Dec 27, 2010

Sheila On 7 ~ Hari Bersamanya

hari telah berganti
tak bisa ku hindari
tibalah saat ini bertemu dengannya
jantungku berdegup cepat
kaki bergetar hebat
akankah aku ulangi
merusak harinya
mohon tuhan untuk kali ini saja
beri aku kekuatan
tuk menatap matanya
mohon tuhan untuk kali ini saja
lancarkanlah hariku
hariku bersamanya
hariku bersamanya
kau tahu betapa aku
lemah di hadapannya
kau tahu berapa lama
aku mendambanya
tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)
hari bersamanya,
hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
oh tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)


suke video clip diorang ni..hehe

Raja sehari on Christmas Day!!

Merry Christmas and happy new year
25 Disember 2010
Sorang lagi member aku dah selamat dah jadi isteri orang..her besday is on 27 Dec so..I think this will be the best besday gift ever coz She's got a HUSBAND beb!!!
Congrate to Puan Athie and husband..
U look gorgeous Athie!!!Make up athie sangat cantik..simple and comel...
Tema majlis bak kata athie before ni , 'colourful' hehehe

Pengalaman 'best' ke wedding athie adalah...jammed!!!pelik sungguh tau..setiap kali kitorang g wedding kat seremban confirm jammed!!semua orang negeri sembilan suka kahwin tarikh yang sama kot...hehehe

After g wedding athie aku, housemate and sepasang pengantin baru naimah n aboi g ke Nilai 3...

Jalan2 cari baju untuk diorang pakai time wedding aku nanti.....

my wedding???

wow!!bagaikan tak percaya...hahaha

anyway...

MISI BERJAYA!!

The Historical City in Malaysia

Ha...sapa tau the most historical citi in Malaysia???cepat jawab cepat...hehehe confirm semua orang tau kan..jawapannya mestilah MELAKA....13-15 Disember 2010 yang lepas aku kena pegi satu kongres kat Melaka, Kongres Pembelajaran dan Pengajaran UKM 2010. Setiap pembentang diberi satu bilik percuma dan aku salah sorang dari pembentang tu..berdebar jugak time nak present tu..ye lah dah lama kot tak present depan orang2 atas kan..tapi alhamdulillah semua dah selesai..aku dapat sesi pertama so sesi lepas2 tu aku dah lega..aku ajak mak,abah n adik2 aku join tido sekali kat situ..sebab agak besar jugak tempat dia..lgpun free kan..cuti sekolah pulak tu..kalau nak tunggu aku yg sponsor semua mana ada pitih..hehe so kiranya aku ke melaka ni dengan 2 tujuan..kerja sambil bercuti...hehehee syok la tengok adik2 aku happy..dapat mandi kat swimming pool..berkubang kat pantai and jalan2 kat Melaka..UKM buat kongres ni kat Everly Resort, formly known as Riviera Bay Resort. Konsepnye ala2 apartment. Aku dapat apartment satu bilik tapi dah cukup besar kalau untuk seorang.

ada 2 katil single

ada living room n small kitchen

Sea view..pandangan dari bilik aku..tingkat 7

Pemandangan kat pantai dia

Adik2 aku berkubang

Adik siti jadi duyung gendut..hehe

Ni resort sebelah..aku tumpang amik gambar..nampak cantik..hijauuu je...
Wanita gersang!!lembu pun nak dicium..haha
Jalan2 kat bandar Melaka
Sebelah malam, kami naik Malacca Cruise...
RM10 untuk dewasa rm5 untuk kanak2..pada aku it's amazing...pemandangan waktu malam kat sini sangat cantik..bangunan belakang kedai dihias cantik dengan lukisan2 bersejarah..dengan lampu2 yang banyak..dan yang paling aku suka rumah2 Melaka yang comel dan unik tu..malam tu aku nampak ada satu rumah melaka tu, ada orang blaja mengaji kat beranda...sangat terasa macam zaman kesultanan Melaka dulu2...
cume yang tak best nye, bau sungai yang sedikit men'spoil'kan...so sesapa nak pegi..pegilah time selsema..confirm dapat menikmati pemandangan indah dengan amannya...hehehe
Happy holliday!!

