Nov 30, 2010

cincin sudah jumpa!

saya kini sudah happy...
cincin saya sudah ditemui..
hehe
ALHAMDULILLAH
so kena bayar nazar..
niat nak blanja housemate makan kalo jumpa cincin balik
so housmate2 ku
jom aku blanje!!
hehehe


Ni lah dia cincin risik aku yg menyorok dalam beg laptop hehe


Nov 29, 2010

anai2 cokelat krim

AKU SEDIH SEBAB :

cincin risik aku hilang...
mane ntah aku letak...adoyaiii...
sayang sangat cincin tu...
mintak2 aku cuma miss place je..
Ya Allah..
temukanlah aku ngan cincin aku tu balik...
Aku ingat nak simpan cincin tu sampai anak cucu aku
huhu

dan


AKU GEMBIRA KERANA :

Tunang aku giler glemer...
dia g upload gambar dia main gitar
dengan tak pakai baju lagi tu
ish2...
tu lah akibat niat nak jadi artis tak kesampaian
jadi nelayan di lautan dalam je kan...keke
sebenarnye dia nak email kat aku tapi tak boleh,
maybe sebab file besar sgt kan
last2 dia upload je kat youtube
hehe layanlah org giler glemer ni..
dengan feberet song beliau
' SOFEA JANE'

Walaupun pitching lari..

I tetap sayang u B ;)

Tak pe kan aku nak menggedik kat blog sendiri..hehe

anai2 cokelat krim

Nov 25, 2010

Suami idaman wanita

Best gak layan cerita ni...


