May 31, 2011

Tanya Sama Pokok





Ter syiok plak bila dengar lagu meet uncle hussain feat Hazama ni

ohohoho HAZAMA!!

muke dia tak de lah ensem sangat

tapi sangat sweet n sempoi...

i LIKEEEEE...... =))

tajuk lagu ni 'POKOK'

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang Chorus

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok



May 24, 2011

Rindu kat anak buah

semalam sesaja tengok kat wall fb abang aku
adalah gambar duorang anak dia,
Rayyan Irsyad n Rania Syakira
Rinddduuuu rasanya nak jumpa diorang
last jumpe diorang time aku kahwin tu
time tu rania kecik lagi,
br lepas hari
sekarang tengok dah besar dah..kalah abg dia..hehe
winddunye cik raha kat korang...
malam tadi suh kak ipar anta gambar diorang tapi kak ipar 3G terus...
dapatlah lepas rindu...hehe
rania makin tembam + rambut belakang tak tumbuh2 pas cukur..kelakar tengok..
rayyan plak makin kurus..tanak makan katanya..main je la tu..budak baru dapat kaki..
pastu jakun ber3G tengok ade orang gerak2 agaknya..
sibuk dia nak pegang phone
pastu dok babai2..hehe
mmmuuuaaah!!!
sayang korang!!
t balik kampung kite jumpe eak ..

Ni time hari raya tahun lepas..
kecik lagi rayyan time tu..

baru nak bertatih..
rania pun tak kuar lagi hehe


Ni gambar terkini..time cuti hari pekerja..
nak g zoo...
dah ade gaya abang la dia..hehe


Ni gambar rania before cukur rambut..dah mcm org beso dah..
tembam!!

Ni after cukur rambut, tapi rambut atas je tumbuh..
bahagian belakang tak tumbuh2..hehe

Ni gambar terbaru...wah..dah pandai bergaya...Chomel2!!

Ni dia dua orang budak sedang berlengging..hehe

indah ke sebuah perkahwinan??

best ke kahwin ni??
indah seperti yang di khabarkan ke?
yup!
sangat best
bile kita berdua dengan pasangan kita
sangat bahagia bile bersama2..ewah..
tapi bile ada orang lain yang campur tangan,,
aku rasa bujang itu lebih indah
tak payah pikir pasal ramai orang
pk pasal diri sendiri dan keluarga sendiri
nak balik kg lepaskan rindu kat mak and family pun suka hati lah nak balik bile2
tapi dah kahwin lain
betol kata orang, kalau kita kahwin kita kena kahwin ngan keluarga dia jugak
kahwin ngan kawan2 dia jugak
tapi whatever pun,
we still need our own privacy...
huhu dah la hubby nak belayar tak lama lagi...
nak jugak spent masa berdua
tapi bila ade orang lain yang dah plan semuanya untuk kita??
ape korang rasa..??
hancur plan tau
arghhh..tension!!

ampunkan ibu b...
i am just express my feeling







May 17, 2011

sy budak baru belajar : Nasi ayam!!


semalam cuti wesak day
suami request nak makan nasi ayam
ayakkk..aku ni bukan reti masak...
setakat campak2 tu boleh la jugak..
ni nasi ayam yang di mintaknye..hehu
bile aku kata tak tau, dia kata ' ni la yang kena belajar'
aku pun demi menjadi isteri yang mithali sedia menurut kemahuan suami ku terchenta
tepon mak, nak tanya cara nak buat nasi ayam ni, mak g mesyuarat la pulak...
lalu bersungguh2 la aku belajar dari internet
aku tengok resepi kat my resepi.com
tq kepada teknologi hehe
dan inilah hasilnya....


kalau ikut resepi dia goreng ayam tu
tapi disebabkan aku malas nak tunggu menggoreng aku bakar je
kite bakor je kite bakor...haha
alhamdulillah bertambah suami makan
cume komennye sambal tu kurang gula cikit...
yang lain LULUS!
hehehe

