Jan 26, 2011

Raja lawak 5 - Nazmi



So..korang pernah tengok ular berak ke????hahahahaha

Jan 23, 2011

update persiapan kawen

Balik cuti Thaipusam last week, aku dah setel beberapa benda tentang persiapan kawen aku nanti..jom tengok checklist aku buat masa ni

1.Kad kahwin
Aku dah amik dah kad kahwin aku!yeah...so far alhamdulillah puas hati..aku tempah kad kahwin kat Seri Kreatif secara online..ye la sekarang kan semua dihujung jari je..hehe Seri Kreatif menawarkan kad kahwin dengan harga yg sangat berbaloi2...bayangkan kad kahwin budget,saiz 4x9 berwarna dengan kad ala2 kulit majalah tu cuma rm0.29 je..tak ke murah tu..siap tak ada minimum order tau, banyak or sikit korang tempah harga tetap maintain cun..mana nak dapat?haa...jimaattt belanja den..hehe untuk org kampung aku aku order kad budget ni, untuk kawan2 pulak aku design sendiri tapi still minta Seri Kreatif printkan, mahal cikit lah sebab aku buat 2 fold card,harganya rm0.55/pc...kalau ikut post aku kat sini dulu, sebenarnye aku dah terbalik, dulu ingat org kg nak design sendiri, kawan2 je yg nak tempah tapi terbalik sudah memandangkan kos nya lebih menjimatkan ;) aku deal ngan k.intan, org nye kecik molek and comel lote je..plus baikkk...sebab dia bg aku rm10 untuk duit minyak sebab aku p amik sendiri kad tu..baik tak?haaa...ke aku yg baik sebab tu dia kasi rm10 eak???hahaha kalau korang mau jimat moh le tempah kat Seri Kreatif!!tak usah membazir buat kad mahal2 sebab ade ke orang buat frame kad kawen korang tu nanti???tak de kan?so...pk2 kan dan selamat beramal... ;) siap dapat bunting free tau..aku design sendiri jugak..bajet RAHA KREATIF la tu???hahaha

Kad untuk kawan2 yang aku design sendiri..cantik ke tidak no.2 yg penting hati puas ;)

Kad budget dari Seri Kreatif..murah, cun dan berbaloi2...

Bunting yang ku design sendiri..kos printing free sebab beli kad percuma bunting ;)

2. Cenderahati
Yang ini pun settle sudah..aku beli online jugak kat Basketlab Creative..100% bumiputra aku rasa company ni..bila aku survey tu barang2 yang ditawarkan memang lebih murah dari kedai2 lain..untuk vip ni aku beli kalender kayu dari indonesia, jadi bahasa nya juga indonesia..March jadi Maret so kepada mereka2 yg dapat cenderahati dari aku nanti faham2 je la k..aku kan org jawa,tu yang sj nak memperkasa bahasa jawa tu..(ayat cover line haha) apa yang penting kan keikhlasan..kan2?hehehe pastu balik2 hari tu mak aku tunjuk skill dia, dia gubah sapu tangan, nk bg org rewang katanye..cantik!!teruja aku..apesal la tangan aku keras kejung je, gen kreatif mak tak menurun kat aku gamaknye..hehe sayanglah mak!!

Made by puan Rahimah sayang...mmmuuuahh!

4. Photographer
Aku dah bayar hampir 90%..beres...semoga beliau amik gambar aku dengan secun2 nya walaupun hakikatnye tidaklah secun mane ;P semoga hasilnye juga memuaskan hati aku sebabnya he is not my 1st choice..hehu..sedey =(

5. HIV Test
Mula2 aku g kat klinik kesihatan Bangi, kena booked dulu 2minggu br sampai turn aku...tapi disebab aku malas nak tunggu balik cuti aku buat kat kampung je..senang kau..sejam dah siap...hehe kene cucuk sikit je, tp pedih gak lah..keputusannye...of course la negatif kan... ;) alhamdulillah...