Dipetik dari mereka2 yang sharing kat fb..hehe


Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Love,

Suamimu



SWEETNYA kalau dapat husband best macam ni kan?
~~~~~weeee~~~~

20.11.2010 wedding of naimah n aboi

Congrate to naimah dan aboi!!Mereka sudah kawen!!Diorang kenal dah lama dah..since matrik lagi..break n down akhirnya diorang kawen jugak..mmg jodoh diorang dua kan..tahniah2!

Naimah ni member aku since 1st year aku kat UKM lagi..kitorang amik satu course yang sama cuma bezanya aku dak bio dia dak kimia..tapi kelas kitorang lebih kurang sama je..kiranya aku n naimah baiklah..dia ada skuter merah dan aku cume ade kaki je, so selalunya aku akan tumpang dia untuk ke kelas atau ke pasar malam bangi seksyen 1 tu..cerita pasal skuter,ade kenangan 'manis' antara aku ngan skuter beliau tu..aku berjaya jadi 'superman' di atas jalan tar UKM ni dan kesannya parut kat bawah hidung..kaler hitam lagi..ko ade?tade kan?hehe ramai gak yang tegur pasal parut tu siap ade yang ingat terconteng ngan marker pen..mak ai..bersungguhnye ko ngaja ye raha sampai muke pun nak diconteng2..hehe aku terxciden time nak tolong amik skuter dia kat fakulti time tu..mmg dah ditakdirkan kan..naseb bek time tu tak de paper kalo tak mau aku kantoi aku tak jawab exam..hehe lagi satu kenangan aku ngan naimah yg aku paling tak leh lupa, p skodeng xbf aku yang kuar ngan pempuan lain kat komuter ukm bulan2 puasa..lawak giler biler teringat balik...mmg kenangan yg tak kan aku lupe lah sampai bila2...sekarang naimah dah kawen dah...ngan orang yg paling dia sayang n yang sangat sabar dengan dia..semoga diorang happy2 selalu lah...

Meh layan picta wedding diorang kat Kuala Terengganu (KT) yang aku, masni, sal n wahid pergi...jauh giler rase ke sana dengan kereta..tapi alhamdulillah..kami dah selamat pergi dan balik...

Jam giler kat genting sepah time kitorang nak ke KT
Naimah sedang di touch up
Pengantin buat aksi ni, kami pun mau juga...praktis2...hehe
Aboya dengan gaya machonye..ececeh..macho lah sangat..hee
Gaya seorang pemaisuri sehari..
Bunting mereka =)
Aku jadi mak andam temporaly sebab mak andam tak, dah balik dah..hehe
Jumpa cik ida kat Masjid Terapung..dia tak dan nak datang umah naimah
Baju persalinan untuk outdoor..purple pinkies
Aksi sorok2 belakang pokok
Mereka juga mau ber outdoor photoshoot...hehe
Yeah!!!teriak si gadis lompat berbaju kurung..mcm dia lak yang kawen ;P
Ditepi pantai yang indah..
Cik Sal n cik Maseni
Selamat menempuh alam perkahwinan korang....
cannot wait for naimah n aboi 's junior!!hehe



Nov 24, 2010

Syarahan perdana Prof Wahab

Rabu, 25 Nov 2010 : 10.30am

Baru balik dari syarahan perdana Prof Ir Dr Abdul Wahab Mohamad dengan tajuk Membran Nanopenurasan daripada Fundamental ke Arah Inovasi...meremang bulu roma bila tengok perarakan masuk semua prof2 ke dalam dewan senat ukm time tu..terdetik dalam hati..'boleh ke aku berjaya macam diorang??aku nak sangat...tapi aku rasa aku tak layak...
Ya ALLAH...berikanlah kekuatan pada aku...kadang2 aku rasa bersemangat sangat nak teruskan cita2 aku sebagai pensyarah ni..tapi kadang2 aku rasa down sangat..banyak sangat halangan nye..susah sangat aku rasa aku nak berjaya dan capai apa yang aku nak...kenapa eak?banyak dosa kot..Ya Allah..ampunkanlah dosa2 hambaMU yang kerdil ini...Berikanlah yang terbaik buat ku dan mereka2 yang aku sayang..limpahilah rahmatMU kepada kehidupanku Ya ALLAH..Amiin....

Prof Wahab memang hebat...baru umur 43tahun macam2 kejayaan yang dia dah dapat..sangat teruja..secara tak langsung memotivasikan diri aku..semua orang boleh berjaya kan?yang penting usaha...rasa bersemangat sikit...tapi time dalam dewan tu aku terjumpa abg shahbuddin..dia baru je balik dr jepun untuk phd dia..dan sekarang dah balik bertugas kat ukm..terasa kerdilnya aku..dia dah balik, tapi aku tak ke mana lagi..yani pulak dah ke Jepun untuk Phd dia..mampu ke aku??huhu sedeynye..down balik dah..huhu

mood : up and down...=(

nOte : lari tajuk la pulak...sebenarnye bukan syarahan perdana prof wahab..tapi luahan hati cik raha..hehe

Tempah Baju nikah ;)

Aku dah tempah baju nikah aku...hehe awal sangat tak?mak aku kata anta awal2, leh siap awal..pastu boleh pk benda lain lagi..tu yang aku hantar dah tu..tapi kire2 balik tinggal 3bulan je kot lagi..tak lama tu kan?aku tempah baju aku ngan tunang aku kat kak ina dari butik Dzihni kat seksyen 3 Bandar Baru Bangi..kak ina ni xwife Dzull de Classique tu tapi sekarang dah bukak kedai sendiri...aku tengok baju2 pengantin kat kedai dia sumer pun lawa2..tapi aku tak amik picta pun sebab aku datang sorang je masa tu..sian kan tade org teman..uhuk2...kak ina ni kecik je orangnye..hehe
Kata beliau nikah ni better buat baju kurung moden je..nampak sopan dan manis..
