Dec 27, 2010

Sheila On 7 ~ Hari Bersamanya

hari telah berganti
tak bisa ku hindari
tibalah saat ini bertemu dengannya
jantungku berdegup cepat
kaki bergetar hebat
akankah aku ulangi
merusak harinya
mohon tuhan untuk kali ini saja
beri aku kekuatan
tuk menatap matanya
mohon tuhan untuk kali ini saja
lancarkanlah hariku
hariku bersamanya
hariku bersamanya
kau tahu betapa aku
lemah di hadapannya
kau tahu berapa lama
aku mendambanya
tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)
hari bersamanya,
hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
oh tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)


suke video clip diorang ni..hehe

Raja sehari on Christmas Day!!

Merry Christmas and happy new year
25 Disember 2010
Sorang lagi member aku dah selamat dah jadi isteri orang..her besday is on 27 Dec so..I think this will be the best besday gift ever coz She's got a HUSBAND beb!!!
Congrate to Puan Athie and husband..
U look gorgeous Athie!!!Make up athie sangat cantik..simple and comel...
Tema majlis bak kata athie before ni , 'colourful' hehehe

Pengalaman 'best' ke wedding athie adalah...jammed!!!pelik sungguh tau..setiap kali kitorang g wedding kat seremban confirm jammed!!semua orang negeri sembilan suka kahwin tarikh yang sama kot...hehehe

After g wedding athie aku, housemate and sepasang pengantin baru naimah n aboi g ke Nilai 3...

Jalan2 cari baju untuk diorang pakai time wedding aku nanti.....

my wedding???

wow!!bagaikan tak percaya...hahaha

anyway...

MISI BERJAYA!!

The Historical City in Malaysia

Ha...sapa tau the most historical citi in Malaysia???cepat jawab cepat...hehehe confirm semua orang tau kan..jawapannya mestilah MELAKA....13-15 Disember 2010 yang lepas aku kena pegi satu kongres kat Melaka, Kongres Pembelajaran dan Pengajaran UKM 2010. Setiap pembentang diberi satu bilik percuma dan aku salah sorang dari pembentang tu..berdebar jugak time nak present tu..ye lah dah lama kot tak present depan orang2 atas kan..tapi alhamdulillah semua dah selesai..aku dapat sesi pertama so sesi lepas2 tu aku dah lega..aku ajak mak,abah n adik2 aku join tido sekali kat situ..sebab agak besar jugak tempat dia..lgpun free kan..cuti sekolah pulak tu..kalau nak tunggu aku yg sponsor semua mana ada pitih..hehe so kiranya aku ke melaka ni dengan 2 tujuan..kerja sambil bercuti...hehehee syok la tengok adik2 aku happy..dapat mandi kat swimming pool..berkubang kat pantai and jalan2 kat Melaka..UKM buat kongres ni kat Everly Resort, formly known as Riviera Bay Resort. Konsepnye ala2 apartment. Aku dapat apartment satu bilik tapi dah cukup besar kalau untuk seorang.

ada 2 katil single

ada living room n small kitchen

Sea view..pandangan dari bilik aku..tingkat 7

Pemandangan kat pantai dia

Adik2 aku berkubang

Adik siti jadi duyung gendut..hehe

Ni resort sebelah..aku tumpang amik gambar..nampak cantik..hijauuu je...
Wanita gersang!!lembu pun nak dicium..haha
Jalan2 kat bandar Melaka
Sebelah malam, kami naik Malacca Cruise...
RM10 untuk dewasa rm5 untuk kanak2..pada aku it's amazing...pemandangan waktu malam kat sini sangat cantik..bangunan belakang kedai dihias cantik dengan lukisan2 bersejarah..dengan lampu2 yang banyak..dan yang paling aku suka rumah2 Melaka yang comel dan unik tu..malam tu aku nampak ada satu rumah melaka tu, ada orang blaja mengaji kat beranda...sangat terasa macam zaman kesultanan Melaka dulu2...
cume yang tak best nye, bau sungai yang sedikit men'spoil'kan...so sesapa nak pegi..pegilah time selsema..confirm dapat menikmati pemandangan indah dengan amannya...hehehe
Happy holliday!!

Dec 16, 2010

D.U.G.A.A.N

Aku baru je balik dari Melaka, ada hal keje + bercuti ngan family aku nanti aku post kan lah ape yang aku buat kat melaka tu sebab sekarang hati tengah celaru..ade ke hati celaru?huhu hentam sajalah labu otak tengah bengang...emosi pulak dah mmg time nya berlaku ketidakstabilan..bila dicampur darab kan semua jadilah ketensionan yang melampau...
byk benda yang bermain kat pikiran aku sekarang ni..
hal kawen, hal masa depan, hal2 keje, hal2 org sekeliling... rasa macam nak terjun lombong je..hehu
TENSION TAU!!!

1. Kenapa org tak faham situasi kita?
aku ni perempuan..bukan lelaki kot yg suka n tahan berjalan...
bukan jugak tak da keje lain..nak tolak salah tak tolak pun salah..serba serbi salah aku rasa...masalah orang lain aku yang PENING...huhuhu

2. Keje melambak2...
bila time tak da keje tak de langsung plak..sampai boring tak tau nak buat ape bile datang keje..bile banyak, bertimbun2 tak hingat!aduyai...naseb bek keje makan gaji...bak kata kak sue.."kenapalah aku bukan anak raja ke anak org kaya ke..kan tak yah susah2 keje..tak pon, kenapalah tak ada putera raja nak kat aku???hahaha"

3. Cuti tak boleh carry forward ke tahun depan!!!!
arghh..ada 26hari lagi ok..ingat nak buat cuti kawen..hangus...
dah la baru tau hari ni,tinggal beberapa hari je nak masuk tahun baru..
nak cuti keje melambak plak...
mmg tak da rejeki aku..huhu

4.Risaukan masa depan yang tak pasti
Sangat risau..boleh ke aku hidup nanti..boleh ke KAMI bahagia nanti...
boleh ke aku jadi isteri, anak , anak menantu, ipar duai yang baik??
ape aku nak jadi sebenarnya?nak keje ape?nak hidup kat mane?
Ya Allah..permudahkanlah segalanya...
Amiiinnn...