Dec 16, 2010

D.U.G.A.A.N

Aku baru je balik dari Melaka, ada hal keje + bercuti ngan family aku nanti aku post kan lah ape yang aku buat kat melaka tu sebab sekarang hati tengah celaru..ade ke hati celaru?huhu hentam sajalah labu otak tengah bengang...emosi pulak dah mmg time nya berlaku ketidakstabilan..bila dicampur darab kan semua jadilah ketensionan yang melampau...
byk benda yang bermain kat pikiran aku sekarang ni..
hal kawen, hal masa depan, hal2 keje, hal2 org sekeliling... rasa macam nak terjun lombong je..hehu
TENSION TAU!!!

1. Kenapa org tak faham situasi kita?
aku ni perempuan..bukan lelaki kot yg suka n tahan berjalan...
bukan jugak tak da keje lain..nak tolak salah tak tolak pun salah..serba serbi salah aku rasa...masalah orang lain aku yang PENING...huhuhu

2. Keje melambak2...
bila time tak da keje tak de langsung plak..sampai boring tak tau nak buat ape bile datang keje..bile banyak, bertimbun2 tak hingat!aduyai...naseb bek keje makan gaji...bak kata kak sue.."kenapalah aku bukan anak raja ke anak org kaya ke..kan tak yah susah2 keje..tak pon, kenapalah tak ada putera raja nak kat aku???hahaha"

3. Cuti tak boleh carry forward ke tahun depan!!!!
arghh..ada 26hari lagi ok..ingat nak buat cuti kawen..hangus...
dah la baru tau hari ni,tinggal beberapa hari je nak masuk tahun baru..
nak cuti keje melambak plak...
mmg tak da rejeki aku..huhu

4.Risaukan masa depan yang tak pasti
Sangat risau..boleh ke aku hidup nanti..boleh ke KAMI bahagia nanti...
boleh ke aku jadi isteri, anak , anak menantu, ipar duai yang baik??
ape aku nak jadi sebenarnya?nak keje ape?nak hidup kat mane?
Ya Allah..permudahkanlah segalanya...
Amiiinnn...

5. Rindduuuu.....
rindu pun boleh jadi tension ke?
eh...bolehh.....rindu yang amat kat en.tunang...dah 2bulan tak jumpa..
rasa macam 2tahun kot lamanya..huhu cepatlah bulan 2...tak delah aku terkial sorang2 kat sini...ade gak peneman nak ke mana nanti..
tapi aku tau walaupun dia jauh, dia sentiasa ada untuk aku...
ye la asal aku tension je aku nangis kat dia..sikit2 nanges..tu lah aku..
PERAWAN GEMBENG...HAHA
mmg nanges tak leh selesai masalah tapi pada aku nanges tu merupakan salah satu terapi yg baek bila kita tension, sedey, geram atau marah...rasa lega cikit bila nanges...
untuk en.tunang Raha yang tersayang, thanx sekali lagi sebab sudi melayan karenah cik raha ni...thanx sebab buat cik raha senyum walapun tengah sedey dan thanx jugak sebab selalu ada time susah atau pun senang...
Semoga dialah yang tercipta untukku...amiinnnn
I LOVE YOU B!!