6. Urusan nikah kahwen
Yang ni aku tak boleh setel habis sebab kena tunggu man setelkan part dia dulu, tapi aku dah setel dah benda2 yang sepatutnya kena lampirkan except borang kebenaran berkahwin luar daerah (ni dr pihak lelaki) dan jugak interview serta nk cop jurunikah..harap2 tak da masalah la kami nak setel hal ni nanti, sebab urusan ni lah yang paling utama kan?kalau tak jgn harap kau mau nikah hokey..hehe...b..cptlah balik...huhu
Check list
1. Kad pengenalan pemohon -setel
2. Kad pengenalan wali - setel
3. Kad pengenalan saksi (2orang) - pakcik aku - setel
4.Surat pengakuan bujang - setel
5. Keputusan HIV - setel
6. Sijil kursus kawen - setel
6. Surat kebenaran berkahwin luar kawasan - belum lagi
7. Gambar passport - tinggal cuci balik je

7. Baju nikah
Baju dah siap........hehe puas hati...seperti pos yg dulu, aku buat kat butik Dzihni kat bangi..cuma kain chiffon ni kena cermat sikit, sebab manik2 senang tanggal..sedey u..tapi still cantik lagi kot... =)) kawan aku kata kalau nak beli ciffon jangan beli kat Jakel, senang tanggal manik2 dia..tapi aku dah beli b4 dpt tau benda ni kan, so pasrah je lah..kenalah memakainye dengan ayu lagi sopan nanti ;)
Taraaa........model dirahsiakan...hahaha lelaki akan pakai samping cream..ok tak????

8.Rumah sewa
Dah dapat dah..as i wished...dapt yg fully furnised..mesin basuh, peti ais, master bedroom set dan sofa..thanx to kak shahida, the owner kerana sangat nice...nanti aku review pasal umah sewa pulak..tak sabarnye nak dok umah sendiri bersama yg terchenta!!ahax!

Pandangan umah sewa kami dari luar pintu pagar..apartment Suria e-Resort Kajang

dengan dialah saya nak duduk kat umah tu...mmmuuuaaahh!!
Rindu banget niihh.. ;)



Jan 7, 2011

aku tersepit!!

Diluah mati emak, ditelan mati bapak...
itulah ibaratnya aku sekarang
TERSEPIT
alahai raha......raha......
kenapa mereka tidak mengerti akan diriku ini....
yang serba kelemahan ini...
Yang hanya seorang perempuan dengan sebuah kereta yg veteran itu
yang tidak pasti laratkah untuk mendriving KL-PONTIAN-LUMUT-PONTIAN-KL by my own?
WAWAWA
di iyakan salah ditidakkan pun salah...
kalau balik Bangi-BP aku dah bese la kan
tu pon dah terasa lama
inikan pulak nak drive jauh mcmtu
kenapa?
kenapa ini harus terjadi?
Waaaa
kenapa mereka tega?
kenapa mereka begitu?
aku bukan seperti anak nya
yang boleh drive dr Lumut-Pontian tanpa henti
yang larat ulang alik seminggu sekali dr Pontian-Lumut
dia lelaki
aku perempuan..huhu
tapi aku tetap rasa bersalah dalam masa yg sama tersepit jugak
antara kemahuan mereka dan kemampuan aku
perlukah aku berkorban demi menyenangkan hati semua?
tapi ada tak yang fikir tentang diri aku?
adeh
adeh
TOLONG!!!
Ke aku yang ngengada?
ke org lain tak rasa mcm aku rasa?
ke korang rasa dekat je tu?
waaaaaaaa
kalau mcm tu aku lah yg salah
EMAKKKKK.....TOLONG KAKAK!
huhuhuhu
belum pape aku dah rasa mcm ni
mungkin jugak ni lah yang org kata
DUGAAN BERTUNANG
risaunya akuuuuuuuu...
semoga Allah permudahkan hari2 yang akan aku lalui nanti
Aminn
Mesti korang tak faham kan ape yang aku membebelkan ni?
mesti pelik jugak kenapa tulisan di atas kecik semcam je kan?
hehe sabar je la na
sebenarya aku tak nak ada insan2 yg terasa dengan apa yg aku dah tulis tu
aku just nak releasekan segala ketensionan dan keresahan dan kesepitan yang aku rasa sekarang
hope 'dia' faham
maafkan saya awak
update : masalah selesai..terima kasih awak sebab back up sya..
saya sayang awak manyak2!! ;P

Jan 5, 2011

Kenapa kita berkahwin?

