May 31, 2012

hatiku tergoda


Wuhuuuu
Semalam time aku buang masa meng online kan diri 
aku terjumpe satu page Barang Kemas Online
Terus gue jatuh hati....tergodaaaaaa
semua design cantik2..n harga pun affordable....
dari range (rm50 -300) mungkin ada lagi yg lebih mahal
tapi range harga tu pun dah cukup cantik bagi aku...
bukan emas tapi 925 sterling silver
yang bestnya boleh ukir nama kita

yeaah!dah ada idea dah nk bg present ape untuk besday Qisya 1years old nanti..
sempatlah nak kumpul duit before bulan 12 nanti..
walaupun ku kata harga affordable tapi untuk org makan gaji macam aku ni..
kenelah berkira2 dulu before beli barang2 selain dari kewajipan yg mmg WAJIB dibayar tiap2 bulan tu kan..
Ohh alangkah bestnye kalo dapat duit free2 tiap2 bulan khas untuk shopping kan?

"Raha...nah amik ni rm1000...belilah ape yang awak nak" 

ohhh...heaven gileeee kott klo ade org buat mcm tu..
aiyyaakkkk....DUSSSH! 
sape nak bg duit free kat ko raha oittt...
dalam mimpi pun belum tentu..hehe

ok back to topic..
aku ingat nak belikan bracelet yang ada namala untuk Qisya nanti
Mungkin boleh beli sepasang gak yg sama untuk ibu..
oh...how sweettttt...
tapiiii lagi sweet kalo ade orang tolong belikan kan?
tetibe je sampai kat depan pintu umah...
wah...surprise gtu.....
(ok jangan berangan!!)

Kalau korang nak buat present mmg sgt2 ok aku rasa
untuk wedding pun ok sebab diorang ada jual couple ring
harga tak penting..yang penting ikhlas kan?
bg aku la...bg korang aku tatau la...hihi


Ni antara gelang baby/children yang ada
simple tapi nice kan?rm50 je tak silap ni
Ni ada harga and design sekali..untuk baby jugak


Cincin untuk bayi/kids pun ade..
mesti comel2 je kan sebab jari depa kan kiutt


Ha yang ni cincin yang diukir nama..
boleh la kalo nak buat present untuk yg tersayang


yang ni gelang untuk ibu....
banyak lagi design yg cantik2..
rambang mata tengok..hihi

Yang ni plak earing kot..

Ni gelang silver plus swarvoski..tak silap harganya rm169 not termasuk nama tu..
sgt sweet kan?



Kat bawah ni gambar Qisya bersama gelang yang Qisya pakai sekarang
ayah yang belikan..
harganya 900..........sen...
bukan ringgit!haha
saja je beli time kitorang g Miri haritu
bukan silver ni..
harganye seinci = rm2
so total gelang Qisya RM9
comel je kan baby pakai gelang?hihi



Semoga tercapai hajat ibu nak belikan Qisya nanti...
mesti bertambah comel anak ibu nanti...
perasan!!haha

LOVE U ANAKKU...
mmuuaaahhhh!

May 29, 2012

Malang tak berbau

Malang memang tak berbau
syukur alhamdulillah Allah masih panjangkan umur abah
masih beri kami peluang untuk merasa kasih sayang seorang abah
syukuurrrr padamu Ya ALLAH...

Abah aku terlibat dengan kemalangan yang melibatkan 2 bas dan 1 trailer kat lebuhraya senawang
Abah balik dr Perhimpunan UMNO kat Bukit Jalil masa tu..
nak tau lebih lanjut boleh baca kat sini..
abah aku la yg kene usung tu...hehu