Aku tujukan lagu ni untuk dia

AKU ADA KAMU
adira af8
Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Selagi ku ada kamu...
MAN =)

Dec 10, 2010

Indahnya hidup

Aku baru je balik dari kampung
best je rasa dok kat umah
pagi2 dengar bunyi burung2 berkicau
tenang je rasa
mmg aman dan damai lah...
alhamdulillah...syukur pada Allah atas RahmatNYA
untung dok kat Malaysia ni kan
amaaannnn je...
Aku amik cuti sempena awal Muharam hari selasa aritu
aku balik umah ari sabtu, isn amik cuti tahun
kat umah aku tak pk langsung pun pasal keje
walaupun ada keje yang kena aku buat
tapi aku buat2 tak de keje haha
CUTI is for CUTI..No more keje..no more tensi2..kan2?
seronok dok kat umah
macam2 aktivit aku buat
meh aku cerita satu2 eak..
hohoho confirm panjang berjela la entry ni..heee

1. CHOCOLATE CHEESE TART

Aku buat choc cheese tart..tere tak?tere tak?haha sebenarnya edot yang buat, aku belajar je dari dia..nanti aku buat entry untuk resepi dia eak..senang je buat dia, cuma leceh cikit lah tapi sedap tau...suka2..tapi malangnye tray yang last kitorang masuk..hangus lebor..hitam jekunteng org jawa cakap..haha maybe sebab oven dah panas sangat kot..cececeh..cover line haha
Hasil air tangan aku
'Perlu ke buat nama cik man???'kata edot..
aku kata..'perlu lah..kan selalu dihatiku..', hehehe
Love u b...mmmuaaah!!

Ni lah gambar tart hangus kitorang..agak2 boleh makan tak?hahaha mmg rezeki ayam la nampaknya...heeee


2. REWANG UMAH XBF

First time ni aku rewang kat kg..ye la selama ni aku tak da kat umah kan, mana sempat nak rewang2 ni..tup2 balik2 kali mak aku PAKSARELA aku rewang umah Cikgu Misraton merangkap umah xbf aku zaman kanak2 ribena dulu..kelakar je bile ingat2 balik zaman tu..aku yg hidung beso n hitam mcm anak hindu pun ade bf kan?haha..yang kelakarnya time aku salam cikgu tu dia tanye aku anak sapa, aku jawablah anak cik Ru (nama glamor MAK aku) pastu dia cakap.."oooo RAHAIZA ea?" wah..amik ko..full name tu dia sebut..dia sambung lagi, "ni lah awek Fathan dulu ni" nak tersedak tulang lutut aku time..tau la pulak cikgu ni kisah kami muda2 dulu..padahal dah 13tahun yg lepas..haha kelakar je..aku rewang dr pagi sampai petang..memang penat la..tapi bak kata mak aku, "ko tak rewang nanti kenduri ko tak da org nak rewang baru tau.." huhu tu yg aku rewang habes2an tu..haha balik je umah..boom!!terus aku tido tak hengat...

Fathan dan isterinya yang tinggi...hehe
3.JALAN2 BERSAMA KANAK2 RIANG

Cuti2 sekolah ni aku bawak adik2 and anak buah aku gi jalan2 kat bandar..aku bawak 4org kanak2 riang sedang membesar,AMIN, SITI, AIMAN (ank buah aku) dan juga FAIZ (sepupu aku)..mak ai..nak melayan and jaga sorang2 penat giler aku ngan edot rasanya..sabo je lah kitorang..macamanelah aku ada anak sendiri nanti..hehe mula2 kitorang g cari kasut n baju sekolah diorang kat BP MALL sambil2 tu aku p beli cadar kawen sekali..aku beli yang simple2 je..mcm cadar naimah dulu tapi color biru cream..after that kitorang g tengok wayang plak kat Square One..Best la cerita Rapunzel ni..so pada sapa2 yang tak tengok lagi, tak rugi kalau korang p tengok!!comel je cerita dia..kelakar pun kelakar gak..hehe pastu aku hangkut diorang g kedai photographer aku sebab aku nak bayar deposit sikit lagi..then otw balik kitorang singgah kat Hentian Mahkota kat PT Simen tu..dr pagi sampai ke petang aku tak bagi diorang makn sebab tak dan..sekali dapat makan, sorang2 makan macam setahun tak makan...haha seronok tengok telatah diorang walaupun penat gile nak melayan karenah sorang2...hehe