"Setiap kamu adalah penjaga dan setiap kamu bertanggungjawab di atas jagaanya. Lelaki (suami) adalah penjaga di atas anggota keluarga rumahnya dan dia adalah bertanggungjawab di atas jagaannya itu. Perempuan (isteri) bertanggungjawab menjaga rumah suaminya dan bertanggungjawab terhadap jagaannya. Bukankah setiap kamu itu penjaga dan setiap kamu adalah bertanggungjawab ke atas jagaannya.”

TUJUAN PERKAHWINAN

1. Untuk meneruskan wujudnya keturunan manusia.
Firman Allah, maksudnya :
“Wahai manusia, bertakwalah kepada Tuhan kamu yang menjadikan kamu dari diri yang satu, lalu dijadikan daripadanya pasangan (suami isteri) lalu diperkembang-biakkan daripada keduanya lelaki dan wanita yang ramai”.

2. Pemeliharaan terhadap keturunan
Dengan perkahwinan manusia dapat menentukan zuriat dan keturunannya dan mempunyai harga diri. Tanpa perkahwinan tentulah sesebuah masyarakat itu akan jadi porak peranda.

3. Menjaga masyarakat dari sifat yang tidak bermoral
Sabda Rasulullah SAW, maksudnya :
“Wahai anak-anak muda! Barangsiapa di antara kamu yang mampu berkahwin hendaklah berkahwin. Kerana sesungguhnya perkahwinan itu membendung pandangan dan memelihara kemaluan. Tetapi barangsiapa yang tidak mampu, maka hendaklah berpuasa, sebab yang demikian itu akan menahan nafsu.”

4. Menjaga ketenteraman jiwa
Firman Allah, maksudnya :
“Di antara tanda-tanda kebesaranNya, diciptakanNya bagi kamu pasangan suami isteri dari diri kamu untuk kamu merasa ketenteraman di antara satu sama lain dan dijadikannya kasih sayang dari belas kasih antara kamu, sesungguhnya dalam hal itu menjadi keterangan bagi orang yang berfikir.

5. Memberi perlindungan kepada anak yang dilahirkan
Perkahwinan menjamin keselamatan kanak-kanak. Tanpa ikatan perkahwinan seseorang boleh mengelakkan diri dari menjaga kebajikan seseorang anak. Oleh kerana itu akan lahirlah masyarakat kucar-kacir dan terbiar.


hidup lepas kahwin

Dah masuk tahun 2011 dah
maknanya lagi 2bulan aku akan bertukar status
terasa makin hampir
Perasaan??
emmm..ntahla..mcm tak sabar hehehe
tapi sebenarnya aku rasa lebih takut..ermmm..
maybe not 'takut' la but more to risau kot...
risau dengan alam baru yang akan aku lalui nanti...
bukan alam maya tau pun alam bunian ye tapi

'Alam Perkahwinan'

hehe
lagi2 dengan keje aku yang tak tentu lagi ni
plus
dengan bakal suami aku yg keje kat lautan sana
main problemnye sekarang ialah rumah kelamin..mak ai bukan mencarut ok..
aku ikut ayat buku..haha
rumah after kitorang get married nanti
kalau boleh aku nak lah umah yang agak lengkap dengan keperluan2 utama macam washing machine, fridge, sofa, tv, dapur (walaupun bukan pandai masak pun hehe) dan yang utama adalah BEDROOM SET...
kenapa ko highlight kan bedroom set tu raha???
eh..yeke highlight...??tak sengaja kot...haha
Bukan ape..
aku pun nak merasa la kan rasa ber'RUMAH TANGGA' macamana
nak masak untuk suami
nak relax2 depan tv ngan suami
nak kemas2 rumah sama2
kan2..kan sweet tuu hehe
tapi tu lah kalau aku sewa umah,
after sebulan en.bakal suami dah balik laut dah..
tinggal aku sorang2..
sewa rumah area bangi kajang ni mau rm800-1500 lagi2 kalau fully furnised mcm yg aku nak..
Bukan aku demand nk yg fully furnised tu tpi
aku pk kalau kitorang amik umah 0 mmglah agak murah tapi kena beli sumer la kan,
then buatnya aku boleh sambung study ha..
kan nak kena berangkutan pulak kan...
tu sebabnya nak sewa umah fully furnised..
senang...
tapi ongkosnya tinggi la kan..
rasa mcm membazir pun ye
duit tu boleh simpan kot untuk benda lain kan?
tu lah yg aku sedang pikirkan
kalau aku jenis tak pk org lain
aku sebat je
kan suami yg kena tanggung isteri kan?
makan,tempat tinggal, PAKAIAN!!
(Yea yea boleh shopping free haha)
hello..i tak main2 ok..cuba baca ni..