5. Rindduuuu.....
rindu pun boleh jadi tension ke?
eh...bolehh.....rindu yang amat kat en.tunang...dah 2bulan tak jumpa..
rasa macam 2tahun kot lamanya..huhu cepatlah bulan 2...tak delah aku terkial sorang2 kat sini...ade gak peneman nak ke mana nanti..
tapi aku tau walaupun dia jauh, dia sentiasa ada untuk aku...
ye la asal aku tension je aku nangis kat dia..sikit2 nanges..tu lah aku..
PERAWAN GEMBENG...HAHA
mmg nanges tak leh selesai masalah tapi pada aku nanges tu merupakan salah satu terapi yg baek bila kita tension, sedey, geram atau marah...rasa lega cikit bila nanges...
untuk en.tunang Raha yang tersayang, thanx sekali lagi sebab sudi melayan karenah cik raha ni...thanx sebab buat cik raha senyum walapun tengah sedey dan thanx jugak sebab selalu ada time susah atau pun senang...
Semoga dialah yang tercipta untukku...amiinnnn
I LOVE YOU B!!

Aku tujukan lagu ni untuk dia

AKU ADA KAMU
adira af8
Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Selagi ku ada kamu...
MAN =)

Dec 10, 2010

Indahnya hidup

Aku baru je balik dari kampung
best je rasa dok kat umah
pagi2 dengar bunyi burung2 berkicau
tenang je rasa
mmg aman dan damai lah...
alhamdulillah...syukur pada Allah atas RahmatNYA
untung dok kat Malaysia ni kan
amaaannnn je...
Aku amik cuti sempena awal Muharam hari selasa aritu
aku balik umah ari sabtu, isn amik cuti tahun
kat umah aku tak pk langsung pun pasal keje
walaupun ada keje yang kena aku buat
tapi aku buat2 tak de keje haha
CUTI is for CUTI..No more keje..no more tensi2..kan2?
seronok dok kat umah
macam2 aktivit aku buat
meh aku cerita satu2 eak..
hohoho confirm panjang berjela la entry ni..heee

1. CHOCOLATE CHEESE TART

Aku buat choc cheese tart..tere tak?tere tak?haha sebenarnya edot yang buat, aku belajar je dari dia..nanti aku buat entry untuk resepi dia eak..senang je buat dia, cuma leceh cikit lah tapi sedap tau...suka2..tapi malangnye tray yang last kitorang masuk..hangus lebor..hitam jekunteng org jawa cakap..haha maybe sebab oven dah panas sangat kot..cececeh..cover line haha
Hasil air tangan aku
'Perlu ke buat nama cik man???'kata edot..
aku kata..'perlu lah..kan selalu dihatiku..', hehehe
Love u b...mmmuaaah!!

Ni lah gambar tart hangus kitorang..agak2 boleh makan tak?hahaha mmg rezeki ayam la nampaknya...heeee


2. REWANG UMAH XBF

First time ni aku rewang kat kg..ye la selama ni aku tak da kat umah kan, mana sempat nak rewang2 ni..tup2 balik2 kali mak aku PAKSARELA aku rewang umah Cikgu Misraton merangkap umah xbf aku zaman kanak2 ribena dulu..kelakar je bile ingat2 balik zaman tu..aku yg hidung beso n hitam mcm anak hindu pun ade bf kan?haha..yang kelakarnya time aku salam cikgu tu dia tanye aku anak sapa, aku jawablah anak cik Ru (nama glamor MAK aku) pastu dia cakap.."oooo RAHAIZA ea?" wah..amik ko..full name tu dia sebut..dia sambung lagi, "ni lah awek Fathan dulu ni" nak tersedak tulang lutut aku time..tau la pulak cikgu ni kisah kami muda2 dulu..padahal dah 13tahun yg lepas..haha kelakar je..aku rewang dr pagi sampai petang..memang penat la..tapi bak kata mak aku, "ko tak rewang nanti kenduri ko tak da org nak rewang baru tau.." huhu tu yg aku rewang habes2an tu..haha balik je umah..boom!!terus aku tido tak hengat...

Fathan dan isterinya yang tinggi...hehe
3.JALAN2 BERSAMA KANAK2 RIANG

Cuti2 sekolah ni aku bawak adik2 and anak buah aku gi jalan2 kat bandar..aku bawak 4org kanak2 riang sedang membesar,AMIN, SITI, AIMAN (ank buah aku) dan juga FAIZ (sepupu aku)..mak ai..nak melayan and jaga sorang2 penat giler aku ngan edot rasanya..sabo je lah kitorang..macamanelah aku ada anak sendiri nanti..hehe mula2 kitorang g cari kasut n baju sekolah diorang kat BP MALL sambil2 tu aku p beli cadar kawen sekali..aku beli yang simple2 je..mcm cadar naimah dulu tapi color biru cream..after that kitorang g tengok wayang plak kat Square One..Best la cerita Rapunzel ni..so pada sapa2 yang tak tengok lagi, tak rugi kalau korang p tengok!!comel je cerita dia..kelakar pun kelakar gak..hehe pastu aku hangkut diorang g kedai photographer aku sebab aku nak bayar deposit sikit lagi..then otw balik kitorang singgah kat Hentian Mahkota kat PT Simen tu..dr pagi sampai ke petang aku tak bagi diorang makn sebab tak dan..sekali dapat makan, sorang2 makan macam setahun tak makan...haha seronok tengok telatah diorang walaupun penat gile nak melayan karenah sorang2...hehe

Amin yang teringin nak berurut ngan kerusi urut..RM1 untuk 3 minutesKakak amin yang turut ingin merasa..hehehe best gak!
Last2 semua kanak2 riang ini turut terpedaya dengan iklan komersial si Amin gendut..hehe