Amin yang teringin nak berurut ngan kerusi urut..RM1 untuk 3 minutesKakak amin yang turut ingin merasa..hehehe best gak!
Last2 semua kanak2 riang ini turut terpedaya dengan iklan komersial si Amin gendut..hehe

Makan2 kat Hentian Mahkota...Pt Simen Batu Pahat
Nama itu diberikan oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ibrahim Ismail yang singgah di situ sempena Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2008



kepada b saya : bt pahat pun ada pantai la b......hehehe


4.EDISI BAKAL PENGANTIN
Malamnya aku ngan edot p andaman Busana Mempelai...bayak color yang dicadang oleh edot dan difikirkan oleh aku, tapi last2 color purple tetap jadi pilihan...selesai masalah color tema untuk majlis umah aku...aku decide untuk amik color PURPLE+GREY...kami godek2 semua baju yang ada kat kedai diorang..naseb bek ida ngan adik dia merangkap tuan kedai, sangat sporting melayan kami...kitorang match making kan baju2 yg ada..last2..dapat yg berkenan di hati...terima kasih kepada edot merangkap pembantu perkahwinan aku yg tak berbayar..hehe
tak yah tunjuk lah bj tu kan..kot2 nanti ada baju lg cantik nanti?hehehe so setel sudah....
yeaah!!!nak kawen!!!!!weeeeeeeeeeeeeeee ehehe
Semoga semuanya berjalan dengan baik..
semoga akan tiba waktu itu...
semoga dia yg saya sayang selamat kembali ke semenanjung
untuk melangkah ke satu lagi tahap dalam kehidupan kami....
waahhhh...ayat puitis...hehehe lebiu b!!!mmmuaahh!!
hidup saya bahagia bersama mereka2 yang saya sayang =)

Dec 2, 2010

saya rindu kamoo

dia yang saya RINDU...

Bushuk Sayangggggg.....


saya rindu awak


Dec 27, 2010

Sheila On 7 ~ Hari Bersamanya

hari telah berganti
tak bisa ku hindari
tibalah saat ini bertemu dengannya
jantungku berdegup cepat
kaki bergetar hebat
akankah aku ulangi
merusak harinya
mohon tuhan untuk kali ini saja
beri aku kekuatan
tuk menatap matanya
mohon tuhan untuk kali ini saja
lancarkanlah hariku
hariku bersamanya
hariku bersamanya
kau tahu betapa aku
lemah di hadapannya
kau tahu berapa lama
aku mendambanya
tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)
hari bersamanya,
hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
hari bersamanya, hari bersamanya
oh tuhan tolonglah (hari bersamanya)
tuhan tolonglah (hari bersamanya)


suke video clip diorang ni..hehe

Raja sehari on Christmas Day!!

Merry Christmas and happy new year
25 Disember 2010
Sorang lagi member aku dah selamat dah jadi isteri orang..her besday is on 27 Dec so..I think this will be the best besday gift ever coz She's got a HUSBAND beb!!!
Congrate to Puan Athie and husband..
U look gorgeous Athie!!!Make up athie sangat cantik..simple and comel...
Tema majlis bak kata athie before ni , 'colourful' hehehe

Pengalaman 'best' ke wedding athie adalah...jammed!!!pelik sungguh tau..setiap kali kitorang g wedding kat seremban confirm jammed!!semua orang negeri sembilan suka kahwin tarikh yang sama kot...hehehe

After g wedding athie aku, housemate and sepasang pengantin baru naimah n aboi g ke Nilai 3...

Jalan2 cari baju untuk diorang pakai time wedding aku nanti.....

my wedding???

wow!!bagaikan tak percaya...hahaha

anyway...

MISI BERJAYA!!