May 12, 2011

Berkubang di Bukit Gambang Water Park

Last weekend aktiviti aku, ikut husband and geng kampung dia konvoi ke
Gambang Water Park..
kira honeymoon kami yang ke 2 la ni hehe
kami duorang dari KL and lagi 4 kereta dari Pontian
Kitorang stay kat Green Leaf Hotel Kuantan,
hotel bese2 je harga lebih kurang rm95 semalam tapi not bad..ok je...
Sabtu malam kitorang sampai,
pagi Ahad after breakfast terus gerak ke water park..
harga masuk tak silap rm24.90 untuk dewasa..
kanak2 tak sure plak sebab tak bawak kanak2 kan lgpun hubby yang setel..heee
bila kita dah check in tiada lagi cash money diperlukan
semuanya guna sistem topup,
tapi kalau ade balance boleh refund balik after that..
seronok je tengok diorang main2
aku plak leh berendam je la..
tak berani nak men lasak2..awal2 pregnant kan..
overall tempat ni ok...
sesuai untuk family yang ada anak2 kecik..
sebab tak banyak benda yang lasak sangat
hubby kata tambun, Ipoh and Afamorsa Melaka lagi best,
tapi pada aku Gambang pun not bad sebab suitable ngan harga dia berbanding 2 tempat tadi yang harga lebih mahal
so pada sesapa yang teringin nak bawak family jalan2 berkubang,
bolehlah bawak ke sini


Antara mereka yang join

Pondok yang perlu disewa..tak silap RM30 including 2 glass of water and small pizza

kawasan kanak2

Tapi kami pun tumpang sekaki..hehe

Benda yang aku tak dapat naik...sonok je tengok mereka..sob3..

Pemandangan dari pintu masuk bersama model tak terlantik hehe

Haruslah ade gambar kami kan...hehehe



May 10, 2011

Review andaman batu pahat and muar

Kenapa aku suke post cerita basi??haha
suka hati akulah blog aku kan?kekeke
ni sesaja je aku nak share ngan bakal2 pengantin di luar sana especially yang dok area bt pahat n muar
lagipun aku pernah ckp nak review dalam post ni
tapi tak sempat2 nak buat..
kire lagak mengalahkan menteri...ehehe

jom tengok2

1.ZAMANEE RAHMAN - Muar

Yang ni aku pernah deal via facebook je tapi tak berkesempatan pergi ke kedai dia..tapi ada member aku amik ngan dia, dan komen yang diberikan sangat puas hati..aku tengok pun rasa puas hati..dia siap datang umah untuk ukur tau tempat kita nak pasang pelamin..so kat situ dia boleh bajet pelamin yang sesuai dengan ruang dan of course bajet kita..member aku amik pakej rm3500..nampak macam mahal kan, tapi semuanya lengkap nikah, sanding and outdoor punye outfit and solekan...aku rasa berbaloi la harga tu..aku tak amik kat sini sebab aku dah booked kat andaman lain time tu..tanak pening kepala aku teruskan je dengan 1st choice aku tu..hehu...boleh klik kat nama untuk ke laman fb dia. Ni aku bg tengok gambar kawan aku tu..so SGT2 SUGGESTED! =)
Solekan time nikah

2.DNOOR PLACE - Pt Jawa
Kat sini tak banyak pilihan...lepas tu agak terhad sebab diorang bekerja hanya suami isteri sahaja..so dalam satu2 masa diorang akan ambil 1 / 2 tempat je...harga standard kot...tapi kalau tanye aku,not suggested la yang ni....heee

3.FIRMAH BRIDAL HOUSE - Parit Raja

Kat sini layanan dia ok..nak buat baju baru pun boleh cume kena tambah extra money la..tak silap rm300 je kot..kira murah berbanding kat KL, mau kena tambahn rm800-rm1000..bek tak yah..hehu..harga pun not bad..solekan sangat neutral..kat bawah ni antara baju yang aku snap masa aku g melawat ke sana tapi sekarang munkin dah bertambah sebab time aku pergi banyak baju yang masih dalam pembikinan..boleh klik kat tajuk untuk ke laman fb diorang untuk tengok pelamin, solekan dan baju2 terkini yang mereka ada eak..