Makan2 kat Hentian Mahkota...Pt Simen Batu Pahat
Nama itu diberikan oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ibrahim Ismail yang singgah di situ sempena Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2008



kepada b saya : bt pahat pun ada pantai la b......hehehe


4.EDISI BAKAL PENGANTIN
Malamnya aku ngan edot p andaman Busana Mempelai...bayak color yang dicadang oleh edot dan difikirkan oleh aku, tapi last2 color purple tetap jadi pilihan...selesai masalah color tema untuk majlis umah aku...aku decide untuk amik color PURPLE+GREY...kami godek2 semua baju yang ada kat kedai diorang..naseb bek ida ngan adik dia merangkap tuan kedai, sangat sporting melayan kami...kitorang match making kan baju2 yg ada..last2..dapat yg berkenan di hati...terima kasih kepada edot merangkap pembantu perkahwinan aku yg tak berbayar..hehe
tak yah tunjuk lah bj tu kan..kot2 nanti ada baju lg cantik nanti?hehehe so setel sudah....
yeaah!!!nak kawen!!!!!weeeeeeeeeeeeeeee ehehe
Semoga semuanya berjalan dengan baik..
semoga akan tiba waktu itu...
semoga dia yg saya sayang selamat kembali ke semenanjung
untuk melangkah ke satu lagi tahap dalam kehidupan kami....
waahhhh...ayat puitis...hehehe lebiu b!!!mmmuaahh!!
hidup saya bahagia bersama mereka2 yang saya sayang =)

Dec 2, 2010

saya rindu kamoo

dia yang saya RINDU...

Bushuk Sayangggggg.....


saya rindu awak


Nov 30, 2010

cincin sudah jumpa!

saya kini sudah happy...
cincin saya sudah ditemui..
hehe
ALHAMDULILLAH
so kena bayar nazar..
niat nak blanja housemate makan kalo jumpa cincin balik
so housmate2 ku
jom aku blanje!!
hehehe


Ni lah dia cincin risik aku yg menyorok dalam beg laptop hehe


Nov 29, 2010

anai2 cokelat krim

AKU SEDIH SEBAB :

cincin risik aku hilang...
mane ntah aku letak...adoyaiii...
sayang sangat cincin tu...
mintak2 aku cuma miss place je..
Ya Allah..
temukanlah aku ngan cincin aku tu balik...
Aku ingat nak simpan cincin tu sampai anak cucu aku
huhu

dan


AKU GEMBIRA KERANA :

Tunang aku giler glemer...
dia g upload gambar dia main gitar
dengan tak pakai baju lagi tu
ish2...
tu lah akibat niat nak jadi artis tak kesampaian
jadi nelayan di lautan dalam je kan...keke
sebenarnye dia nak email kat aku tapi tak boleh,
maybe sebab file besar sgt kan
last2 dia upload je kat youtube
hehe layanlah org giler glemer ni..
dengan feberet song beliau
' SOFEA JANE'

Walaupun pitching lari..

I tetap sayang u B ;)

Tak pe kan aku nak menggedik kat blog sendiri..hehe

anai2 cokelat krim

Nov 25, 2010

Suami idaman wanita

Best gak layan cerita ni...