The Historical City in Malaysia

Ha...sapa tau the most historical citi in Malaysia???cepat jawab cepat...hehehe confirm semua orang tau kan..jawapannya mestilah MELAKA....13-15 Disember 2010 yang lepas aku kena pegi satu kongres kat Melaka, Kongres Pembelajaran dan Pengajaran UKM 2010. Setiap pembentang diberi satu bilik percuma dan aku salah sorang dari pembentang tu..berdebar jugak time nak present tu..ye lah dah lama kot tak present depan orang2 atas kan..tapi alhamdulillah semua dah selesai..aku dapat sesi pertama so sesi lepas2 tu aku dah lega..aku ajak mak,abah n adik2 aku join tido sekali kat situ..sebab agak besar jugak tempat dia..lgpun free kan..cuti sekolah pulak tu..kalau nak tunggu aku yg sponsor semua mana ada pitih..hehe so kiranya aku ke melaka ni dengan 2 tujuan..kerja sambil bercuti...hehehee syok la tengok adik2 aku happy..dapat mandi kat swimming pool..berkubang kat pantai and jalan2 kat Melaka..UKM buat kongres ni kat Everly Resort, formly known as Riviera Bay Resort. Konsepnye ala2 apartment. Aku dapat apartment satu bilik tapi dah cukup besar kalau untuk seorang.

ada 2 katil single

ada living room n small kitchen

Sea view..pandangan dari bilik aku..tingkat 7

Pemandangan kat pantai dia

Adik2 aku berkubang

Adik siti jadi duyung gendut..hehe

Ni resort sebelah..aku tumpang amik gambar..nampak cantik..hijauuu je...
Wanita gersang!!lembu pun nak dicium..haha
Jalan2 kat bandar Melaka
Sebelah malam, kami naik Malacca Cruise...
RM10 untuk dewasa rm5 untuk kanak2..pada aku it's amazing...pemandangan waktu malam kat sini sangat cantik..bangunan belakang kedai dihias cantik dengan lukisan2 bersejarah..dengan lampu2 yang banyak..dan yang paling aku suka rumah2 Melaka yang comel dan unik tu..malam tu aku nampak ada satu rumah melaka tu, ada orang blaja mengaji kat beranda...sangat terasa macam zaman kesultanan Melaka dulu2...
cume yang tak best nye, bau sungai yang sedikit men'spoil'kan...so sesapa nak pegi..pegilah time selsema..confirm dapat menikmati pemandangan indah dengan amannya...hehehe
Happy holliday!!

Dec 16, 2010

D.U.G.A.A.N

Aku baru je balik dari Melaka, ada hal keje + bercuti ngan family aku nanti aku post kan lah ape yang aku buat kat melaka tu sebab sekarang hati tengah celaru..ade ke hati celaru?huhu hentam sajalah labu otak tengah bengang...emosi pulak dah mmg time nya berlaku ketidakstabilan..bila dicampur darab kan semua jadilah ketensionan yang melampau...
byk benda yang bermain kat pikiran aku sekarang ni..
hal kawen, hal masa depan, hal2 keje, hal2 org sekeliling... rasa macam nak terjun lombong je..hehu
TENSION TAU!!!

1. Kenapa org tak faham situasi kita?
aku ni perempuan..bukan lelaki kot yg suka n tahan berjalan...
bukan jugak tak da keje lain..nak tolak salah tak tolak pun salah..serba serbi salah aku rasa...masalah orang lain aku yang PENING...huhuhu

2. Keje melambak2...
bila time tak da keje tak de langsung plak..sampai boring tak tau nak buat ape bile datang keje..bile banyak, bertimbun2 tak hingat!aduyai...naseb bek keje makan gaji...bak kata kak sue.."kenapalah aku bukan anak raja ke anak org kaya ke..kan tak yah susah2 keje..tak pon, kenapalah tak ada putera raja nak kat aku???hahaha"

3. Cuti tak boleh carry forward ke tahun depan!!!!
arghh..ada 26hari lagi ok..ingat nak buat cuti kawen..hangus...
dah la baru tau hari ni,tinggal beberapa hari je nak masuk tahun baru..
nak cuti keje melambak plak...
mmg tak da rejeki aku..huhu

4.Risaukan masa depan yang tak pasti
Sangat risau..boleh ke aku hidup nanti..boleh ke KAMI bahagia nanti...
boleh ke aku jadi isteri, anak , anak menantu, ipar duai yang baik??
ape aku nak jadi sebenarnya?nak keje ape?nak hidup kat mane?
Ya Allah..permudahkanlah segalanya...
Amiiinnn...