sabda Rasulullah SAW
“Dan wajib ke atas kamu memberikan mereka (isteri-isteri) rezeki mereka dan pakaian mereka dengan baik. Tempatlah mereka di mana kamu bertempat tinggal mengikut kemampuanmu.”

ha kan saya tak tipu...hehe
tapi tu lah...
sebagai isteri kita kenalah memudahkan suami kan
bukan menyusahkan..
tu yang buat aku pk berkali2
mampu tak kami nanti
ye la nak kahwin ni duit jalan macam air ok...
nasihat aku pada yang dah plan atau belum ada plan nak kahwin sekalipun
simpanlah duit dari sekarang supaya tak tercungap2 di kemudian hari...
hehehe
dan
semoga ALLAH beri yg terbaik untuk aku dan bakal suamiku nanti
dan memurahkan rezeki untuk kami
Amiinnn




Saya sokong 201% yang ini!!

Ya ALLAH...Aku mahu mencari keredhaanMU dengan ikatan suci yg akan kami bina...permudahkanlah segalanya Ya ALLAH

Jan 2, 2011

Happy new year 2011!

i hope this year 2011 will be great for me and everyone i loved!
Aminn...

Jan 26, 2011

Jan 23, 2011

update persiapan kawen

Balik cuti Thaipusam last week, aku dah setel beberapa benda tentang persiapan kawen aku nanti..jom tengok checklist aku buat masa ni

1.Kad kahwin
Aku dah amik dah kad kahwin aku!yeah...so far alhamdulillah puas hati..aku tempah kad kahwin kat Seri Kreatif secara online..ye la sekarang kan semua dihujung jari je..hehe Seri Kreatif menawarkan kad kahwin dengan harga yg sangat berbaloi2...bayangkan kad kahwin budget,saiz 4x9 berwarna dengan kad ala2 kulit majalah tu cuma rm0.29 je..tak ke murah tu..siap tak ada minimum order tau, banyak or sikit korang tempah harga tetap maintain cun..mana nak dapat?haa...jimaattt belanja den..hehe untuk org kampung aku aku order kad budget ni, untuk kawan2 pulak aku design sendiri tapi still minta Seri Kreatif printkan, mahal cikit lah sebab aku buat 2 fold card,harganya rm0.55/pc...kalau ikut post aku kat sini dulu, sebenarnye aku dah terbalik, dulu ingat org kg nak design sendiri, kawan2 je yg nak tempah tapi terbalik sudah memandangkan kos nya lebih menjimatkan ;) aku deal ngan k.intan, org nye kecik molek and comel lote je..plus baikkk...sebab dia bg aku rm10 untuk duit minyak sebab aku p amik sendiri kad tu..baik tak?haaa...ke aku yg baik sebab tu dia kasi rm10 eak???hahaha kalau korang mau jimat moh le tempah kat Seri Kreatif!!tak usah membazir buat kad mahal2 sebab ade ke orang buat frame kad kawen korang tu nanti???tak de kan?so...pk2 kan dan selamat beramal... ;) siap dapat bunting free tau..aku design sendiri jugak..bajet RAHA KREATIF la tu???hahaha

Kad untuk kawan2 yang aku design sendiri..cantik ke tidak no.2 yg penting hati puas ;)

Kad budget dari Seri Kreatif..murah, cun dan berbaloi2...