4.ARMZ COLLECTION - Simpang 5 Batu Pahat

Kat sini owner dia nyah...tapi boleh request kalau mau jurusolek korang perempuan..banyak pilihan baju tapi harga a little bit mahal bagi aku..sebab kalau nak add on pape kena extra charge tapi yang best kalau korang ade pelamin idaman, boleh suggestkan pada diorang dan diorang akan sedaya upaya buat ikut kehendak korang..tapi masa aku datang tu, orang dia mcm nak tak nak je layan aku..time tu aku g ngan adik aku je..so aku pun malas nak berurusan dengan orang yang tak brp nak friendly ni..masa abg aku kawen dia amik kat sini, bila cerita ngan kakak ipar aku yg diorang malas nak layan dia kata kena ada lelaki baru diorang excited nak layan..boleh mcm tu?so kalau korang nak g kedai ni sila la bawa tunang bersama untuk dapat layanan yang best k..hehe pendapat aku berdasarkan majlis kawen abg aku dulu, not bad..cantik je dia solek..berseri2 kakak ipar aku time tu..kakak ipar aku request mak andam perempuan...
Antara koleksi baju yang aku snap..tapi ada banyak lagi sebenarnye..
Quotation - boleh nampak ke?hehehe
Abang dan kakak ipar aku - Majlis umah perempuan
5.BUSANA MEMPELAI - Simpang 5
Kedai ni dia buat kat umah, so kalau dari bandar Batu Pahat kedai dia after trafic light simpang 5 tu, sebelah kiri tapi kalau dr Muar dia before traffic light, sebelah kanan..kat sini baju tak banyak sangat tapi up to date..harga pun boleh tahan..lengkap semuanya..aku amik kat andaman ni lah..amik pakej yang RM2500 lengkap dr nikah sampailah ke persalinan..tapi aku tak amik persalinan aku buat baju tu sebaagai outdoor..layanan pun ok untuk aku yang banyak songeh ni..tapi untuk dapatkan hasil yang meletup sila booked izan sebagai mak andam anda (mak or pak aku pun tak pasti sebenarnye..org kata dia lelaki tp aku tgk mcm pempuan hihi) tapi kena pastikan anda selalu communicate ngan diorang kalau tak nanti jd tak puas hat mcm kawan aku..bg aku it is RECOMMENDED!meh layan picture kawen aku sikit..hhehe

ni idah, adik izan yang solek - boleh la..

Time sanding izan yang solekan aku..sumer org pun kata cantik dia solek ;) tersembunyilah segala kecomotan aku..keke

pelamin kami..kecik je sebab ruang terhad ;)

ni time outdoor..ida yang solek


Sekian sahaja review dari Ini Raha...
segala yang aku tulis adalah berdasarkan pengalaman dan pandangan aku..
hope tak de la yang nk saman malu atau tak puas hati ngan post aku ni keke
semoga ia boleh menjadi sedikit panduan bagi bakal2 pengantin di luar sana..
good luck u all ;)

Honeymoon @cameron highland

ni sebenarnye citer dah basi..tp nak jugak tulis kat sini..hehe
aku and husband pergi ke Cameron Highland, 24 n 25hb April aritu
tak plan pun tapi ade member aku ajak kan, so alang2 berhoneymoon la kitorang..
ceh padahal sekejap je kat sana..
kitorang g 2hari 1 malam je
1st day aku collapse..sebab kemabukan
2nd day baru la berjalan
ni 1st time aku and husband p ke Cameron sepanjang kami hidup ni...
dah la aku ngah mabuk, memang bertambah mabuk la bile nek Cameron Highland ni..
jalan dia sangat penuh berliku..jalan kecik plak tu..
tu yang tak dan sampai aku dah ter'MUNTAH' di tepian jalan...
haha naseb bek sempat kuar dr keta, kalau tak..mau kene samak kete aku tu..kekeke
Overall, Cameron Highland ni pada aku bese2 je..
boleh la pergi kalau teringin no nak makan fresh strawberry and nak tengok ladang teh
yang lain, bese2 je
aku suggestkan kalau nak pergi jangan pergi lama2..
2hari 1 malam pun dah cukup
sejuk pun sebenarnye tak sejuk mane...bese2 je..
dah tak yah citer panjang, layan gambar yang kitorang snap ni


Ladang teh Bharat

Anytime is a Tea Time

opss...kanak2 sila tutup mata anda...hehe

Home made strawberry ice cream...boleh tahan sedap..