5. Rindduuuu.....
rindu pun boleh jadi tension ke?
eh...bolehh.....rindu yang amat kat en.tunang...dah 2bulan tak jumpa..
rasa macam 2tahun kot lamanya..huhu cepatlah bulan 2...tak delah aku terkial sorang2 kat sini...ade gak peneman nak ke mana nanti..
tapi aku tau walaupun dia jauh, dia sentiasa ada untuk aku...
ye la asal aku tension je aku nangis kat dia..sikit2 nanges..tu lah aku..
PERAWAN GEMBENG...HAHA
mmg nanges tak leh selesai masalah tapi pada aku nanges tu merupakan salah satu terapi yg baek bila kita tension, sedey, geram atau marah...rasa lega cikit bila nanges...
untuk en.tunang Raha yang tersayang, thanx sekali lagi sebab sudi melayan karenah cik raha ni...thanx sebab buat cik raha senyum walapun tengah sedey dan thanx jugak sebab selalu ada time susah atau pun senang...
Semoga dialah yang tercipta untukku...amiinnnn
I LOVE YOU B!!

Aku tujukan lagu ni untuk dia

AKU ADA KAMU
adira af8
Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Selagi ku ada kamu...
MAN =)

Dec 10, 2010

Indahnya hidup

Aku baru je balik dari kampung
best je rasa dok kat umah
pagi2 dengar bunyi burung2 berkicau
tenang je rasa
mmg aman dan damai lah...
alhamdulillah...syukur pada Allah atas RahmatNYA
untung dok kat Malaysia ni kan
amaaannnn je...
Aku amik cuti sempena awal Muharam hari selasa aritu
aku balik umah ari sabtu, isn amik cuti tahun
kat umah aku tak pk langsung pun pasal keje
walaupun ada keje yang kena aku buat
tapi aku buat2 tak de keje haha
CUTI is for CUTI..No more keje..no more tensi2..kan2?
seronok dok kat umah
macam2 aktivit aku buat
meh aku cerita satu2 eak..
hohoho confirm panjang berjela la entry ni..heee

1. CHOCOLATE CHEESE TART

Aku buat choc cheese tart..tere tak?tere tak?haha sebenarnya edot yang buat, aku belajar je dari dia..nanti aku buat entry untuk resepi dia eak..senang je buat dia, cuma leceh cikit lah tapi sedap tau...suka2..tapi malangnye tray yang last kitorang masuk..hangus lebor..hitam jekunteng org jawa cakap..haha maybe sebab oven dah panas sangat kot..cececeh..cover line haha
Hasil air tangan aku
'Perlu ke buat nama cik man???'kata edot..
aku kata..'perlu lah..kan selalu dihatiku..', hehehe
Love u b...mmmuaaah!!

Ni lah gambar tart hangus kitorang..agak2 boleh makan tak?hahaha mmg rezeki ayam la nampaknya...heeee