lgpun senang dan selesa nak duduk nanti dan tak malu nak pakai semula..ku yang mudah terpengaruh ni pun ye kan je lah..padahal memula p tu macam2 style yg aku nak kan..tapi semua kak ina kata tak boleh..bukan sebab dia malas nk layan aku tapi as tukang jahit yang berpengalaman dia bg opinion yang terbaik..

1. Memula aku ingat nak buat baju ala2 Datok ct..nak glemer la konon..Pastu dok bincang2 ngan kak ina,dia kata nanti seksi...---> betul jugak kan..aku anggukkan kepala...
sumber : en.google
Baju macam ni lah yang aku teringin tu..mmg seksi pun..ikut bentuk badan sikit..
ko ingat body ko cantik raha??hehe


2. Lengan kembang or lengan yang fit,dia kata kalau aku buat tsyle tu aku takkan gunakan sepenuhnya kecantikan manik2 yang dah sedia ada tu..--->ok..aku redha...

3.Kain pulak tak leh nk buat kain berombak idaman hatiku itu sebab aku dah beli kain siap2 dah, so mmg tak cukup dan biasanya kalo nak wat kain macam tu kene guna kain sifon yang plain..--->yg ni aku pasrah..

sumber : en.google
Kain berombak yg aku idam2kan..cantikkan?tp apekan daya..huhu

4.Kalo nak buat style ketat kat bawah dada tu plak, aku kena beli kain tambahan untuk tampal kat situ as corak...---> ELAKKAN PEMBAZIRAN!

sumber : en.google
Contoh baju ketat kat bawah dada yg aku maksudkan..tak tau name scientific ape dia sebab aku bukan tukang jahit kan..tukang pakai baju sahaja..hehe

Last2 aku pun ikut la suggestion kak ina...antara kebaya ngan kurung moden..so aku tanya kak ina sendiri dan adik aku, si edot ,diorang vote for baju kurung moden..so baju nikah aku t baju kurung moden biasa je lah..aku harap cantiklah kan...mahal kot kitorang beli kain tu..Upah untuk baju lelaki siap sulam = RM150, baju perempuan, kain chiffon beaded = RM250....(pd org lain mugkin murah pada aku yg makan gaji ni mahal kot..tapi nak yang tebaik punye pasal..balon je la kan) nanges duit dah kering..huhu


Ni la kain baju nikah aku..(abaikan muka aku mcm mokcik2 tu hee) ok ke?color ni en.tunang yang pilih sebab time tunang aku yang buat pilihan, so kali ni aku serahkan pada dia..
1st time kak ina tengok dia kata,'beraninya pilih combination ni.."
aku sengeh je..pastu aku tanye dia..'tak ok ke kak?'
dia kata..'ok je..kan majlis awak..'
pastu aku cakap la..'kawan saya kate kalau turquoise+cream =color masam..ye ke kak?'
kak ina jawap, 'dia jeles tu..hehe'
hahaha sure kak ina saje sedapkan hati aku..sebenarnye aku pun confuse nak linning color cream atau turquoise jugak..tapi sebab dah beli pun color cream tu, aku guna je lah,, (aku pilih cream sebab nampak cantik time aku try match kat jakel time nk beli tu, tp bila bawa balik umah mcm pelik la pulak..huhu) nak beli lain kang membazir plak kan..so aku harap sangat, jadilah cantik bila baju nikah aku ni siap nanti...tak lah terasa ralat sangat sebab tak dapat ikut style yang aku nak tu dan walaupun combination yg agak pelik..hehu..

Yang color turquoise tu plak baju en.tunang..dia tak nak pakai baju color putih or cream dengan alasan pakai baju turquoise, baru confident..boleh?haha layan je la kan..


sumber : en.google
lebih kurang macam ni lah agaknya rupe bentuk baju nikah aku nanti..
less is more rite? (ayat sedapkan hati lagi...hehe)

Tak sabar nak tunggu sebulan lagi...harap2 cun lah baju aku nanti walau tanpa kain berombak serta baju ketat di bawah dada idaman hatiku..hehu..

Note : 24 Dis 2010 tarikh amik baju

SK SERI UTAMA mmg gempak!



FESTIVAL MALAYSIA INOVATIF 2010..korang tau?ha..mesti tak tau kan?atau dengan ayat lebih sedap, tak perasan..dah start ea?haha padahal tak tau kan..aku pun sebenarnye TAK PERASAN..aku perasan lepas tengok adik aku, si siti gendut and the gang masuk pertandingan Kreativiti Muzikal ni kat Stadium Putra Bukit Jalil...aku ingatkan saja2 buat pertandingan ni rupa2nya sempena Festival Malaysia Innovatif 2010...ha kalo nak tau lebih lanjut sila klik di sini...Banyak lagi acara lain sempena festival ni yang berlangsung dari 24-26 November 2010..Faizal Tahir, Adibah Nor dan Stacy pun ada buat persembahan sempena malam kemuncak esok..siap ada cabutan bertuah tau..menang kereta satria Neo lagi kau...ha..best kan?kat sini ada Program2 sepanjang festival berlansung..

tapi ape yang buat aku teruja adalah kanak2 kecik didikan cikgu Badariah dan pelakon Shahriza Mahmud serta cikgu2 dari SK Seri Utama (my former school) ni dapat JUARA tu!!dapat bawak balik trofi ngan duit RM5000..tabik la kat diorang..tapi persembahan diorang memang comel dan kreatif..sampah boleh jadi Soyus bawak Sheikh Muzaffar p angkasa tu...

Orang kuat ~ Shariza Mahmud


ibu2 dan anak2 bersama Soyus mereka..SKSU ~ Sek Keb Seri Utama