Dipetik dari mereka2 yang sharing kat fb..hehe


Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Love,

Suamimu



SWEETNYA kalau dapat husband best macam ni kan?
~~~~~weeee~~~~

20.11.2010 wedding of naimah n aboi

Congrate to naimah dan aboi!!Mereka sudah kawen!!Diorang kenal dah lama dah..since matrik lagi..break n down akhirnya diorang kawen jugak..mmg jodoh diorang dua kan..tahniah2!

Naimah ni member aku since 1st year aku kat UKM lagi..kitorang amik satu course yang sama cuma bezanya aku dak bio dia dak kimia..tapi kelas kitorang lebih kurang sama je..kiranya aku n naimah baiklah..dia ada skuter merah dan aku cume ade kaki je, so selalunya aku akan tumpang dia untuk ke kelas atau ke pasar malam bangi seksyen 1 tu..cerita pasal skuter,ade kenangan 'manis' antara aku ngan skuter beliau tu..aku berjaya jadi 'superman' di atas jalan tar UKM ni dan kesannya parut kat bawah hidung..kaler hitam lagi..ko ade?tade kan?hehe ramai gak yang tegur pasal parut tu siap ade yang ingat terconteng ngan marker pen..mak ai..bersungguhnye ko ngaja ye raha sampai muke pun nak diconteng2..hehe aku terxciden time nak tolong amik skuter dia kat fakulti time tu..mmg dah ditakdirkan kan..naseb bek time tu tak de paper kalo tak mau aku kantoi aku tak jawab exam..hehe lagi satu kenangan aku ngan naimah yg aku paling tak leh lupa, p skodeng xbf aku yang kuar ngan pempuan lain kat komuter ukm bulan2 puasa..lawak giler biler teringat balik...mmg kenangan yg tak kan aku lupe lah sampai bila2...sekarang naimah dah kawen dah...ngan orang yg paling dia sayang n yang sangat sabar dengan dia..semoga diorang happy2 selalu lah...

Meh layan picta wedding diorang kat Kuala Terengganu (KT) yang aku, masni, sal n wahid pergi...jauh giler rase ke sana dengan kereta..tapi alhamdulillah..kami dah selamat pergi dan balik...

Jam giler kat genting sepah time kitorang nak ke KT
Naimah sedang di touch up
Pengantin buat aksi ni, kami pun mau juga...praktis2...hehe
Aboya dengan gaya machonye..ececeh..macho lah sangat..hee
Gaya seorang pemaisuri sehari..
Bunting mereka =)
Aku jadi mak andam temporaly sebab mak andam tak, dah balik dah..hehe
Jumpa cik ida kat Masjid Terapung..dia tak dan nak datang umah naimah
Baju persalinan untuk outdoor..purple pinkies
Aksi sorok2 belakang pokok
Mereka juga mau ber outdoor photoshoot...hehe
Yeah!!!teriak si gadis lompat berbaju kurung..mcm dia lak yang kawen ;P
Ditepi pantai yang indah..
Cik Sal n cik Maseni
Selamat menempuh alam perkahwinan korang....
cannot wait for naimah n aboi 's junior!!hehe



Nov 24, 2010

Syarahan perdana Prof Wahab

Rabu, 25 Nov 2010 : 10.30am

Baru balik dari syarahan perdana Prof Ir Dr Abdul Wahab Mohamad dengan tajuk Membran Nanopenurasan daripada Fundamental ke Arah Inovasi...meremang bulu roma bila tengok perarakan masuk semua prof2 ke dalam dewan senat ukm time tu..terdetik dalam hati..'boleh ke aku berjaya macam diorang??aku nak sangat...tapi aku rasa aku tak layak...
Ya ALLAH...berikanlah kekuatan pada aku...kadang2 aku rasa bersemangat sangat nak teruskan cita2 aku sebagai pensyarah ni..tapi kadang2 aku rasa down sangat..banyak sangat halangan nye..susah sangat aku rasa aku nak berjaya dan capai apa yang aku nak...kenapa eak?banyak dosa kot..Ya Allah..ampunkanlah dosa2 hambaMU yang kerdil ini...Berikanlah yang terbaik buat ku dan mereka2 yang aku sayang..limpahilah rahmatMU kepada kehidupanku Ya ALLAH..Amiin....

Prof Wahab memang hebat...baru umur 43tahun macam2 kejayaan yang dia dah dapat..sangat teruja..secara tak langsung memotivasikan diri aku..semua orang boleh berjaya kan?yang penting usaha...rasa bersemangat sikit...tapi time dalam dewan tu aku terjumpa abg shahbuddin..dia baru je balik dr jepun untuk phd dia..dan sekarang dah balik bertugas kat ukm..terasa kerdilnya aku..dia dah balik, tapi aku tak ke mana lagi..yani pulak dah ke Jepun untuk Phd dia..mampu ke aku??huhu sedeynye..down balik dah..huhu

mood : up and down...=(

nOte : lari tajuk la pulak...sebenarnye bukan syarahan perdana prof wahab..tapi luahan hati cik raha..hehe

Tempah Baju nikah ;)

Aku dah tempah baju nikah aku...hehe awal sangat tak?mak aku kata anta awal2, leh siap awal..pastu boleh pk benda lain lagi..tu yang aku hantar dah tu..tapi kire2 balik tinggal 3bulan je kot lagi..tak lama tu kan?aku tempah baju aku ngan tunang aku kat kak ina dari butik Dzihni kat seksyen 3 Bandar Baru Bangi..kak ina ni xwife Dzull de Classique tu tapi sekarang dah bukak kedai sendiri...aku tengok baju2 pengantin kat kedai dia sumer pun lawa2..tapi aku tak amik picta pun sebab aku datang sorang je masa tu..sian kan tade org teman..uhuk2...kak ina ni kecik je orangnye..hehe
Kata beliau nikah ni better buat baju kurung moden je..nampak sopan dan manis..
lgpun senang dan selesa nak duduk nanti dan tak malu nak pakai semula..ku yang mudah terpengaruh ni pun ye kan je lah..padahal memula p tu macam2 style yg aku nak kan..tapi semua kak ina kata tak boleh..bukan sebab dia malas nk layan aku tapi as tukang jahit yang berpengalaman dia bg opinion yang terbaik..

1. Memula aku ingat nak buat baju ala2 Datok ct..nak glemer la konon..Pastu dok bincang2 ngan kak ina,dia kata nanti seksi...---> betul jugak kan..aku anggukkan kepala...
sumber : en.google
Baju macam ni lah yang aku teringin tu..mmg seksi pun..ikut bentuk badan sikit..
ko ingat body ko cantik raha??hehe


2. Lengan kembang or lengan yang fit,dia kata kalau aku buat tsyle tu aku takkan gunakan sepenuhnya kecantikan manik2 yang dah sedia ada tu..--->ok..aku redha...

3.Kain pulak tak leh nk buat kain berombak idaman hatiku itu sebab aku dah beli kain siap2 dah, so mmg tak cukup dan biasanya kalo nak wat kain macam tu kene guna kain sifon yang plain..--->yg ni aku pasrah..

sumber : en.google
Kain berombak yg aku idam2kan..cantikkan?tp apekan daya..huhu

4.Kalo nak buat style ketat kat bawah dada tu plak, aku kena beli kain tambahan untuk tampal kat situ as corak...---> ELAKKAN PEMBAZIRAN!

sumber : en.google
Contoh baju ketat kat bawah dada yg aku maksudkan..tak tau name scientific ape dia sebab aku bukan tukang jahit kan..tukang pakai baju sahaja..hehe

Last2 aku pun ikut la suggestion kak ina...antara kebaya ngan kurung moden..so aku tanya kak ina sendiri dan adik aku, si edot ,diorang vote for baju kurung moden..so baju nikah aku t baju kurung moden biasa je lah..aku harap cantiklah kan...mahal kot kitorang beli kain tu..Upah untuk baju lelaki siap sulam = RM150, baju perempuan, kain chiffon beaded = RM250....(pd org lain mugkin murah pada aku yg makan gaji ni mahal kot..tapi nak yang tebaik punye pasal..balon je la kan) nanges duit dah kering..huhu


Ni la kain baju nikah aku..(abaikan muka aku mcm mokcik2 tu hee) ok ke?color ni en.tunang yang pilih sebab time tunang aku yang buat pilihan, so kali ni aku serahkan pada dia..
1st time kak ina tengok dia kata,'beraninya pilih combination ni.."
aku sengeh je..pastu aku tanye dia..'tak ok ke kak?'