Tetiba kami buat post wedding photoshoot secara tak rasmi..wakaka..
mekasyeh to fir and hajar ;)

May 7, 2011

Kasih ibu sampai ke syurga


Selamat hari ibu teristimewa buat mak yang tersayang PN.RAHIMAH BT SALAM...
terima kasih atas segala pengorbanan mak selama ni untuk kakak dan adik beradik yang lain
kasih sayang mak kasih abadi
kasih sayang mak sampaike syurga
tiada ternilai oleh segalanya
semoga ALLAH melimpahkan rahmat kesihatan, kebahagiaan dan kasih sayang kepada mak..
kakak sayang mak dunia akhirat

selamat hari ibu juga pada ibu mertuaku..PN.HOOSAIMAH..dan semua para ibu di dunia

KAMI SAYANG ANDA SEMUA!!

May 5, 2011

Ada sungai dalam laut!!!

Malam tadi ngan hubby sesaja je bukak youtube..
memula niat hubby nak tengok kelahiran bayi..
search punye search terjumpa satu tajuk, 'sungai di dasar laut'..
ingatkan gimik...kitorang pun bukaklah
SUBHANALLAH...
betol2 wujud rupanya..
Sesungguhnya ALLAH MAHA BESAR
Terasa diri ni kecikkkk je...
*insaf sekejap*

cakap banyak pun tak guna, jom layan pictures





“Dan Dialah yang membiarkan dua laut mengalir (berdampingan) ; yang ini tawar lagi segar dan yang lain masin lagi pahit; dan Dia jadikan antara keduanya dinding dan batas yang menghalangi.” (Q.S Al Furqan:53)

May 31, 2011

Tanya Sama Pokok





Ter syiok plak bila dengar lagu meet uncle hussain feat Hazama ni

ohohoho HAZAMA!!

muke dia tak de lah ensem sangat

tapi sangat sweet n sempoi...

i LIKEEEEE...... =))

tajuk lagu ni 'POKOK'

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang Chorus

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok



May 24, 2011

Rindu kat anak buah

semalam sesaja tengok kat wall fb abang aku
adalah gambar duorang anak dia,
Rayyan Irsyad n Rania Syakira
Rinddduuuu rasanya nak jumpa diorang
last jumpe diorang time aku kahwin tu
time tu rania kecik lagi,
br lepas hari
sekarang tengok dah besar dah..kalah abg dia..hehe
winddunye cik raha kat korang...
malam tadi suh kak ipar anta gambar diorang tapi kak ipar 3G terus...
dapatlah lepas rindu...hehe
rania makin tembam + rambut belakang tak tumbuh2 pas cukur..kelakar tengok..
rayyan plak makin kurus..tanak makan katanya..main je la tu..budak baru dapat kaki..
pastu jakun ber3G tengok ade orang gerak2 agaknya..
sibuk dia nak pegang phone
pastu dok babai2..hehe
mmmuuuaaah!!!
sayang korang!!
t balik kampung kite jumpe eak ..

Ni time hari raya tahun lepas..
kecik lagi rayyan time tu..

baru nak bertatih..
rania pun tak kuar lagi hehe


Ni gambar terkini..time cuti hari pekerja..
nak g zoo...
dah ade gaya abang la dia..hehe


Ni gambar rania before cukur rambut..dah mcm org beso dah..
tembam!!

Ni after cukur rambut, tapi rambut atas je tumbuh..
bahagian belakang tak tumbuh2..hehe

Ni gambar terbaru...wah..dah pandai bergaya...Chomel2!!