Nak kata saingan diorang tak hebat..memang hebat..lagi2 dari Sabah,Sarawak dan jugak Melaka...diorang menari mantap kot..ala2 mcm teater muzikal tu..suara pun sedap2 je kan semua.., tapi pada aku sendiri jalan cerita dan kreativiti diorang tu tak leh lawan gang SK SERI UTAMA lagi...walaupun kecik2 dan comel2 mereka ni tapi persembahan memang mantop!aku pun rasa nak gelek sekali dengan diorang tau..ahaks...nak tau salah sorang juri pertandingan ni?JOSEPH GONZALEZ kot...ketua juri rancangan Tari Menari kat Astro tu...GEMPAKLAH..dah boleh masuk Mari Menari dah kanak2 kecik ni..hehe...
Time nak umumkan Juara tu bapak aku selaku ketua kampung kononnya,hehe da bangun dulu dah....pastu bising2 suh kami2 ni bangun juga..yakin gile seri utama boleh menang..puas aku ngan mak aku suh dia duduk tp tak makan saman..kalo kalah kan malu..tapi tup2 menang tu...melompat semua orang..siap nanges2 lagi kanak2 tu..mak2 ngan cikgu2 diorang jgn cakap lah..lagi banyak nanges dr kanak2 yang menang tu...


Sesi berpelukan dan bernangisan kegumbiraan

Abahku yang yakin beno SKSU menang..hehe

aku pun nak nanges gak sbenarnya tapi cover2 dalam baju..haha...

Cayalah SERI UTAMA..saya BANGGA jadi bekas pelajar SK SERI UTAMA...(tumpang glamor hehe)

Joseph Gonzalez antara juri yang terlibat

Zon Sarawak

Zon Tengah - Melaka
Zon Sabah
Zon Timur
Zon Selatan - SKSU
Zoom in sikit kat adik aku yang gendut tu..jadi lebah hehe

Akhir persembahan mereka
Gambar harus..kakak yg interframe bersama adiknya!hehe

Nov 23, 2010

Berbaloi-baloi...

Mood : Happy berganda2 =)
Sehari sebelum raya haji aku dapat parcel dari en.Kamalruzzaman aka my tunang..hehe dah tau dah ape dalam dia..jam tangan yang en.tunang pos 4 my besday present as I mention in previous entry..tapi masih berdebar2 sebab nak tengok mcmne rupa bentuk jam itu..hehe


nil ah parcel yang aku terima..terbungkus dengan sangat rapi sampai nk bukak pun susah..hehe

macamane isi di dalam nye?



jeng...




jeng...





jeng...


ni lah isi didalamnya…


design dia macam untuk2 org yg matured kan?mungkin ada maksud kat situ..en.tunang mau aku lebih matured..ini tidak..sikit2 nanges..gembeng!hehehe

1st time tengok isi dalam tu..aku terdiam..bukan ape..bentuk n design lebih kurang sama ngan jam aku yang lama..ini bermakna taste tunang aku lebih kurang sama ngan taste x bf aku…hoho..haru2…riso sejarah lama mungkin berulang…tapi aku pasti..mereka sama tapi tetap tak serupa kan..Ya Allah panjangkanlah jodoh aku dan man…amiinnn…terima kasih b…


SAYA MENANG TV!!!!


al kisah pasal tv pulak..citenye bermula mcm ni..time hari raya puasa yang lepas aku ngan en.tunang g jalan2 cari kasut raya + termos air untuk mak dia kat BP Mall..pastu dapatlah kad untuk cabutan bertuah..aku pun saja2 lah isi..kitorang dapat 4 kad time tu..3 kad aku isi nama aku (dengan harapan nama aku bertuah la kan), 1 kad yg last aku isi nama tunang aku..tamat cite kat situ then before dia balik belayar lebih kurang 2minggu lepas tu dia cakap ada orang call kata dia menang cabutan bertuah tu,menang TV PLASMA SONY 40inci tapi dia pun tak pasti sebab member dia yang angkat call..aku pun mcm tak mau percaya la kan..sekarang kan banyak kes tipu..tup2 sehari lepas raya haji tu, mak dia call dia ada orang anta tv kat umah..hahaha tak sangka menang betol rupenye..mmg luck sungguh nama tunang aku ni…satu kad pun dapat sedangkan aku bg 3 kad pun tak dapat..nampak sgt mmg tak de luck..hehe tapi kan, nape tak menang kereta??tv plasma dh ada dah…heheheee dh la tak de luck lagi tak bersyukur kan ko raha..haha…alhamdulillah….rezeki before kawen tu…mekasyeh kepada en.tunang atas ke ‘lucky-an’ nama beliau..hehe mmuaah!

Memang berbaloi-baloi....

Nov 30, 2010

cincin sudah jumpa!

saya kini sudah happy...
cincin saya sudah ditemui..
hehe
ALHAMDULILLAH
so kena bayar nazar..
niat nak blanja housemate makan kalo jumpa cincin balik
so housmate2 ku
jom aku blanje!!
hehehe


Ni lah dia cincin risik aku yg menyorok dalam beg laptop hehe


Nov 29, 2010

anai2 cokelat krim

AKU SEDIH SEBAB :

cincin risik aku hilang...
mane ntah aku letak...adoyaiii...
sayang sangat cincin tu...
mintak2 aku cuma miss place je..
Ya Allah..
temukanlah aku ngan cincin aku tu balik...
Aku ingat nak simpan cincin tu sampai anak cucu aku
huhu

dan


AKU GEMBIRA KERANA :

Tunang aku giler glemer...
dia g upload gambar dia main gitar
dengan tak pakai baju lagi tu
ish2...
tu lah akibat niat nak jadi artis tak kesampaian
jadi nelayan di lautan dalam je kan...keke
sebenarnye dia nak email kat aku tapi tak boleh,
maybe sebab file besar sgt kan
last2 dia upload je kat youtube
hehe layanlah org giler glemer ni..
dengan feberet song beliau
' SOFEA JANE'

Walaupun pitching lari..

I tetap sayang u B ;)

Tak pe kan aku nak menggedik kat blog sendiri..hehe

anai2 cokelat krim

Nov 25, 2010

Suami idaman wanita

Best gak layan cerita ni...


Dipetik dari mereka2 yang sharing kat fb..hehe


Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Love,

Suamimu



SWEETNYA kalau dapat husband best macam ni kan?
~~~~~weeee~~~~