dia kata..'ok je..kan majlis awak..'
pastu aku cakap la..'kawan saya kate kalau turquoise+cream =color masam..ye ke kak?'
kak ina jawap, 'dia jeles tu..hehe'
hahaha sure kak ina saje sedapkan hati aku..sebenarnye aku pun confuse nak linning color cream atau turquoise jugak..tapi sebab dah beli pun color cream tu, aku guna je lah,, (aku pilih cream sebab nampak cantik time aku try match kat jakel time nk beli tu, tp bila bawa balik umah mcm pelik la pulak..huhu) nak beli lain kang membazir plak kan..so aku harap sangat, jadilah cantik bila baju nikah aku ni siap nanti...tak lah terasa ralat sangat sebab tak dapat ikut style yang aku nak tu dan walaupun combination yg agak pelik..hehu..

Yang color turquoise tu plak baju en.tunang..dia tak nak pakai baju color putih or cream dengan alasan pakai baju turquoise, baru confident..boleh?haha layan je la kan..


sumber : en.google
lebih kurang macam ni lah agaknya rupe bentuk baju nikah aku nanti..
less is more rite? (ayat sedapkan hati lagi...hehe)

Tak sabar nak tunggu sebulan lagi...harap2 cun lah baju aku nanti walau tanpa kain berombak serta baju ketat di bawah dada idaman hatiku..hehu..

Note : 24 Dis 2010 tarikh amik baju

Dec 27, 2010

Sheila On 7 ~ Hari Bersamanya

hari telah berganti
tak bisa ku hindari
tibalah saat ini bertemu dengannya
jantungku berdegup cepat
kaki bergetar hebat
akankah aku ulangi
merusak harinya
mohon tuhan untuk kali ini saja
beri aku kekuatan
tuk menatap matanya
mohon tuhan untuk kali ini saja
lancarkanlah hariku
hariku bersamanya
hariku bersamanya
kau tahu betapa aku
lemah di hadapannya
kau tahu berapa lama
aku mendambanya
tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)
hari bersamanya,
hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
oh tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)


suke video clip diorang ni..hehe

Raja sehari on Christmas Day!!

Merry Christmas and happy new year
25 Disember 2010
Sorang lagi member aku dah selamat dah jadi isteri orang..her besday is on 27 Dec so..I think this will be the best besday gift ever coz She's got a HUSBAND beb!!!
Congrate to Puan Athie and husband..
U look gorgeous Athie!!!Make up athie sangat cantik..simple and comel...
Tema majlis bak kata athie before ni , 'colourful' hehehe

Pengalaman 'best' ke wedding athie adalah...jammed!!!pelik sungguh tau..setiap kali kitorang g wedding kat seremban confirm jammed!!semua orang negeri sembilan suka kahwin tarikh yang sama kot...hehehe

After g wedding athie aku, housemate and sepasang pengantin baru naimah n aboi g ke Nilai 3...

Jalan2 cari baju untuk diorang pakai time wedding aku nanti.....

my wedding???

wow!!bagaikan tak percaya...hahaha

anyway...

MISI BERJAYA!!

The Historical City in Malaysia

Ha...sapa tau the most historical citi in Malaysia???cepat jawab cepat...hehehe confirm semua orang tau kan..jawapannya mestilah MELAKA....13-15 Disember 2010 yang lepas aku kena pegi satu kongres kat Melaka, Kongres Pembelajaran dan Pengajaran UKM 2010. Setiap pembentang diberi satu bilik percuma dan aku salah sorang dari pembentang tu..berdebar jugak time nak present tu..ye lah dah lama kot tak present depan orang2 atas kan..tapi alhamdulillah semua dah selesai..aku dapat sesi pertama so sesi lepas2 tu aku dah lega..aku ajak mak,abah n adik2 aku join tido sekali kat situ..sebab agak besar jugak tempat dia..lgpun free kan..cuti sekolah pulak tu..kalau nak tunggu aku yg sponsor semua mana ada pitih..hehe so kiranya aku ke melaka ni dengan 2 tujuan..kerja sambil bercuti...hehehee syok la tengok adik2 aku happy..dapat mandi kat swimming pool..berkubang kat pantai and jalan2 kat Melaka..UKM buat kongres ni kat Everly Resort, formly known as Riviera Bay Resort. Konsepnye ala2 apartment. Aku dapat apartment satu bilik tapi dah cukup besar kalau untuk seorang.

ada 2 katil single

ada living room n small kitchen

Sea view..pandangan dari bilik aku..tingkat 7

Pemandangan kat pantai dia

Adik2 aku berkubang

Adik siti jadi duyung gendut..hehe

Ni resort sebelah..aku tumpang amik gambar..nampak cantik..hijauuu je...
Wanita gersang!!lembu pun nak dicium..haha
Jalan2 kat bandar Melaka
Sebelah malam, kami naik Malacca Cruise...
RM10 untuk dewasa rm5 untuk kanak2..pada aku it's amazing...pemandangan waktu malam kat sini sangat cantik..bangunan belakang kedai dihias cantik dengan lukisan2 bersejarah..dengan lampu2 yang banyak..dan yang paling aku suka rumah2 Melaka yang comel dan unik tu..malam tu aku nampak ada satu rumah melaka tu, ada orang blaja mengaji kat beranda...sangat terasa macam zaman kesultanan Melaka dulu2...
cume yang tak best nye, bau sungai yang sedikit men'spoil'kan...so sesapa nak pegi..pegilah time selsema..confirm dapat menikmati pemandangan indah dengan amannya...hehehe
Happy holliday!!

Dec 16, 2010

D.U.G.A.A.N

Aku baru je balik dari Melaka, ada hal keje + bercuti ngan family aku nanti aku post kan lah ape yang aku buat kat melaka tu sebab sekarang hati tengah celaru..ade ke hati celaru?huhu hentam sajalah labu otak tengah bengang...emosi pulak dah mmg time nya berlaku ketidakstabilan..bila dicampur darab kan semua jadilah ketensionan yang melampau...
byk benda yang bermain kat pikiran aku sekarang ni..
hal kawen, hal masa depan, hal2 keje, hal2 org sekeliling... rasa macam nak terjun lombong je..hehu
TENSION TAU!!!

1. Kenapa org tak faham situasi kita?
aku ni perempuan..bukan lelaki kot yg suka n tahan berjalan...
bukan jugak tak da keje lain..nak tolak salah tak tolak pun salah..serba serbi salah aku rasa...masalah orang lain aku yang PENING...huhuhu

2. Keje melambak2...
bila time tak da keje tak de langsung plak..sampai boring tak tau nak buat ape bile datang keje..bile banyak, bertimbun2 tak hingat!aduyai...naseb bek keje makan gaji...bak kata kak sue.."kenapalah aku bukan anak raja ke anak org kaya ke..kan tak yah susah2 keje..tak pon, kenapalah tak ada putera raja nak kat aku???hahaha"

3. Cuti tak boleh carry forward ke tahun depan!!!!
arghh..ada 26hari lagi ok..ingat nak buat cuti kawen..hangus...
dah la baru tau hari ni,tinggal beberapa hari je nak masuk tahun baru..
nak cuti keje melambak plak...
mmg tak da rejeki aku..huhu

4.Risaukan masa depan yang tak pasti
Sangat risau..boleh ke aku hidup nanti..boleh ke KAMI bahagia nanti...
boleh ke aku jadi isteri, anak , anak menantu, ipar duai yang baik??
ape aku nak jadi sebenarnya?nak keje ape?nak hidup kat mane?
Ya Allah..permudahkanlah segalanya...
Amiiinnn...

5. Rindduuuu.....
rindu pun boleh jadi tension ke?
eh...bolehh.....rindu yang amat kat en.tunang...dah 2bulan tak jumpa..
rasa macam 2tahun kot lamanya..huhu cepatlah bulan 2...tak delah aku terkial sorang2 kat sini...ade gak peneman nak ke mana nanti..
tapi aku tau walaupun dia jauh, dia sentiasa ada untuk aku...
ye la asal aku tension je aku nangis kat dia..sikit2 nanges..tu lah aku..
PERAWAN GEMBENG...HAHA