Ni dia dua orang budak sedang berlengging..hehe

indah ke sebuah perkahwinan??

best ke kahwin ni??
indah seperti yang di khabarkan ke?
yup!
sangat best
bile kita berdua dengan pasangan kita
sangat bahagia bile bersama2..ewah..
tapi bile ada orang lain yang campur tangan,,
aku rasa bujang itu lebih indah
tak payah pikir pasal ramai orang
pk pasal diri sendiri dan keluarga sendiri
nak balik kg lepaskan rindu kat mak and family pun suka hati lah nak balik bile2
tapi dah kahwin lain
betol kata orang, kalau kita kahwin kita kena kahwin ngan keluarga dia jugak
kahwin ngan kawan2 dia jugak
tapi whatever pun,
we still need our own privacy...
huhu dah la hubby nak belayar tak lama lagi...
nak jugak spent masa berdua
tapi bila ade orang lain yang dah plan semuanya untuk kita??
ape korang rasa..??
hancur plan tau
arghhh..tension!!

ampunkan ibu b...
i am just express my feeling







May 17, 2011

sy budak baru belajar : Nasi ayam!!


semalam cuti wesak day
suami request nak makan nasi ayam
ayakkk..aku ni bukan reti masak...
setakat campak2 tu boleh la jugak..
ni nasi ayam yang di mintaknye..hehu
bile aku kata tak tau, dia kata ' ni la yang kena belajar'
aku pun demi menjadi isteri yang mithali sedia menurut kemahuan suami ku terchenta
tepon mak, nak tanya cara nak buat nasi ayam ni, mak g mesyuarat la pulak...
lalu bersungguh2 la aku belajar dari internet
aku tengok resepi kat my resepi.com
tq kepada teknologi hehe
dan inilah hasilnya....


kalau ikut resepi dia goreng ayam tu
tapi disebabkan aku malas nak tunggu menggoreng aku bakar je
kite bakor je kite bakor...haha
alhamdulillah bertambah suami makan
cume komennye sambal tu kurang gula cikit...
yang lain LULUS!
hehehe

May 12, 2011

Berkubang di Bukit Gambang Water Park

Last weekend aktiviti aku, ikut husband and geng kampung dia konvoi ke
Gambang Water Park..
kira honeymoon kami yang ke 2 la ni hehe
kami duorang dari KL and lagi 4 kereta dari Pontian
Kitorang stay kat Green Leaf Hotel Kuantan,
hotel bese2 je harga lebih kurang rm95 semalam tapi not bad..ok je...
Sabtu malam kitorang sampai,
pagi Ahad after breakfast terus gerak ke water park..
harga masuk tak silap rm24.90 untuk dewasa..
kanak2 tak sure plak sebab tak bawak kanak2 kan lgpun hubby yang setel..heee
bila kita dah check in tiada lagi cash money diperlukan
semuanya guna sistem topup,
tapi kalau ade balance boleh refund balik after that..
seronok je tengok diorang main2
aku plak leh berendam je la..
tak berani nak men lasak2..awal2 pregnant kan..
overall tempat ni ok...
sesuai untuk family yang ada anak2 kecik..
sebab tak banyak benda yang lasak sangat
hubby kata tambun, Ipoh and Afamorsa Melaka lagi best,
tapi pada aku Gambang pun not bad sebab suitable ngan harga dia berbanding 2 tempat tadi yang harga lebih mahal
so pada sesapa yang teringin nak bawak family jalan2 berkubang,
bolehlah bawak ke sini


Antara mereka yang join

Pondok yang perlu disewa..tak silap RM30 including 2 glass of water and small pizza

kawasan kanak2

Tapi kami pun tumpang sekaki..hehe

Benda yang aku tak dapat naik...sonok je tengok mereka..sob3..

