Sep 22, 2011

raya yang dah nak habes..

Assalamualaikum...

dh lama tak masuk umah kene bg salam, kalo tak dok ngan hantu nanti..hihi
lame dah rasanya tak update blog ni..dok bz ngan raya..padahal bukan dapat wet raya pun..kene bg wet raya adelah..hehe
rindu tak kat aku?kekeke pasan la ko raha...haha
selamat hari raya kawan2..maaf zahir dan batin ye =)

ok..meh nak citer sikit pasal raya 2011 ni
tahun ni tahun pertama aku raya sebagai isteri orang..alhamdulillah husband dapat gak balik beraya setelah menipu company dia kata nenek sakit..padahal nenek dah lama tak de..nak raya punye pasal kan..hehe
aku pun mula2 tu tak de lah beria sgt nak sambut raya, baju raya pun tak beli sebab time tu husband tak sure lagi leh balik ke tidak..
tapi bila confirm dia balik, baru rasa bersemangat sikit nak raya..kitorang pun shopping last minutes la..tapi semuanya secara bersederhana je..(bersederhana sebab aku pow suami aku je semuanya..haha) yang penting sambut ngan yang tersayang..tak gtu? ;)
Tahun ni turn kami beraya kat kampung aku..biasanya 1st raya mesti raya kat kg hubby kan?tapi aku telah menggunakan kuasa veto untuk raya kat kg aku...harharhar (gelak jahat) kakakaka...
tak de lah, ni kata sepakat dari kami berdua sebab hubby aku jarang jumpe saudara mara aku, sedangkan aku dah agak biasa ngan sedara mara dia..so time raya lah nak jumpa semua org kan..tahun depan menangis la aku ry kat kg hubby!!hukhuk...tapi tu la adat org dh kawen kan..kena saling bermuafakat..hehe
raya tahun ni tema kami dark purple..tahun ni prepare untuk dua orang tahun depan insyaAllah dah bertiga pulak..haish..mcm tak percaya..hehe
mcm2 lagi aku nak cerita sepanjang cuti raya and sepanjang hubby balik kali ni..plus nk cerita pasal si kecik dalam perot jugak ;) tapi kite go through satu2 k..
jom layan picta raya..bagi menghangatkan lagi raya yang nak sampai ke penghujungnya ni...


sang suami bersama sang isteri yang membuyong...hehe

atuk terlebih excited dari cucu bile dapat wet raya..siap bersorak lagi..haha

Rania Syakira...anak buah no 3..cumel!

Keluarga En.Misnon dan Pn.Rahimah =)

Keluarga abang aku no 2..orange!!

Rumah pertama yang wajib dikunjungi beramai2..rumah nenek aku..org jawa panggil embah =)

Ni dia embah aku yang masih steady..kalah org muda zaman sekarang..petua beliau..bangun awal2 pagi..pukul 7 dah ada kat kebun ye..sila ikut kalo nak awet muda n sihat ;)

mak buyong yang menyengih dengan gaya sopan..padahal tak sabar nak tunggu makan time harharhar

ha..ini dia keluarga besar sebelah abah aku..ramai tak?hebat tak embah aku?haha

ok..seterusnya rumah ke-2 rumah kami..sebelah je umah embah..abaikan si buyong yg jalan terkedek2 tu..hihi
banyak bendera kan?beselah..abah aku kan patriotik..hari raya + hari merdeka la katakan ;)


jamu kuih dalam rumah, jamu gear box..kat luar ye saudara mara ku.. =)

Raya ke-3 di pontian.. =)

ni ape citer ni???tunggu next post eak ;p


nota kaki : yeah!!!saya berjaya puasa penoh tahun ni..yea yea tak yah ganti puasa!! =)


Sep 22, 2011

raya yang dah nak habes..

Assalamualaikum...

dh lama tak masuk umah kene bg salam, kalo tak dok ngan hantu nanti..hihi
lame dah rasanya tak update blog ni..dok bz ngan raya..padahal bukan dapat wet raya pun..kene bg wet raya adelah..hehe
rindu tak kat aku?kekeke pasan la ko raha...haha
selamat hari raya kawan2..maaf zahir dan batin ye =)

ok..meh nak citer sikit pasal raya 2011 ni
tahun ni tahun pertama aku raya sebagai isteri orang..alhamdulillah husband dapat gak balik beraya setelah menipu company dia kata nenek sakit..padahal nenek dah lama tak de..nak raya punye pasal kan..hehe
aku pun mula2 tu tak de lah beria sgt nak sambut raya, baju raya pun tak beli sebab time tu husband tak sure lagi leh balik ke tidak..
tapi bila confirm dia balik, baru rasa bersemangat sikit nak raya..kitorang pun shopping last minutes la..tapi semuanya secara bersederhana je..(bersederhana sebab aku pow suami aku je semuanya..haha) yang penting sambut ngan yang tersayang..tak gtu? ;)
Tahun ni turn kami beraya kat kampung aku..biasanya 1st raya mesti raya kat kg hubby kan?tapi aku telah menggunakan kuasa veto untuk raya kat kg aku...harharhar (gelak jahat) kakakaka...
tak de lah, ni kata sepakat dari kami berdua sebab hubby aku jarang jumpe saudara mara aku, sedangkan aku dah agak biasa ngan sedara mara dia..so time raya lah nak jumpa semua org kan..tahun depan menangis la aku ry kat kg hubby!!hukhuk...tapi tu la adat org dh kawen kan..kena saling bermuafakat..hehe
raya tahun ni tema kami dark purple..tahun ni prepare untuk dua orang tahun depan insyaAllah dah bertiga pulak..haish..mcm tak percaya..hehe
mcm2 lagi aku nak cerita sepanjang cuti raya and sepanjang hubby balik kali ni..plus nk cerita pasal si kecik dalam perot jugak ;) tapi kite go through satu2 k..
jom layan picta raya..bagi menghangatkan lagi raya yang nak sampai ke penghujungnya ni...


sang suami bersama sang isteri yang membuyong...hehe

atuk terlebih excited dari cucu bile dapat wet raya..siap bersorak lagi..haha

Rania Syakira...anak buah no 3..cumel!

Keluarga En.Misnon dan Pn.Rahimah =)

Keluarga abang aku no 2..orange!!

Rumah pertama yang wajib dikunjungi beramai2..rumah nenek aku..org jawa panggil embah =)

Ni dia embah aku yang masih steady..kalah org muda zaman sekarang..petua beliau..bangun awal2 pagi..pukul 7 dah ada kat kebun ye..sila ikut kalo nak awet muda n sihat ;)

mak buyong yang menyengih dengan gaya sopan..padahal tak sabar nak tunggu makan time harharhar

ha..ini dia keluarga besar sebelah abah aku..ramai tak?hebat tak embah aku?haha

ok..seterusnya rumah ke-2 rumah kami..sebelah je umah embah..abaikan si buyong yg jalan terkedek2 tu..hihi
banyak bendera kan?beselah..abah aku kan patriotik..hari raya + hari merdeka la katakan ;)


jamu kuih dalam rumah, jamu gear box..kat luar ye saudara mara ku.. =)

Raya ke-3 di pontian.. =)

ni ape citer ni???tunggu next post eak ;p


nota kaki : yeah!!!saya berjaya puasa penoh tahun ni..yea yea tak yah ganti puasa!! =)