mmg nanges tak leh selesai masalah tapi pada aku nanges tu merupakan salah satu terapi yg baek bila kita tension, sedey, geram atau marah...rasa lega cikit bila nanges...
untuk en.tunang Raha yang tersayang, thanx sekali lagi sebab sudi melayan karenah cik raha ni...thanx sebab buat cik raha senyum walapun tengah sedey dan thanx jugak sebab selalu ada time susah atau pun senang...
Semoga dialah yang tercipta untukku...amiinnnn
I LOVE YOU B!!

Aku tujukan lagu ni untuk dia

AKU ADA KAMU
adira af8
Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Selagi ku ada kamu...
MAN =)

Dec 10, 2010

Indahnya hidup

Aku baru je balik dari kampung
best je rasa dok kat umah
pagi2 dengar bunyi burung2 berkicau
tenang je rasa
mmg aman dan damai lah...
alhamdulillah...syukur pada Allah atas RahmatNYA
untung dok kat Malaysia ni kan
amaaannnn je...
Aku amik cuti sempena awal Muharam hari selasa aritu
aku balik umah ari sabtu, isn amik cuti tahun
kat umah aku tak pk langsung pun pasal keje
walaupun ada keje yang kena aku buat
tapi aku buat2 tak de keje haha
CUTI is for CUTI..No more keje..no more tensi2..kan2?
seronok dok kat umah
macam2 aktivit aku buat
meh aku cerita satu2 eak..
hohoho confirm panjang berjela la entry ni..heee

1. CHOCOLATE CHEESE TART

Aku buat choc cheese tart..tere tak?tere tak?haha sebenarnya edot yang buat, aku belajar je dari dia..nanti aku buat entry untuk resepi dia eak..senang je buat dia, cuma leceh cikit lah tapi sedap tau...suka2..tapi malangnye tray yang last kitorang masuk..hangus lebor..hitam jekunteng org jawa cakap..haha maybe sebab oven dah panas sangat kot..cececeh..cover line haha
Hasil air tangan aku
'Perlu ke buat nama cik man???'kata edot..
aku kata..'perlu lah..kan selalu dihatiku..', hehehe
Love u b...mmmuaaah!!

Ni lah gambar tart hangus kitorang..agak2 boleh makan tak?hahaha mmg rezeki ayam la nampaknya...heeee


2. REWANG UMAH XBF

First time ni aku rewang kat kg..ye la selama ni aku tak da kat umah kan, mana sempat nak rewang2 ni..tup2 balik2 kali mak aku PAKSARELA aku rewang umah Cikgu Misraton merangkap umah xbf aku zaman kanak2 ribena dulu..kelakar je bile ingat2 balik zaman tu..aku yg hidung beso n hitam mcm anak hindu pun ade bf kan?haha..yang kelakarnya time aku salam cikgu tu dia tanye aku anak sapa, aku jawablah anak cik Ru (nama glamor MAK aku) pastu dia cakap.."oooo RAHAIZA ea?" wah..amik ko..full name tu dia sebut..dia sambung lagi, "ni lah awek Fathan dulu ni" nak tersedak tulang lutut aku time..tau la pulak cikgu ni kisah kami muda2 dulu..padahal dah 13tahun yg lepas..haha kelakar je..aku rewang dr pagi sampai petang..memang penat la..tapi bak kata mak aku, "ko tak rewang nanti kenduri ko tak da org nak rewang baru tau.." huhu tu yg aku rewang habes2an tu..haha balik je umah..boom!!terus aku tido tak hengat...

Fathan dan isterinya yang tinggi...hehe
3.JALAN2 BERSAMA KANAK2 RIANG

Cuti2 sekolah ni aku bawak adik2 and anak buah aku gi jalan2 kat bandar..aku bawak 4org kanak2 riang sedang membesar,AMIN, SITI, AIMAN (ank buah aku) dan juga FAIZ (sepupu aku)..mak ai..nak melayan and jaga sorang2 penat giler aku ngan edot rasanya..sabo je lah kitorang..macamanelah aku ada anak sendiri nanti..hehe mula2 kitorang g cari kasut n baju sekolah diorang kat BP MALL sambil2 tu aku p beli cadar kawen sekali..aku beli yang simple2 je..mcm cadar naimah dulu tapi color biru cream..after that kitorang g tengok wayang plak kat Square One..Best la cerita Rapunzel ni..so pada sapa2 yang tak tengok lagi, tak rugi kalau korang p tengok!!comel je cerita dia..kelakar pun kelakar gak..hehe pastu aku hangkut diorang g kedai photographer aku sebab aku nak bayar deposit sikit lagi..then otw balik kitorang singgah kat Hentian Mahkota kat PT Simen tu..dr pagi sampai ke petang aku tak bagi diorang makn sebab tak dan..sekali dapat makan, sorang2 makan macam setahun tak makan...haha seronok tengok telatah diorang walaupun penat gile nak melayan karenah sorang2...hehe

Amin yang teringin nak berurut ngan kerusi urut..RM1 untuk 3 minutesKakak amin yang turut ingin merasa..hehehe best gak!
Last2 semua kanak2 riang ini turut terpedaya dengan iklan komersial si Amin gendut..hehe

Makan2 kat Hentian Mahkota...Pt Simen Batu Pahat
Nama itu diberikan oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ibrahim Ismail yang singgah di situ sempena Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2008



kepada b saya : bt pahat pun ada pantai la b......hehehe


4.EDISI BAKAL PENGANTIN
Malamnya aku ngan edot p andaman Busana Mempelai...bayak color yang dicadang oleh edot dan difikirkan oleh aku, tapi last2 color purple tetap jadi pilihan...selesai masalah color tema untuk majlis umah aku...aku decide untuk amik color PURPLE+GREY...kami godek2 semua baju yang ada kat kedai diorang..naseb bek ida ngan adik dia merangkap tuan kedai, sangat sporting melayan kami...kitorang match making kan baju2 yg ada..last2..dapat yg berkenan di hati...terima kasih kepada edot merangkap pembantu perkahwinan aku yg tak berbayar..hehe
tak yah tunjuk lah bj tu kan..kot2 nanti ada baju lg cantik nanti?hehehe so setel sudah....
yeaah!!!nak kawen!!!!!weeeeeeeeeeeeeeee ehehe
Semoga semuanya berjalan dengan baik..
semoga akan tiba waktu itu...
semoga dia yg saya sayang selamat kembali ke semenanjung
untuk melangkah ke satu lagi tahap dalam kehidupan kami....
waahhhh...ayat puitis...hehehe lebiu b!!!mmmuaahh!!
hidup saya bahagia bersama mereka2 yang saya sayang =)

Dec 2, 2010

saya rindu kamoo

dia yang saya RINDU...

Bushuk Sayangggggg.....


saya rindu awak


Nov 30, 2010

cincin sudah jumpa!

saya kini sudah happy...
cincin saya sudah ditemui..
hehe
ALHAMDULILLAH
so kena bayar nazar..
niat nak blanja housemate makan kalo jumpa cincin balik
so housmate2 ku
jom aku blanje!!
hehehe


Ni lah dia cincin risik aku yg menyorok dalam beg laptop hehe


Nov 29, 2010

anai2 cokelat krim

AKU SEDIH SEBAB :

cincin risik aku hilang...
mane ntah aku letak...adoyaiii...
sayang sangat cincin tu...
mintak2 aku cuma miss place je..
Ya Allah..
temukanlah aku ngan cincin aku tu balik...
Aku ingat nak simpan cincin tu sampai anak cucu aku
huhu

dan


AKU GEMBIRA KERANA :

Tunang aku giler glemer...
dia g upload gambar dia main gitar
dengan tak pakai baju lagi tu
ish2...
tu lah akibat niat nak jadi artis tak kesampaian
jadi nelayan di lautan dalam je kan...keke
sebenarnye dia nak email kat aku tapi tak boleh,
maybe sebab file besar sgt kan
last2 dia upload je kat youtube
hehe layanlah org giler glemer ni..
dengan feberet song beliau
' SOFEA JANE'

Walaupun pitching lari..

I tetap sayang u B ;)

Tak pe kan aku nak menggedik kat blog sendiri..hehe

anai2 cokelat krim

Nov 25, 2010

Suami idaman wanita

Best gak layan cerita ni...


Dipetik dari mereka2 yang sharing kat fb..hehe


Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Love,

Suamimu



SWEETNYA kalau dapat husband best macam ni kan?
~~~~~weeee~~~~