20.11.2010 wedding of naimah n aboi

Congrate to naimah dan aboi!!Mereka sudah kawen!!Diorang kenal dah lama dah..since matrik lagi..break n down akhirnya diorang kawen jugak..mmg jodoh diorang dua kan..tahniah2!

Naimah ni member aku since 1st year aku kat UKM lagi..kitorang amik satu course yang sama cuma bezanya aku dak bio dia dak kimia..tapi kelas kitorang lebih kurang sama je..kiranya aku n naimah baiklah..dia ada skuter merah dan aku cume ade kaki je, so selalunya aku akan tumpang dia untuk ke kelas atau ke pasar malam bangi seksyen 1 tu..cerita pasal skuter,ade kenangan 'manis' antara aku ngan skuter beliau tu..aku berjaya jadi 'superman' di atas jalan tar UKM ni dan kesannya parut kat bawah hidung..kaler hitam lagi..ko ade?tade kan?hehe ramai gak yang tegur pasal parut tu siap ade yang ingat terconteng ngan marker pen..mak ai..bersungguhnye ko ngaja ye raha sampai muke pun nak diconteng2..hehe aku terxciden time nak tolong amik skuter dia kat fakulti time tu..mmg dah ditakdirkan kan..naseb bek time tu tak de paper kalo tak mau aku kantoi aku tak jawab exam..hehe lagi satu kenangan aku ngan naimah yg aku paling tak leh lupa, p skodeng xbf aku yang kuar ngan pempuan lain kat komuter ukm bulan2 puasa..lawak giler biler teringat balik...mmg kenangan yg tak kan aku lupe lah sampai bila2...sekarang naimah dah kawen dah...ngan orang yg paling dia sayang n yang sangat sabar dengan dia..semoga diorang happy2 selalu lah...

Meh layan picta wedding diorang kat Kuala Terengganu (KT) yang aku, masni, sal n wahid pergi...jauh giler rase ke sana dengan kereta..tapi alhamdulillah..kami dah selamat pergi dan balik...

Jam giler kat genting sepah time kitorang nak ke KT
Naimah sedang di touch up
Pengantin buat aksi ni, kami pun mau juga...praktis2...hehe
Aboya dengan gaya machonye..ececeh..macho lah sangat..hee
Gaya seorang pemaisuri sehari..
Bunting mereka =)
Aku jadi mak andam temporaly sebab mak andam tak, dah balik dah..hehe
Jumpa cik ida kat Masjid Terapung..dia tak dan nak datang umah naimah
Baju persalinan untuk outdoor..purple pinkies
Aksi sorok2 belakang pokok
Mereka juga mau ber outdoor photoshoot...hehe
Yeah!!!teriak si gadis lompat berbaju kurung..mcm dia lak yang kawen ;P
Ditepi pantai yang indah..
Cik Sal n cik Maseni
Selamat menempuh alam perkahwinan korang....
cannot wait for naimah n aboi 's junior!!hehe