Mak telefon aku pukul 4 pagi..aku dah agak dah..
mesti ada something ni..
rasa mcm tak nak dgr..tapi kite kenelah berpijak pada bumi yg nyata kan..huhu

masa mak bagitau tu aku dh blur...
tak tau nk buat ape..dah la tinggal aku ngan si kecik je kat umah
air mata mmg dah mengalir dah..riso keadaan abah..
aku pun Telefon no abah..pakcik aku yg angkat..dia kata abah ok
fuh...lega sikit rasa hati...
dalam pukul 7 baru aku gerak ke hospital seremban
mintak tolong Zai temankan sebb takut tak leh bawak budak kecik masuk hospital kan

sampai kat hospital tengok abah lemah je
sedih jugak tengok keadaan abah
tapi alhamdulillah..tak de patah pape
just luka2
tapi kalo dengar cerita abah dan penumpang2 lain
mmg abah la yg paling parah sebab berdarah sana sini
masa kejadian pun abah dah tergantung kat luar bas
dengan kaki kat atas kepala kat bawah..
boleh bayang tak korang?huhu
tingkap depan bas mmg dh pecah habis la..
tapi mujurlah kaki abah tersangkut..
kalau tak, tak taulah ape jadi..
mgkin naseb abah sama mcm makcik yg meninggal tu
sebab makcik tu pun duduk mmg betul2 belakang abah
abah pulak duduk depan sekali..
makcik tu tercampak keluar dari bas
Innalillah...
Makcik tu sebenarnye hilang masa kat bukit jalil tu..
ye la dh ramai2 org kan..dia pun dah berumur
ntah mcmane boleh terpisah dengan group
dari pukul 11 sampai pukul 2 baru la jumpa makcik tu
tu pun abah yg jumpa
tapi last2 dia pergi tinggalkan kita juga
TAKDIR dah tentukan semuanya kan?huhu



1st day masa abah accident

time abah p cuci kat klinik


Moral of the story : 

sayangilah insan2 yang anda sayang 
sebab kita tak tau bila kita dan mereka akan pergi...
dan bagaimana caranya kita dan mereka akan pergi meninggalkan dunia yang cuma pinjaman saja ni..

LOVE U ABAH


May 4, 2012

makan hati

'nak guna amik je la ye'

'nah amik, ini untuk kamu'

dua lafaz yang mcm sama tapi tak serupa

mengambil dengan izin

dan 

diberi dengan lafaz

lain maknanya

lain rasanya

apatah lagi kalau meminta

arghh...tak suke!!!!huhu

May 31, 2012

hatiku tergoda


Wuhuuuu
Semalam time aku buang masa meng online kan diri 
aku terjumpe satu page Barang Kemas Online
Terus gue jatuh hati....tergodaaaaaa
semua design cantik2..n harga pun affordable....
dari range (rm50 -300) mungkin ada lagi yg lebih mahal
tapi range harga tu pun dah cukup cantik bagi aku...
bukan emas tapi 925 sterling silver
yang bestnya boleh ukir nama kita

yeaah!dah ada idea dah nk bg present ape untuk besday Qisya 1years old nanti..
sempatlah nak kumpul duit before bulan 12 nanti..
walaupun ku kata harga affordable tapi untuk org makan gaji macam aku ni..
kenelah berkira2 dulu before beli barang2 selain dari kewajipan yg mmg WAJIB dibayar tiap2 bulan tu kan..
Ohh alangkah bestnye kalo dapat duit free2 tiap2 bulan khas untuk shopping kan?

"Raha...nah amik ni rm1000...belilah ape yang awak nak" 

ohhh...heaven gileeee kott klo ade org buat mcm tu..
aiyyaakkkk....DUSSSH! 
sape nak bg duit free kat ko raha oittt...
dalam mimpi pun belum tentu..hehe

ok back to topic..
aku ingat nak belikan bracelet yang ada namala untuk Qisya nanti
Mungkin boleh beli sepasang gak yg sama untuk ibu..
oh...how sweettttt...
tapiiii lagi sweet kalo ade orang tolong belikan kan?
tetibe je sampai kat depan pintu umah...
wah...surprise gtu.....
(ok jangan berangan!!)

Kalau korang nak buat present mmg sgt2 ok aku rasa
untuk wedding pun ok sebab diorang ada jual couple ring
harga tak penting..yang penting ikhlas kan?
bg aku la...bg korang aku tatau la...hihi


Ni antara gelang baby/children yang ada
simple tapi nice kan?rm50 je tak silap ni
Ni ada harga and design sekali..untuk baby jugak


Cincin untuk bayi/kids pun ade..
mesti comel2 je kan sebab jari depa kan kiutt


Ha yang ni cincin yang diukir nama..
boleh la kalo nak buat present untuk yg tersayang


yang ni gelang untuk ibu....
banyak lagi design yg cantik2..
rambang mata tengok..hihi

Yang ni plak earing kot..