Bunting yang ku design sendiri..kos printing free sebab beli kad percuma bunting ;)

2. Cenderahati
Yang ini pun settle sudah..aku beli online jugak kat Basketlab Creative..100% bumiputra aku rasa company ni..bila aku survey tu barang2 yang ditawarkan memang lebih murah dari kedai2 lain..untuk vip ni aku beli kalender kayu dari indonesia, jadi bahasa nya juga indonesia..March jadi Maret so kepada mereka2 yg dapat cenderahati dari aku nanti faham2 je la k..aku kan org jawa,tu yang sj nak memperkasa bahasa jawa tu..(ayat cover line haha) apa yang penting kan keikhlasan..kan2?hehehe pastu balik2 hari tu mak aku tunjuk skill dia, dia gubah sapu tangan, nk bg org rewang katanye..cantik!!teruja aku..apesal la tangan aku keras kejung je, gen kreatif mak tak menurun kat aku gamaknye..hehe sayanglah mak!!

Made by puan Rahimah sayang...mmmuuuahh!

4. Photographer
Aku dah bayar hampir 90%..beres...semoga beliau amik gambar aku dengan secun2 nya walaupun hakikatnye tidaklah secun mane ;P semoga hasilnye juga memuaskan hati aku sebabnya he is not my 1st choice..hehu..sedey =(

5. HIV Test
Mula2 aku g kat klinik kesihatan Bangi, kena booked dulu 2minggu br sampai turn aku...tapi disebab aku malas nak tunggu balik cuti aku buat kat kampung je..senang kau..sejam dah siap...hehe kene cucuk sikit je, tp pedih gak lah..keputusannye...of course la negatif kan... ;) alhamdulillah...

6. Urusan nikah kahwen
Yang ni aku tak boleh setel habis sebab kena tunggu man setelkan part dia dulu, tapi aku dah setel dah benda2 yang sepatutnya kena lampirkan except borang kebenaran berkahwin luar daerah (ni dr pihak lelaki) dan jugak interview serta nk cop jurunikah..harap2 tak da masalah la kami nak setel hal ni nanti, sebab urusan ni lah yang paling utama kan?kalau tak jgn harap kau mau nikah hokey..hehe...b..cptlah balik...huhu
Check list
1. Kad pengenalan pemohon -setel
2. Kad pengenalan wali - setel
3. Kad pengenalan saksi (2orang) - pakcik aku - setel
4.Surat pengakuan bujang - setel
5. Keputusan HIV - setel
6. Sijil kursus kawen - setel
6. Surat kebenaran berkahwin luar kawasan - belum lagi
7. Gambar passport - tinggal cuci balik je

7. Baju nikah
Baju dah siap........hehe puas hati...seperti pos yg dulu, aku buat kat butik Dzihni kat bangi..cuma kain chiffon ni kena cermat sikit, sebab manik2 senang tanggal..sedey u..tapi still cantik lagi kot... =)) kawan aku kata kalau nak beli ciffon jangan beli kat Jakel, senang tanggal manik2 dia..tapi aku dah beli b4 dpt tau benda ni kan, so pasrah je lah..kenalah memakainye dengan ayu lagi sopan nanti ;)
Taraaa........model dirahsiakan...hahaha lelaki akan pakai samping cream..ok tak????

8.Rumah sewa
Dah dapat dah..as i wished...dapt yg fully furnised..mesin basuh, peti ais, master bedroom set dan sofa..thanx to kak shahida, the owner kerana sangat nice...nanti aku review pasal umah sewa pulak..tak sabarnye nak dok umah sendiri bersama yg terchenta!!ahax!

Pandangan umah sewa kami dari luar pintu pagar..apartment Suria e-Resort Kajang

dengan dialah saya nak duduk kat umah tu...mmmuuuaaahh!!
Rindu banget niihh.. ;)



Jan 7, 2011

aku tersepit!!

