Apr 2, 2013

BERNIAGA



Assalamualaikum...

fuhhhh...ntah kenapa hari ni rasa mood nak jadi businesswomen pulak...
tapi tak tau nak berniaga apa...kikiki

abah aku dari dulu lagi meniaga...
sejak berhenti kerja kat singapore rasanye..
tak silap sejak aku oradik aku edottu lahir
memula mak cerita meniaga buah..
dari rumah ke rumah naik motor..
pastu meniaga ayam kat pasar..
pastu besarkan sikit buka kedai ayam (jual ayam proses) depan rumah..
pastu dah ada modal lebih..
besarkan lagi kedai pindah kat jalan utama kampung aku...
sampai la sekarang....
dulu time cuti sekolah or uni..
memang keje kami adik beradik kat kedai je tolong abah..
tak pernah pon keje part time kat tempat lain..
kalau dh keje kat kedai ayam tu..memang comot habeslah..
dah macam ayam dara comot gittu..hahaha
tapi seronok la..
ni sejak dah kawen and ade anak tk pernah dah tolong kat kedai tu..
sebab jaga anak sorang pon dah sama comot macam kerja dengan beratus ekor ayam..hahaha

mak aku pon meniaga kecil2an..
saja suka2..
jual kain pasang,tudung,telekung
kadang2 tu jual pasu bunga la..bunga la..

so sepatutnya memang ade darah meniaga la kan dalam diri nih..
teringin sgt..
sebab 9/10 punca rezeki adalah dari perniagaan
tapi tu lah..
nak meniaga ape eakk???
macam nak meniaga tudung2..
amik stok kat kl jual kat kampung
tapi terpaksa suh mak la yg jadi sale officernye..hihi
suami aku pun tengah sebok nak pk business..
dia kata nak ternak ikan..
tapitu semua kena belajar la dulu kan
bukan sesuka je..

em...semoga dipermudhkanlah segalanya
sebab aku mcm dah tak de hati dengan keje sekarang..
huaaaaa....

berikanlah yang terbaik untuk hambaMU ini Ya Allah..
permudahkan rezeki kami..
Aminn



1 comments:

Anonymous said...

My brοther reсommenԁed I might liκe
thiѕ blog. Ηe ωaѕ totally right. Thіs poѕt aсtuallу madе mу dаy.
Υou cann't imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

My site payday loans

Post a Comment

Apr 2, 2013

BERNIAGA



Assalamualaikum...

fuhhhh...ntah kenapa hari ni rasa mood nak jadi businesswomen pulak...
tapi tak tau nak berniaga apa...kikiki

abah aku dari dulu lagi meniaga...
sejak berhenti kerja kat singapore rasanye..
tak silap sejak aku oradik aku edottu lahir
memula mak cerita meniaga buah..
dari rumah ke rumah naik motor..
pastu meniaga ayam kat pasar..
pastu besarkan sikit buka kedai ayam (jual ayam proses) depan rumah..
pastu dah ada modal lebih..
besarkan lagi kedai pindah kat jalan utama kampung aku...
sampai la sekarang....
dulu time cuti sekolah or uni..
memang keje kami adik beradik kat kedai je tolong abah..
tak pernah pon keje part time kat tempat lain..
kalau dh keje kat kedai ayam tu..memang comot habeslah..
dah macam ayam dara comot gittu..hahaha
tapi seronok la..
ni sejak dah kawen and ade anak tk pernah dah tolong kat kedai tu..
sebab jaga anak sorang pon dah sama comot macam kerja dengan beratus ekor ayam..hahaha

mak aku pon meniaga kecil2an..
saja suka2..
jual kain pasang,tudung,telekung
kadang2 tu jual pasu bunga la..bunga la..

so sepatutnya memang ade darah meniaga la kan dalam diri nih..
teringin sgt..
sebab 9/10 punca rezeki adalah dari perniagaan
tapi tu lah..
nak meniaga ape eakk???
macam nak meniaga tudung2..
amik stok kat kl jual kat kampung
tapi terpaksa suh mak la yg jadi sale officernye..hihi
suami aku pun tengah sebok nak pk business..
dia kata nak ternak ikan..
tapitu semua kena belajar la dulu kan
bukan sesuka je..

em...semoga dipermudhkanlah segalanya
sebab aku mcm dah tak de hati dengan keje sekarang..
huaaaaa....

berikanlah yang terbaik untuk hambaMU ini Ya Allah..
permudahkan rezeki kami..
Aminn



1 comment:

  1. My brοther reсommenԁed I might liκe
    thiѕ blog. Ηe ωaѕ totally right. Thіs poѕt aсtuallу madе mу dаy.
    Υou cann't imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

    My site payday loans

    ReplyDelete