Nov 24, 2010

Syarahan perdana Prof Wahab

Rabu, 25 Nov 2010 : 10.30am

Baru balik dari syarahan perdana Prof Ir Dr Abdul Wahab Mohamad dengan tajuk Membran Nanopenurasan daripada Fundamental ke Arah Inovasi...meremang bulu roma bila tengok perarakan masuk semua prof2 ke dalam dewan senat ukm time tu..terdetik dalam hati..'boleh ke aku berjaya macam diorang??aku nak sangat...tapi aku rasa aku tak layak...
Ya ALLAH...berikanlah kekuatan pada aku...kadang2 aku rasa bersemangat sangat nak teruskan cita2 aku sebagai pensyarah ni..tapi kadang2 aku rasa down sangat..banyak sangat halangan nye..susah sangat aku rasa aku nak berjaya dan capai apa yang aku nak...kenapa eak?banyak dosa kot..Ya Allah..ampunkanlah dosa2 hambaMU yang kerdil ini...Berikanlah yang terbaik buat ku dan mereka2 yang aku sayang..limpahilah rahmatMU kepada kehidupanku Ya ALLAH..Amiin....

Prof Wahab memang hebat...baru umur 43tahun macam2 kejayaan yang dia dah dapat..sangat teruja..secara tak langsung memotivasikan diri aku..semua orang boleh berjaya kan?yang penting usaha...rasa bersemangat sikit...tapi time dalam dewan tu aku terjumpa abg shahbuddin..dia baru je balik dr jepun untuk phd dia..dan sekarang dah balik bertugas kat ukm..terasa kerdilnya aku..dia dah balik, tapi aku tak ke mana lagi..yani pulak dah ke Jepun untuk Phd dia..mampu ke aku??huhu sedeynye..down balik dah..huhu

mood : up and down...=(

nOte : lari tajuk la pulak...sebenarnye bukan syarahan perdana prof wahab..tapi luahan hati cik raha..hehe

Tempah Baju nikah ;)

Aku dah tempah baju nikah aku...hehe awal sangat tak?mak aku kata anta awal2, leh siap awal..pastu boleh pk benda lain lagi..tu yang aku hantar dah tu..tapi kire2 balik tinggal 3bulan je kot lagi..tak lama tu kan?aku tempah baju aku ngan tunang aku kat kak ina dari butik Dzihni kat seksyen 3 Bandar Baru Bangi..kak ina ni xwife Dzull de Classique tu tapi sekarang dah bukak kedai sendiri...aku tengok baju2 pengantin kat kedai dia sumer pun lawa2..tapi aku tak amik picta pun sebab aku datang sorang je masa tu..sian kan tade org teman..uhuk2...kak ina ni kecik je orangnye..hehe
Kata beliau nikah ni better buat baju kurung moden je..nampak sopan dan manis..
lgpun senang dan selesa nak duduk nanti dan tak malu nak pakai semula..ku yang mudah terpengaruh ni pun ye kan je lah..padahal memula p tu macam2 style yg aku nak kan..tapi semua kak ina kata tak boleh..bukan sebab dia malas nk layan aku tapi as tukang jahit yang berpengalaman dia bg opinion yang terbaik..

1. Memula aku ingat nak buat baju ala2 Datok ct..nak glemer la konon..Pastu dok bincang2 ngan kak ina,dia kata nanti seksi...---> betul jugak kan..aku anggukkan kepala...
sumber : en.google
Baju macam ni lah yang aku teringin tu..mmg seksi pun..ikut bentuk badan sikit..
ko ingat body ko cantik raha??hehe


2. Lengan kembang or lengan yang fit,dia kata kalau aku buat tsyle tu aku takkan gunakan sepenuhnya kecantikan manik2 yang dah sedia ada tu..--->ok..aku redha...