Diluah mati emak, ditelan mati bapak...
itulah ibaratnya aku sekarang
TERSEPIT
alahai raha......raha......
kenapa mereka tidak mengerti akan diriku ini....
yang serba kelemahan ini...
Yang hanya seorang perempuan dengan sebuah kereta yg veteran itu
yang tidak pasti laratkah untuk mendriving KL-PONTIAN-LUMUT-PONTIAN-KL by my own?
WAWAWA
di iyakan salah ditidakkan pun salah...
kalau balik Bangi-BP aku dah bese la kan
tu pon dah terasa lama
inikan pulak nak drive jauh mcmtu
kenapa?
kenapa ini harus terjadi?
Waaaa
kenapa mereka tega?
kenapa mereka begitu?
aku bukan seperti anak nya
yang boleh drive dr Lumut-Pontian tanpa henti
yang larat ulang alik seminggu sekali dr Pontian-Lumut
dia lelaki
aku perempuan..huhu
tapi aku tetap rasa bersalah dalam masa yg sama tersepit jugak
antara kemahuan mereka dan kemampuan aku
perlukah aku berkorban demi menyenangkan hati semua?
tapi ada tak yang fikir tentang diri aku?
adeh
adeh
TOLONG!!!
Ke aku yang ngengada?
ke org lain tak rasa mcm aku rasa?
ke korang rasa dekat je tu?
waaaaaaaa
kalau mcm tu aku lah yg salah
EMAKKKKK.....TOLONG KAKAK!
huhuhuhu
belum pape aku dah rasa mcm ni
mungkin jugak ni lah yang org kata
DUGAAN BERTUNANG
risaunya akuuuuuuuu...
semoga Allah permudahkan hari2 yang akan aku lalui nanti
Aminn
Mesti korang tak faham kan ape yang aku membebelkan ni?
mesti pelik jugak kenapa tulisan di atas kecik semcam je kan?
hehe sabar je la na
sebenarya aku tak nak ada insan2 yg terasa dengan apa yg aku dah tulis tu
aku just nak releasekan segala ketensionan dan keresahan dan kesepitan yang aku rasa sekarang
hope 'dia' faham
maafkan saya awak
update : masalah selesai..terima kasih awak sebab back up sya..
saya sayang awak manyak2!! ;P

Jan 5, 2011

Kenapa kita berkahwin?

"Setiap kamu adalah penjaga dan setiap kamu bertanggungjawab di atas jagaanya. Lelaki (suami) adalah penjaga di atas anggota keluarga rumahnya dan dia adalah bertanggungjawab di atas jagaannya itu. Perempuan (isteri) bertanggungjawab menjaga rumah suaminya dan bertanggungjawab terhadap jagaannya. Bukankah setiap kamu itu penjaga dan setiap kamu adalah bertanggungjawab ke atas jagaannya.”

TUJUAN PERKAHWINAN

1. Untuk meneruskan wujudnya keturunan manusia.
Firman Allah, maksudnya :
“Wahai manusia, bertakwalah kepada Tuhan kamu yang menjadikan kamu dari diri yang satu, lalu dijadikan daripadanya pasangan (suami isteri) lalu diperkembang-biakkan daripada keduanya lelaki dan wanita yang ramai”.

2. Pemeliharaan terhadap keturunan
Dengan perkahwinan manusia dapat menentukan zuriat dan keturunannya dan mempunyai harga diri. Tanpa perkahwinan tentulah sesebuah masyarakat itu akan jadi porak peranda.

3. Menjaga masyarakat dari sifat yang tidak bermoral
Sabda Rasulullah SAW, maksudnya :
“Wahai anak-anak muda! Barangsiapa di antara kamu yang mampu berkahwin hendaklah berkahwin. Kerana sesungguhnya perkahwinan itu membendung pandangan dan memelihara kemaluan. Tetapi barangsiapa yang tidak mampu, maka hendaklah berpuasa, sebab yang demikian itu akan menahan nafsu.”

4. Menjaga ketenteraman jiwa
Firman Allah, maksudnya :
“Di antara tanda-tanda kebesaranNya, diciptakanNya bagi kamu pasangan suami isteri dari diri kamu untuk kamu merasa ketenteraman di antara satu sama lain dan dijadikannya kasih sayang dari belas kasih antara kamu, sesungguhnya dalam hal itu menjadi keterangan bagi orang yang berfikir.

