Dec 13, 2012

2nd visit: Big Bad Wolf Sale 2012

Assalamualaikum

Yes...Againnn.....
aku pergi ke Big Bad Wolf lagi!!
kali ni pergi dengan adik aku
hokeh...ku akui...memang tak tenteram sejak pergi pertama kali nya hari tu..
rasa jiwa memberontak nak pergi jugak lagi walaupon gaji tak masuk lagi..hihu
kali ni aku pergi weekdays jugak..hari khamis 13hb
after kelas amik adik aku terus pergi ke syurga buku tersebut ;)
pergi dalam lunch hour gitu..
orang tak ramai sangat
buku pon diorang dah susun and top up
aku tengok banyak buku2 yang best daripada yang aku pergi hari isnin tu
especially buku kanak2
maybe sebab hari isnin tu diorang tak sempat nak susun and topup balik buku after misi 63hours yang diorang buat tu...
jom tengok ape aku sambar

ok...ini sahaja...sebab bajet cuma RM100...poket suda kering meh =)
and of course banyak buku untuk si kenit ku hihi
Buku 1: One Lonely Star RM8..
board book saiz A4...
siap keluar lampu blink2 lagi kalau anda press star kat cover tu..syok bukan???
mak yang teruja nyahhh....haha
Buku 2 : Rhythm book RM8
beli sebab familar ngan lagu monkey ni selain design buku yang menarik

 Buku 3 : for first time reader..RM8 ade 4 buku dalam tu
tapi nipis2 and simple je words dia

Buku 4 : Ladybugs counting book RM10
pakej sekali ngan puppet tu
beli sebab menarik ladybugs tu timbul2..hihi

 Buku 5 : Chick RM10
pop up book...sangat menarik
ikut kan hati nak je ku beli banyak2 pop up book
tapi qisya tak reti lagi karang sia2 je dikoyak..
tapi memang banyak yang menarik p-op up book dia..
harga pon dalam RM8-15 je dan kebanyakan pop up book ni dia letak kat bahagian luar after payment counter
dia ade counter lain kat luar tu
ramabang mata akuuuusebab haritu tak tengok pon kat situ sebab tatau hihi

 Buku 6: flash card RM6
Saiz lebih kurang saiz A5 kot

Buku 7 : Bugs RM12
Ala2 buku encyclopedia...best sangat sebab besar and banyak gambar yang menarik
puas tengok!sukeeeee

 Buku 8 : Naturalbaby and children care RM25
macam menarik je sebab tu beli..hahaha
bak kata wardina parenting knowledge ni kita kena belajar
kalau tak kita tak dapat nak didik anak kita dengan sebaiknya
banyak yang menarik dalam ni untuk penjagaan bayi baru lahir hingga 5 tahun
berbaloi kan??

Buku 9 : Novel English
sebab beli : saja..haha


yeah!!dapat gak cop sebagai kenang2an
(orang nak cop ko nak jugak...hhaha biarlah)
pergi 1st time haritu tak cop pon sebab tak tau hihi

 Total damage : RM90+RM6 = RM96
ok..still in budget 

hati bahagia sebab puass hati....
ok..tak pergi dah lepas ni...
tahun depan pulak ;p 

0 comments:

Post a Comment

Dec 13, 2012

2nd visit: Big Bad Wolf Sale 2012

Assalamualaikum

Yes...Againnn.....
aku pergi ke Big Bad Wolf lagi!!
kali ni pergi dengan adik aku
hokeh...ku akui...memang tak tenteram sejak pergi pertama kali nya hari tu..
rasa jiwa memberontak nak pergi jugak lagi walaupon gaji tak masuk lagi..hihu
kali ni aku pergi weekdays jugak..hari khamis 13hb
after kelas amik adik aku terus pergi ke syurga buku tersebut ;)
pergi dalam lunch hour gitu..
orang tak ramai sangat
buku pon diorang dah susun and top up
aku tengok banyak buku2 yang best daripada yang aku pergi hari isnin tu
especially buku kanak2
maybe sebab hari isnin tu diorang tak sempat nak susun and topup balik buku after misi 63hours yang diorang buat tu...
jom tengok ape aku sambar

ok...ini sahaja...sebab bajet cuma RM100...poket suda kering meh =)
and of course banyak buku untuk si kenit ku hihi
Buku 1: One Lonely Star RM8..
board book saiz A4...
siap keluar lampu blink2 lagi kalau anda press star kat cover tu..syok bukan???
mak yang teruja nyahhh....haha
Buku 2 : Rhythm book RM8
beli sebab familar ngan lagu monkey ni selain design buku yang menarik

 Buku 3 : for first time reader..RM8 ade 4 buku dalam tu
tapi nipis2 and simple je words dia

Buku 4 : Ladybugs counting book RM10
pakej sekali ngan puppet tu
beli sebab menarik ladybugs tu timbul2..hihi

 Buku 5 : Chick RM10
pop up book...sangat menarik
ikut kan hati nak je ku beli banyak2 pop up book
tapi qisya tak reti lagi karang sia2 je dikoyak..
tapi memang banyak yang menarik p-op up book dia..
harga pon dalam RM8-15 je dan kebanyakan pop up book ni dia letak kat bahagian luar after payment counter
dia ade counter lain kat luar tu
ramabang mata akuuuusebab haritu tak tengok pon kat situ sebab tatau hihi

 Buku 6: flash card RM6
Saiz lebih kurang saiz A5 kot

Buku 7 : Bugs RM12
Ala2 buku encyclopedia...best sangat sebab besar and banyak gambar yang menarik
puas tengok!sukeeeee

 Buku 8 : Naturalbaby and children care RM25
macam menarik je sebab tu beli..hahaha
bak kata wardina parenting knowledge ni kita kena belajar
kalau tak kita tak dapat nak didik anak kita dengan sebaiknya
banyak yang menarik dalam ni untuk penjagaan bayi baru lahir hingga 5 tahun
berbaloi kan??

Buku 9 : Novel English
sebab beli : saja..haha


yeah!!dapat gak cop sebagai kenang2an
(orang nak cop ko nak jugak...hhaha biarlah)
pergi 1st time haritu tak cop pon sebab tak tau hihi

 Total damage : RM90+RM6 = RM96
ok..still in budget 

hati bahagia sebab puass hati....
ok..tak pergi dah lepas ni...
tahun depan pulak ;p 

No comments:

Post a Comment