2. REWANG UMAH XBF

First time ni aku rewang kat kg..ye la selama ni aku tak da kat umah kan, mana sempat nak rewang2 ni..tup2 balik2 kali mak aku PAKSARELA aku rewang umah Cikgu Misraton merangkap umah xbf aku zaman kanak2 ribena dulu..kelakar je bile ingat2 balik zaman tu..aku yg hidung beso n hitam mcm anak hindu pun ade bf kan?haha..yang kelakarnya time aku salam cikgu tu dia tanye aku anak sapa, aku jawablah anak cik Ru (nama glamor MAK aku) pastu dia cakap.."oooo RAHAIZA ea?" wah..amik ko..full name tu dia sebut..dia sambung lagi, "ni lah awek Fathan dulu ni" nak tersedak tulang lutut aku time..tau la pulak cikgu ni kisah kami muda2 dulu..padahal dah 13tahun yg lepas..haha kelakar je..aku rewang dr pagi sampai petang..memang penat la..tapi bak kata mak aku, "ko tak rewang nanti kenduri ko tak da org nak rewang baru tau.." huhu tu yg aku rewang habes2an tu..haha balik je umah..boom!!terus aku tido tak hengat...

Fathan dan isterinya yang tinggi...hehe
3.JALAN2 BERSAMA KANAK2 RIANG

Cuti2 sekolah ni aku bawak adik2 and anak buah aku gi jalan2 kat bandar..aku bawak 4org kanak2 riang sedang membesar,AMIN, SITI, AIMAN (ank buah aku) dan juga FAIZ (sepupu aku)..mak ai..nak melayan and jaga sorang2 penat giler aku ngan edot rasanya..sabo je lah kitorang..macamanelah aku ada anak sendiri nanti..hehe mula2 kitorang g cari kasut n baju sekolah diorang kat BP MALL sambil2 tu aku p beli cadar kawen sekali..aku beli yang simple2 je..mcm cadar naimah dulu tapi color biru cream..after that kitorang g tengok wayang plak kat Square One..Best la cerita Rapunzel ni..so pada sapa2 yang tak tengok lagi, tak rugi kalau korang p tengok!!comel je cerita dia..kelakar pun kelakar gak..hehe pastu aku hangkut diorang g kedai photographer aku sebab aku nak bayar deposit sikit lagi..then otw balik kitorang singgah kat Hentian Mahkota kat PT Simen tu..dr pagi sampai ke petang aku tak bagi diorang makn sebab tak dan..sekali dapat makan, sorang2 makan macam setahun tak makan...haha seronok tengok telatah diorang walaupun penat gile nak melayan karenah sorang2...hehe

Amin yang teringin nak berurut ngan kerusi urut..RM1 untuk 3 minutesKakak amin yang turut ingin merasa..hehehe best gak!
Last2 semua kanak2 riang ini turut terpedaya dengan iklan komersial si Amin gendut..hehe

Makan2 kat Hentian Mahkota...Pt Simen Batu Pahat
Nama itu diberikan oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ibrahim Ismail yang singgah di situ sempena Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2008



kepada b saya : bt pahat pun ada pantai la b......hehehe


4.EDISI BAKAL PENGANTIN
Malamnya aku ngan edot p andaman Busana Mempelai...bayak color yang dicadang oleh edot dan difikirkan oleh aku, tapi last2 color purple tetap jadi pilihan...selesai masalah color tema untuk majlis umah aku...aku decide untuk amik color PURPLE+GREY...kami godek2 semua baju yang ada kat kedai diorang..naseb bek ida ngan adik dia merangkap tuan kedai, sangat sporting melayan kami...kitorang match making kan baju2 yg ada..last2..dapat yg berkenan di hati...terima kasih kepada edot merangkap pembantu perkahwinan aku yg tak berbayar..hehe
tak yah tunjuk lah bj tu kan..kot2 nanti ada baju lg cantik nanti?hehehe so setel sudah....
yeaah!!!nak kawen!!!!!weeeeeeeeeeeeeeee ehehe
Semoga semuanya berjalan dengan baik..
semoga akan tiba waktu itu...
semoga dia yg saya sayang selamat kembali ke semenanjung
untuk melangkah ke satu lagi tahap dalam kehidupan kami....
waahhhh...ayat puitis...hehehe lebiu b!!!mmmuaahh!!
hidup saya bahagia bersama mereka2 yang saya sayang =)

Dec 2, 2010

saya rindu kamoo

dia yang saya RINDU...

Bushuk Sayangggggg.....


saya rindu awak