5. Memberi perlindungan kepada anak yang dilahirkan
Perkahwinan menjamin keselamatan kanak-kanak. Tanpa ikatan perkahwinan seseorang boleh mengelakkan diri dari menjaga kebajikan seseorang anak. Oleh kerana itu akan lahirlah masyarakat kucar-kacir dan terbiar.


hidup lepas kahwin

Dah masuk tahun 2011 dah
maknanya lagi 2bulan aku akan bertukar status
terasa makin hampir
Perasaan??
emmm..ntahla..mcm tak sabar hehehe
tapi sebenarnya aku rasa lebih takut..ermmm..
maybe not 'takut' la but more to risau kot...
risau dengan alam baru yang akan aku lalui nanti...
bukan alam maya tau pun alam bunian ye tapi

'Alam Perkahwinan'

hehe
lagi2 dengan keje aku yang tak tentu lagi ni
plus
dengan bakal suami aku yg keje kat lautan sana
main problemnye sekarang ialah rumah kelamin..mak ai bukan mencarut ok..
aku ikut ayat buku..haha
rumah after kitorang get married nanti
kalau boleh aku nak lah umah yang agak lengkap dengan keperluan2 utama macam washing machine, fridge, sofa, tv, dapur (walaupun bukan pandai masak pun hehe) dan yang utama adalah BEDROOM SET...
kenapa ko highlight kan bedroom set tu raha???
eh..yeke highlight...??tak sengaja kot...haha
Bukan ape..
aku pun nak merasa la kan rasa ber'RUMAH TANGGA' macamana
nak masak untuk suami
nak relax2 depan tv ngan suami
nak kemas2 rumah sama2
kan2..kan sweet tuu hehe
tapi tu lah kalau aku sewa umah,
after sebulan en.bakal suami dah balik laut dah..
tinggal aku sorang2..
sewa rumah area bangi kajang ni mau rm800-1500 lagi2 kalau fully furnised mcm yg aku nak..
Bukan aku demand nk yg fully furnised tu tpi
aku pk kalau kitorang amik umah 0 mmglah agak murah tapi kena beli sumer la kan,
then buatnya aku boleh sambung study ha..
kan nak kena berangkutan pulak kan...
tu sebabnya nak sewa umah fully furnised..
senang...
tapi ongkosnya tinggi la kan..
rasa mcm membazir pun ye
duit tu boleh simpan kot untuk benda lain kan?
tu lah yg aku sedang pikirkan
kalau aku jenis tak pk org lain
aku sebat je
kan suami yg kena tanggung isteri kan?
makan,tempat tinggal, PAKAIAN!!
(Yea yea boleh shopping free haha)
hello..i tak main2 ok..cuba baca ni..

sabda Rasulullah SAW
“Dan wajib ke atas kamu memberikan mereka (isteri-isteri) rezeki mereka dan pakaian mereka dengan baik. Tempatlah mereka di mana kamu bertempat tinggal mengikut kemampuanmu.”

ha kan saya tak tipu...hehe
tapi tu lah...
sebagai isteri kita kenalah memudahkan suami kan
bukan menyusahkan..
tu yang buat aku pk berkali2
mampu tak kami nanti
ye la nak kahwin ni duit jalan macam air ok...
nasihat aku pada yang dah plan atau belum ada plan nak kahwin sekalipun
simpanlah duit dari sekarang supaya tak tercungap2 di kemudian hari...
hehehe
dan
semoga ALLAH beri yg terbaik untuk aku dan bakal suamiku nanti
dan memurahkan rezeki untuk kami
Amiinnn




Saya sokong 201% yang ini!!

Ya ALLAH...Aku mahu mencari keredhaanMU dengan ikatan suci yg akan kami bina...permudahkanlah segalanya Ya ALLAH

Jan 2, 2011

Happy new year 2011!

i hope this year 2011 will be great for me and everyone i loved!
Aminn...