Pemandangan dari pintu masuk bersama model tak terlantik hehe

Haruslah ade gambar kami kan...hehehe



May 10, 2011

Review andaman batu pahat and muar

Kenapa aku suke post cerita basi??haha
suka hati akulah blog aku kan?kekeke
ni sesaja je aku nak share ngan bakal2 pengantin di luar sana especially yang dok area bt pahat n muar
lagipun aku pernah ckp nak review dalam post ni
tapi tak sempat2 nak buat..
kire lagak mengalahkan menteri...ehehe

jom tengok2

1.ZAMANEE RAHMAN - Muar

Yang ni aku pernah deal via facebook je tapi tak berkesempatan pergi ke kedai dia..tapi ada member aku amik ngan dia, dan komen yang diberikan sangat puas hati..aku tengok pun rasa puas hati..dia siap datang umah untuk ukur tau tempat kita nak pasang pelamin..so kat situ dia boleh bajet pelamin yang sesuai dengan ruang dan of course bajet kita..member aku amik pakej rm3500..nampak macam mahal kan, tapi semuanya lengkap nikah, sanding and outdoor punye outfit and solekan...aku rasa berbaloi la harga tu..aku tak amik kat sini sebab aku dah booked kat andaman lain time tu..tanak pening kepala aku teruskan je dengan 1st choice aku tu..hehu...boleh klik kat nama untuk ke laman fb dia. Ni aku bg tengok gambar kawan aku tu..so SGT2 SUGGESTED! =)
Solekan time nikah

2.DNOOR PLACE - Pt Jawa
Kat sini tak banyak pilihan...lepas tu agak terhad sebab diorang bekerja hanya suami isteri sahaja..so dalam satu2 masa diorang akan ambil 1 / 2 tempat je...harga standard kot...tapi kalau tanye aku,not suggested la yang ni....heee

3.FIRMAH BRIDAL HOUSE - Parit Raja

Kat sini layanan dia ok..nak buat baju baru pun boleh cume kena tambah extra money la..tak silap rm300 je kot..kira murah berbanding kat KL, mau kena tambahn rm800-rm1000..bek tak yah..hehu..harga pun not bad..solekan sangat neutral..kat bawah ni antara baju yang aku snap masa aku g melawat ke sana tapi sekarang munkin dah bertambah sebab time aku pergi banyak baju yang masih dalam pembikinan..boleh klik kat tajuk untuk ke laman fb diorang untuk tengok pelamin, solekan dan baju2 terkini yang mereka ada eak..

4.ARMZ COLLECTION - Simpang 5 Batu Pahat

Kat sini owner dia nyah...tapi boleh request kalau mau jurusolek korang perempuan..banyak pilihan baju tapi harga a little bit mahal bagi aku..sebab kalau nak add on pape kena extra charge tapi yang best kalau korang ade pelamin idaman, boleh suggestkan pada diorang dan diorang akan sedaya upaya buat ikut kehendak korang..tapi masa aku datang tu, orang dia mcm nak tak nak je layan aku..time tu aku g ngan adik aku je..so aku pun malas nak berurusan dengan orang yang tak brp nak friendly ni..masa abg aku kawen dia amik kat sini, bila cerita ngan kakak ipar aku yg diorang malas nak layan dia kata kena ada lelaki baru diorang excited nak layan..boleh mcm tu?so kalau korang nak g kedai ni sila la bawa tunang bersama untuk dapat layanan yang best k..hehe pendapat aku berdasarkan majlis kawen abg aku dulu, not bad..cantik je dia solek..berseri2 kakak ipar aku time tu..kakak ipar aku request mak andam perempuan...
Antara koleksi baju yang aku snap..tapi ada banyak lagi sebenarnye..
Quotation - boleh nampak ke?hehehe
Abang dan kakak ipar aku - Majlis umah perempuan
5.BUSANA MEMPELAI - Simpang 5
Kedai ni dia buat kat umah, so kalau dari bandar Batu Pahat kedai dia after trafic light simpang 5 tu, sebelah kiri tapi kalau dr Muar dia before traffic light, sebelah kanan..kat sini baju tak banyak sangat tapi up to date..harga pun boleh tahan..lengkap semuanya..aku amik kat andaman ni lah..amik pakej yang RM2500 lengkap dr nikah sampailah ke persalinan..tapi aku tak amik persalinan aku buat baju tu sebaagai outdoor..layanan pun ok untuk aku yang banyak songeh ni..tapi untuk dapatkan hasil yang meletup sila booked izan sebagai mak andam anda (mak or pak aku pun tak pasti sebenarnye..org kata dia lelaki tp aku tgk mcm pempuan hihi) tapi kena pastikan anda selalu communicate ngan diorang kalau tak nanti jd tak puas hat mcm kawan aku..bg aku it is RECOMMENDED!meh layan picture kawen aku sikit..hhehe

ni idah, adik izan yang solek - boleh la..