20.11.2010 wedding of naimah n aboi

Congrate to naimah dan aboi!!Mereka sudah kawen!!Diorang kenal dah lama dah..since matrik lagi..break n down akhirnya diorang kawen jugak..mmg jodoh diorang dua kan..tahniah2!

Naimah ni member aku since 1st year aku kat UKM lagi..kitorang amik satu course yang sama cuma bezanya aku dak bio dia dak kimia..tapi kelas kitorang lebih kurang sama je..kiranya aku n naimah baiklah..dia ada skuter merah dan aku cume ade kaki je, so selalunya aku akan tumpang dia untuk ke kelas atau ke pasar malam bangi seksyen 1 tu..cerita pasal skuter,ade kenangan 'manis' antara aku ngan skuter beliau tu..aku berjaya jadi 'superman' di atas jalan tar UKM ni dan kesannya parut kat bawah hidung..kaler hitam lagi..ko ade?tade kan?hehe ramai gak yang tegur pasal parut tu siap ade yang ingat terconteng ngan marker pen..mak ai..bersungguhnye ko ngaja ye raha sampai muke pun nak diconteng2..hehe aku terxciden time nak tolong amik skuter dia kat fakulti time tu..mmg dah ditakdirkan kan..naseb bek time tu tak de paper kalo tak mau aku kantoi aku tak jawab exam..hehe lagi satu kenangan aku ngan naimah yg aku paling tak leh lupa, p skodeng xbf aku yang kuar ngan pempuan lain kat komuter ukm bulan2 puasa..lawak giler biler teringat balik...mmg kenangan yg tak kan aku lupe lah sampai bila2...sekarang naimah dah kawen dah...ngan orang yg paling dia sayang n yang sangat sabar dengan dia..semoga diorang happy2 selalu lah...

Meh layan picta wedding diorang kat Kuala Terengganu (KT) yang aku, masni, sal n wahid pergi...jauh giler rase ke sana dengan kereta..tapi alhamdulillah..kami dah selamat pergi dan balik...

Jam giler kat genting sepah time kitorang nak ke KT
Naimah sedang di touch up
Pengantin buat aksi ni, kami pun mau juga...praktis2...hehe
Aboya dengan gaya machonye..ececeh..macho lah sangat..hee
Gaya seorang pemaisuri sehari..
Bunting mereka =)
Aku jadi mak andam temporaly sebab mak andam tak, dah balik dah..hehe
Jumpa cik ida kat Masjid Terapung..dia tak dan nak datang umah naimah
Baju persalinan untuk outdoor..purple pinkies
Aksi sorok2 belakang pokok
Mereka juga mau ber outdoor photoshoot...hehe
Yeah!!!teriak si gadis lompat berbaju kurung..mcm dia lak yang kawen ;P
Ditepi pantai yang indah..
Cik Sal n cik Maseni
Selamat menempuh alam perkahwinan korang....
cannot wait for naimah n aboi 's junior!!hehe



Nov 24, 2010

Syarahan perdana Prof Wahab

Rabu, 25 Nov 2010 : 10.30am

Baru balik dari syarahan perdana Prof Ir Dr Abdul Wahab Mohamad dengan tajuk Membran Nanopenurasan daripada Fundamental ke Arah Inovasi...meremang bulu roma bila tengok perarakan masuk semua prof2 ke dalam dewan senat ukm time tu..terdetik dalam hati..'boleh ke aku berjaya macam diorang??aku nak sangat...tapi aku rasa aku tak layak...
Ya ALLAH...berikanlah kekuatan pada aku...kadang2 aku rasa bersemangat sangat nak teruskan cita2 aku sebagai pensyarah ni..tapi kadang2 aku rasa down sangat..banyak sangat halangan nye..susah sangat aku rasa aku nak berjaya dan capai apa yang aku nak...kenapa eak?banyak dosa kot..Ya Allah..ampunkanlah dosa2 hambaMU yang kerdil ini...Berikanlah yang terbaik buat ku dan mereka2 yang aku sayang..limpahilah rahmatMU kepada kehidupanku Ya ALLAH..Amiin....