3.Kain pulak tak leh nk buat kain berombak idaman hatiku itu sebab aku dah beli kain siap2 dah, so mmg tak cukup dan biasanya kalo nak wat kain macam tu kene guna kain sifon yang plain..--->yg ni aku pasrah..

sumber : en.google
Kain berombak yg aku idam2kan..cantikkan?tp apekan daya..huhu

4.Kalo nak buat style ketat kat bawah dada tu plak, aku kena beli kain tambahan untuk tampal kat situ as corak...---> ELAKKAN PEMBAZIRAN!

sumber : en.google
Contoh baju ketat kat bawah dada yg aku maksudkan..tak tau name scientific ape dia sebab aku bukan tukang jahit kan..tukang pakai baju sahaja..hehe

Last2 aku pun ikut la suggestion kak ina...antara kebaya ngan kurung moden..so aku tanya kak ina sendiri dan adik aku, si edot ,diorang vote for baju kurung moden..so baju nikah aku t baju kurung moden biasa je lah..aku harap cantiklah kan...mahal kot kitorang beli kain tu..Upah untuk baju lelaki siap sulam = RM150, baju perempuan, kain chiffon beaded = RM250....(pd org lain mugkin murah pada aku yg makan gaji ni mahal kot..tapi nak yang tebaik punye pasal..balon je la kan) nanges duit dah kering..huhu


Ni la kain baju nikah aku..(abaikan muka aku mcm mokcik2 tu hee) ok ke?color ni en.tunang yang pilih sebab time tunang aku yang buat pilihan, so kali ni aku serahkan pada dia..
1st time kak ina tengok dia kata,'beraninya pilih combination ni.."
aku sengeh je..pastu aku tanye dia..'tak ok ke kak?'
dia kata..'ok je..kan majlis awak..'
pastu aku cakap la..'kawan saya kate kalau turquoise+cream =color masam..ye ke kak?'
kak ina jawap, 'dia jeles tu..hehe'
hahaha sure kak ina saje sedapkan hati aku..sebenarnye aku pun confuse nak linning color cream atau turquoise jugak..tapi sebab dah beli pun color cream tu, aku guna je lah,, (aku pilih cream sebab nampak cantik time aku try match kat jakel time nk beli tu, tp bila bawa balik umah mcm pelik la pulak..huhu) nak beli lain kang membazir plak kan..so aku harap sangat, jadilah cantik bila baju nikah aku ni siap nanti...tak lah terasa ralat sangat sebab tak dapat ikut style yang aku nak tu dan walaupun combination yg agak pelik..hehu..

Yang color turquoise tu plak baju en.tunang..dia tak nak pakai baju color putih or cream dengan alasan pakai baju turquoise, baru confident..boleh?haha layan je la kan..


sumber : en.google
lebih kurang macam ni lah agaknya rupe bentuk baju nikah aku nanti..
less is more rite? (ayat sedapkan hati lagi...hehe)

Tak sabar nak tunggu sebulan lagi...harap2 cun lah baju aku nanti walau tanpa kain berombak serta baju ketat di bawah dada idaman hatiku..hehu..

Note : 24 Dis 2010 tarikh amik baju

SK SERI UTAMA mmg gempak!



FESTIVAL MALAYSIA INOVATIF 2010..korang tau?ha..mesti tak tau kan?atau dengan ayat lebih sedap, tak perasan..dah start ea?haha padahal tak tau kan..aku pun sebenarnye TAK PERASAN..aku perasan lepas tengok adik aku, si siti gendut and the gang masuk pertandingan Kreativiti Muzikal ni kat Stadium Putra Bukit Jalil...aku ingatkan saja2 buat pertandingan ni rupa2nya sempena Festival Malaysia Innovatif 2010...ha kalo nak tau lebih lanjut sila klik di sini...Banyak lagi acara lain sempena festival ni yang berlangsung dari 24-26 November 2010..Faizal Tahir, Adibah Nor dan Stacy pun ada buat persembahan sempena malam kemuncak esok..siap ada cabutan bertuah tau..menang kereta satria Neo lagi kau...ha..best kan?kat sini ada Program2 sepanjang festival berlansung..

tapi ape yang buat aku teruja adalah kanak2 kecik didikan cikgu Badariah dan pelakon Shahriza Mahmud serta cikgu2 dari SK Seri Utama (my former school) ni dapat JUARA tu!!dapat bawak balik trofi ngan duit RM5000..tabik la kat diorang..tapi persembahan diorang memang comel dan kreatif..sampah boleh jadi Soyus bawak Sheikh Muzaffar p angkasa tu...