Time sanding izan yang solekan aku..sumer org pun kata cantik dia solek ;) tersembunyilah segala kecomotan aku..keke

pelamin kami..kecik je sebab ruang terhad ;)

ni time outdoor..ida yang solek


Sekian sahaja review dari Ini Raha...
segala yang aku tulis adalah berdasarkan pengalaman dan pandangan aku..
hope tak de la yang nk saman malu atau tak puas hati ngan post aku ni keke
semoga ia boleh menjadi sedikit panduan bagi bakal2 pengantin di luar sana..
good luck u all ;)

Honeymoon @cameron highland

ni sebenarnye citer dah basi..tp nak jugak tulis kat sini..hehe
aku and husband pergi ke Cameron Highland, 24 n 25hb April aritu
tak plan pun tapi ade member aku ajak kan, so alang2 berhoneymoon la kitorang..
ceh padahal sekejap je kat sana..
kitorang g 2hari 1 malam je
1st day aku collapse..sebab kemabukan
2nd day baru la berjalan
ni 1st time aku and husband p ke Cameron sepanjang kami hidup ni...
dah la aku ngah mabuk, memang bertambah mabuk la bile nek Cameron Highland ni..
jalan dia sangat penuh berliku..jalan kecik plak tu..
tu yang tak dan sampai aku dah ter'MUNTAH' di tepian jalan...
haha naseb bek sempat kuar dr keta, kalau tak..mau kene samak kete aku tu..kekeke
Overall, Cameron Highland ni pada aku bese2 je..
boleh la pergi kalau teringin no nak makan fresh strawberry and nak tengok ladang teh
yang lain, bese2 je
aku suggestkan kalau nak pergi jangan pergi lama2..
2hari 1 malam pun dah cukup
sejuk pun sebenarnye tak sejuk mane...bese2 je..
dah tak yah citer panjang, layan gambar yang kitorang snap ni


Ladang teh Bharat

Anytime is a Tea Time

opss...kanak2 sila tutup mata anda...hehe

Home made strawberry ice cream...boleh tahan sedap..

Tetiba kami buat post wedding photoshoot secara tak rasmi..wakaka..
mekasyeh to fir and hajar ;)

May 7, 2011

Kasih ibu sampai ke syurga


Selamat hari ibu teristimewa buat mak yang tersayang PN.RAHIMAH BT SALAM...
terima kasih atas segala pengorbanan mak selama ni untuk kakak dan adik beradik yang lain
kasih sayang mak kasih abadi
kasih sayang mak sampaike syurga
tiada ternilai oleh segalanya
semoga ALLAH melimpahkan rahmat kesihatan, kebahagiaan dan kasih sayang kepada mak..
kakak sayang mak dunia akhirat

selamat hari ibu juga pada ibu mertuaku..PN.HOOSAIMAH..dan semua para ibu di dunia

KAMI SAYANG ANDA SEMUA!!

May 5, 2011

Ada sungai dalam laut!!!

Malam tadi ngan hubby sesaja je bukak youtube..
memula niat hubby nak tengok kelahiran bayi..
search punye search terjumpa satu tajuk, 'sungai di dasar laut'..
ingatkan gimik...kitorang pun bukaklah
SUBHANALLAH...
betol2 wujud rupanya..
Sesungguhnya ALLAH MAHA BESAR
Terasa diri ni kecikkkk je...
*insaf sekejap*

cakap banyak pun tak guna, jom layan pictures





“Dan Dialah yang membiarkan dua laut mengalir (berdampingan) ; yang ini tawar lagi segar dan yang lain masin lagi pahit; dan Dia jadikan antara keduanya dinding dan batas yang menghalangi.” (Q.S Al Furqan:53)