Ni gelang silver plus swarvoski..tak silap harganya rm169 not termasuk nama tu..
sgt sweet kan?



Kat bawah ni gambar Qisya bersama gelang yang Qisya pakai sekarang
ayah yang belikan..
harganya 900..........sen...
bukan ringgit!haha
saja je beli time kitorang g Miri haritu
bukan silver ni..
harganye seinci = rm2
so total gelang Qisya RM9
comel je kan baby pakai gelang?hihi



Semoga tercapai hajat ibu nak belikan Qisya nanti...
mesti bertambah comel anak ibu nanti...
perasan!!haha

LOVE U ANAKKU...
mmuuaaahhhh!

May 29, 2012

Malang tak berbau

Malang memang tak berbau
syukur alhamdulillah Allah masih panjangkan umur abah
masih beri kami peluang untuk merasa kasih sayang seorang abah
syukuurrrr padamu Ya ALLAH...

Abah aku terlibat dengan kemalangan yang melibatkan 2 bas dan 1 trailer kat lebuhraya senawang
Abah balik dr Perhimpunan UMNO kat Bukit Jalil masa tu..
nak tau lebih lanjut boleh baca kat sini..
abah aku la yg kene usung tu...hehu

Mak telefon aku pukul 4 pagi..aku dah agak dah..
mesti ada something ni..
rasa mcm tak nak dgr..tapi kite kenelah berpijak pada bumi yg nyata kan..huhu

masa mak bagitau tu aku dh blur...
tak tau nk buat ape..dah la tinggal aku ngan si kecik je kat umah
air mata mmg dah mengalir dah..riso keadaan abah..
aku pun Telefon no abah..pakcik aku yg angkat..dia kata abah ok
fuh...lega sikit rasa hati...
dalam pukul 7 baru aku gerak ke hospital seremban
mintak tolong Zai temankan sebb takut tak leh bawak budak kecik masuk hospital kan

sampai kat hospital tengok abah lemah je
sedih jugak tengok keadaan abah
tapi alhamdulillah..tak de patah pape
just luka2
tapi kalo dengar cerita abah dan penumpang2 lain
mmg abah la yg paling parah sebab berdarah sana sini
masa kejadian pun abah dah tergantung kat luar bas
dengan kaki kat atas kepala kat bawah..
boleh bayang tak korang?huhu
tingkap depan bas mmg dh pecah habis la..
tapi mujurlah kaki abah tersangkut..
kalau tak, tak taulah ape jadi..
mgkin naseb abah sama mcm makcik yg meninggal tu
sebab makcik tu pun duduk mmg betul2 belakang abah
abah pulak duduk depan sekali..
makcik tu tercampak keluar dari bas
Innalillah...
Makcik tu sebenarnye hilang masa kat bukit jalil tu..
ye la dh ramai2 org kan..dia pun dah berumur
ntah mcmane boleh terpisah dengan group
dari pukul 11 sampai pukul 2 baru la jumpa makcik tu
tu pun abah yg jumpa
tapi last2 dia pergi tinggalkan kita juga
TAKDIR dah tentukan semuanya kan?huhu



1st day masa abah accident

time abah p cuci kat klinik


Moral of the story : 

sayangilah insan2 yang anda sayang 
sebab kita tak tau bila kita dan mereka akan pergi...
dan bagaimana caranya kita dan mereka akan pergi meninggalkan dunia yang cuma pinjaman saja ni..

LOVE U ABAH


May 4, 2012

makan hati

'nak guna amik je la ye'

'nah amik, ini untuk kamu'

dua lafaz yang mcm sama tapi tak serupa

mengambil dengan izin

dan 

diberi dengan lafaz

lain maknanya

lain rasanya

apatah lagi kalau meminta

arghh...tak suke!!!!huhu