Orang kuat ~ Shariza Mahmud


ibu2 dan anak2 bersama Soyus mereka..SKSU ~ Sek Keb Seri Utama

Nak kata saingan diorang tak hebat..memang hebat..lagi2 dari Sabah,Sarawak dan jugak Melaka...diorang menari mantap kot..ala2 mcm teater muzikal tu..suara pun sedap2 je kan semua.., tapi pada aku sendiri jalan cerita dan kreativiti diorang tu tak leh lawan gang SK SERI UTAMA lagi...walaupun kecik2 dan comel2 mereka ni tapi persembahan memang mantop!aku pun rasa nak gelek sekali dengan diorang tau..ahaks...nak tau salah sorang juri pertandingan ni?JOSEPH GONZALEZ kot...ketua juri rancangan Tari Menari kat Astro tu...GEMPAKLAH..dah boleh masuk Mari Menari dah kanak2 kecik ni..hehe...
Time nak umumkan Juara tu bapak aku selaku ketua kampung kononnya,hehe da bangun dulu dah....pastu bising2 suh kami2 ni bangun juga..yakin gile seri utama boleh menang..puas aku ngan mak aku suh dia duduk tp tak makan saman..kalo kalah kan malu..tapi tup2 menang tu...melompat semua orang..siap nanges2 lagi kanak2 tu..mak2 ngan cikgu2 diorang jgn cakap lah..lagi banyak nanges dr kanak2 yang menang tu...


Sesi berpelukan dan bernangisan kegumbiraan

Abahku yang yakin beno SKSU menang..hehe

aku pun nak nanges gak sbenarnya tapi cover2 dalam baju..haha...

Cayalah SERI UTAMA..saya BANGGA jadi bekas pelajar SK SERI UTAMA...(tumpang glamor hehe)

Joseph Gonzalez antara juri yang terlibat

Zon Sarawak

Zon Tengah - Melaka
Zon Sabah
Zon Timur
Zon Selatan - SKSU
Zoom in sikit kat adik aku yang gendut tu..jadi lebah hehe

Akhir persembahan mereka
Gambar harus..kakak yg interframe bersama adiknya!hehe

Nov 23, 2010

Berbaloi-baloi...

Mood : Happy berganda2 =)
Sehari sebelum raya haji aku dapat parcel dari en.Kamalruzzaman aka my tunang..hehe dah tau dah ape dalam dia..jam tangan yang en.tunang pos 4 my besday present as I mention in previous entry..tapi masih berdebar2 sebab nak tengok mcmne rupa bentuk jam itu..hehe


nil ah parcel yang aku terima..terbungkus dengan sangat rapi sampai nk bukak pun susah..hehe

macamane isi di dalam nye?



jeng...




jeng...





jeng...


ni lah isi didalamnya…


design dia macam untuk2 org yg matured kan?mungkin ada maksud kat situ..en.tunang mau aku lebih matured..ini tidak..sikit2 nanges..gembeng!hehehe

1st time tengok isi dalam tu..aku terdiam..bukan ape..bentuk n design lebih kurang sama ngan jam aku yang lama..ini bermakna taste tunang aku lebih kurang sama ngan taste x bf aku…hoho..haru2…riso sejarah lama mungkin berulang…tapi aku pasti..mereka sama tapi tetap tak serupa kan..Ya Allah panjangkanlah jodoh aku dan man…amiinnn…terima kasih b…


SAYA MENANG TV!!!!


al kisah pasal tv pulak..citenye bermula mcm ni..time hari raya puasa yang lepas aku ngan en.tunang g jalan2 cari kasut raya + termos air untuk mak dia kat BP Mall..pastu dapatlah kad untuk cabutan bertuah..aku pun saja2 lah isi..kitorang dapat 4 kad time tu..3 kad aku isi nama aku (dengan harapan nama aku bertuah la kan), 1 kad yg last aku isi nama tunang aku..tamat cite kat situ then before dia balik belayar lebih kurang 2minggu lepas tu dia cakap ada orang call kata dia menang cabutan bertuah tu,menang TV PLASMA SONY 40inci tapi dia pun tak pasti sebab member dia yang angkat call..aku pun mcm tak mau percaya la kan..sekarang kan banyak kes tipu..tup2 sehari lepas raya haji tu, mak dia call dia ada orang anta tv kat umah..hahaha tak sangka menang betol rupenye..mmg luck sungguh nama tunang aku ni…satu kad pun dapat sedangkan aku bg 3 kad pun tak dapat..nampak sgt mmg tak de luck..hehe tapi kan, nape tak menang kereta??tv plasma dh ada dah…heheheee dh la tak de luck lagi tak bersyukur kan ko raha..haha…alhamdulillah….rezeki before kawen tu…mekasyeh kepada en.tunang atas ke ‘lucky-an’ nama beliau..hehe mmuaah!

Memang berbaloi-baloi....