Prof Wahab memang hebat...baru umur 43tahun macam2 kejayaan yang dia dah dapat..sangat teruja..secara tak langsung memotivasikan diri aku..semua orang boleh berjaya kan?yang penting usaha...rasa bersemangat sikit...tapi time dalam dewan tu aku terjumpa abg shahbuddin..dia baru je balik dr jepun untuk phd dia..dan sekarang dah balik bertugas kat ukm..terasa kerdilnya aku..dia dah balik, tapi aku tak ke mana lagi..yani pulak dah ke Jepun untuk Phd dia..mampu ke aku??huhu sedeynye..down balik dah..huhu

mood : up and down...=(

nOte : lari tajuk la pulak...sebenarnye bukan syarahan perdana prof wahab..tapi luahan hati cik raha..hehe

Tempah Baju nikah ;)

Aku dah tempah baju nikah aku...hehe awal sangat tak?mak aku kata anta awal2, leh siap awal..pastu boleh pk benda lain lagi..tu yang aku hantar dah tu..tapi kire2 balik tinggal 3bulan je kot lagi..tak lama tu kan?aku tempah baju aku ngan tunang aku kat kak ina dari butik Dzihni kat seksyen 3 Bandar Baru Bangi..kak ina ni xwife Dzull de Classique tu tapi sekarang dah bukak kedai sendiri...aku tengok baju2 pengantin kat kedai dia sumer pun lawa2..tapi aku tak amik picta pun sebab aku datang sorang je masa tu..sian kan tade org teman..uhuk2...kak ina ni kecik je orangnye..hehe
Kata beliau nikah ni better buat baju kurung moden je..nampak sopan dan manis..
lgpun senang dan selesa nak duduk nanti dan tak malu nak pakai semula..ku yang mudah terpengaruh ni pun ye kan je lah..padahal memula p tu macam2 style yg aku nak kan..tapi semua kak ina kata tak boleh..bukan sebab dia malas nk layan aku tapi as tukang jahit yang berpengalaman dia bg opinion yang terbaik..

1. Memula aku ingat nak buat baju ala2 Datok ct..nak glemer la konon..Pastu dok bincang2 ngan kak ina,dia kata nanti seksi...---> betul jugak kan..aku anggukkan kepala...
sumber : en.google
Baju macam ni lah yang aku teringin tu..mmg seksi pun..ikut bentuk badan sikit..
ko ingat body ko cantik raha??hehe


2. Lengan kembang or lengan yang fit,dia kata kalau aku buat tsyle tu aku takkan gunakan sepenuhnya kecantikan manik2 yang dah sedia ada tu..--->ok..aku redha...

3.Kain pulak tak leh nk buat kain berombak idaman hatiku itu sebab aku dah beli kain siap2 dah, so mmg tak cukup dan biasanya kalo nak wat kain macam tu kene guna kain sifon yang plain..--->yg ni aku pasrah..

sumber : en.google
Kain berombak yg aku idam2kan..cantikkan?tp apekan daya..huhu

4.Kalo nak buat style ketat kat bawah dada tu plak, aku kena beli kain tambahan untuk tampal kat situ as corak...---> ELAKKAN PEMBAZIRAN!

sumber : en.google
Contoh baju ketat kat bawah dada yg aku maksudkan..tak tau name scientific ape dia sebab aku bukan tukang jahit kan..tukang pakai baju sahaja..hehe

Last2 aku pun ikut la suggestion kak ina...antara kebaya ngan kurung moden..so aku tanya kak ina sendiri dan adik aku, si edot ,diorang vote for baju kurung moden..so baju nikah aku t baju kurung moden biasa je lah..aku harap cantiklah kan...mahal kot kitorang beli kain tu..Upah untuk baju lelaki siap sulam = RM150, baju perempuan, kain chiffon beaded = RM250....(pd org lain mugkin murah pada aku yg makan gaji ni mahal kot..tapi nak yang tebaik punye pasal..balon je la kan) nanges duit dah kering..huhu


Ni la kain baju nikah aku..(abaikan muka aku mcm mokcik2 tu hee) ok ke?color ni en.tunang yang pilih sebab time tunang aku yang buat pilihan, so kali ni aku serahkan pada dia..
1st time kak ina tengok dia kata,'beraninya pilih combination ni.."
aku sengeh je..pastu aku tanye dia..'tak ok ke kak?'
dia kata..'ok je..kan majlis awak..'
pastu aku cakap la..'kawan saya kate kalau turquoise+cream =color masam..ye ke kak?'
kak ina jawap, 'dia jeles tu..hehe'
hahaha sure kak ina saje sedapkan hati aku..sebenarnye aku pun confuse nak linning color cream atau turquoise jugak..tapi sebab dah beli pun color cream tu, aku guna je lah,, (aku pilih cream sebab nampak cantik time aku try match kat jakel time nk beli tu, tp bila bawa balik umah mcm pelik la pulak..huhu) nak beli lain kang membazir plak kan..so aku harap sangat, jadilah cantik bila baju nikah aku ni siap nanti...tak lah terasa ralat sangat sebab tak dapat ikut style yang aku nak tu dan walaupun combination yg agak pelik..hehu..

Yang color turquoise tu plak baju en.tunang..dia tak nak pakai baju color putih or cream dengan alasan pakai baju turquoise, baru confident..boleh?haha layan je la kan..


sumber : en.google
lebih kurang macam ni lah agaknya rupe bentuk baju nikah aku nanti..
less is more rite? (ayat sedapkan hati lagi...hehe)

Tak sabar nak tunggu sebulan lagi...harap2 cun lah baju aku nanti walau tanpa kain berombak serta baju ketat di bawah dada idaman hatiku..hehu..

Note : 24 Dis 2010 tarikh amik baju