Jun 5, 2012

Anakku jatuh katil

My bad!
rasa bersalah sangat
sebab aku Qisya jatuh katil
Pagi ahad tu Qisya bangun nak menyusu
so aku tukar la posisi 
pastu macamana ntah aku tertido..rasanye Qisya pun tido
tapi tetiba aku tersedar bila Qisya dah menangis dengan kuatnya
tengok2 dia dah terlentang kat lantai...

hoaa.....!!!
nak jatuh jantung aku 
pastu aku pun nangis jugak sebab rasa bersalah sgt kat anak aku ni...
ok..aku mmg gembeng!huhu

Then hari Ahad tu dia ok je..
Hari Isnin time nak anta kat BS aku dah rasa dah badan dia mcm suam2 kuku 
pastu tup2
dalam pukul 2 tu BS dia call
dia kata Qisya macam demam pastu muntah
HOAAAAAA...
lagi debor hati aku..
terus aku balik awal p amik Qisya
aku tak terus bawak dia ke klinik sebab nak tgk dulu
Malam tu mmg dia tk leh tido
merengek je..
mungkin jugak sebb hidung dia sumbat pasal selsema
hari selasa petang tu baru aku bawak g klinik
time tu demam dia dah reda
cuma batuk n selsema je
Doc kata insyaAllah tak de pape since Qisya masih nak menyusu macam biasa dan tak muntah banyak kali
fuhhhh....lega sangat hati aku

budak demam tampal cool fever


Pagi baru dapat tido agak lena




Muka budak demam yang tak bersemangat...
mata pun kuyu je...siannn anak ibu




hari ni aku still tak hantar dia ke BS sebab nak pantau dulu keadaan dia
Alhamdulillah dia ok
Makan banyak sgt hari ni...
Lega hati ibu...
maafkan ibu Qisya
ibu janji pasni ibu tak cuai lagi ea..


Ibu nak lagi!!!



info tambahan dari sini

Jika si manja anda terjatuh tanda2 berikut perlu di pantau dan jika terdapat tanda2 tersebut perlu membawa anak berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.

1. Anak pengsan selepas terjatuh
2. Terdapat darah / cecair jernih keluar drp hidung atau telinga selepas terjatuh
3. Muntah2 memancut
4. Anak tidak aktif seperti biasa
5. Tarik atau sawan (fit)
6. Lebam pada bahagian belakang telinga
7. Perubahan fizikal spt muka herot ketika menangis, lemah bahagian anggota bdn spt tangan atau kaki
8. Tidak stabil semasa berjalan

Semua tanda2 yg dinyatakan perlulah diperhatikan terutamanya dlm tempoh 24 jam selepas terjatuh. 

Jun 3, 2012

6 months

Assalamualaikum

Alhamdulillah atas segala rahmatNYA...
hari ni genap umur Qisya 6months old
rasa baru je bersalinkan Qisya tetibe dah 6 bulan dah hihi
bersyukur sangat atas anugerah Allah ni..


Qisya...
ibu nak Qisya tau yang ibu saayaaanggg sangat kat anak ibu ni
ibu happy sgt jadi ibu untuk anak ibu ni..
kamu besar jadi anak yang sihat, berjaya dan beriman ye

 Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah s.w.t. dan orang yang takutkan Allah s.w.t., akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.


Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah). Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

Makanya ibu belikan Qisya hadiah sempena dah masuk umur Qisya 6 months ni
semoga anak ibu happy dapat MRS.BIG BUN dari ibu... =)


Ni dia Mrs Big Bun tu...sebab ape nama dia mcm tu?
sebab buntut dia beso...hahaha


P/S to ayah : ayah...anak kita dah besar...makin manja dia ni..
mesti ayah rindu kan?hihi sayang ayah jugak!mmuuaah

Jun 5, 2012

Anakku jatuh katil

My bad!
rasa bersalah sangat
sebab aku Qisya jatuh katil
Pagi ahad tu Qisya bangun nak menyusu
so aku tukar la posisi 
pastu macamana ntah aku tertido..rasanye Qisya pun tido
tapi tetiba aku tersedar bila Qisya dah menangis dengan kuatnya
tengok2 dia dah terlentang kat lantai...

hoaa.....!!!
nak jatuh jantung aku 
pastu aku pun nangis jugak sebab rasa bersalah sgt kat anak aku ni...
ok..aku mmg gembeng!huhu

Then hari Ahad tu dia ok je..
Hari Isnin time nak anta kat BS aku dah rasa dah badan dia mcm suam2 kuku 
pastu tup2
dalam pukul 2 tu BS dia call
dia kata Qisya macam demam pastu muntah
HOAAAAAA...
lagi debor hati aku..
terus aku balik awal p amik Qisya
aku tak terus bawak dia ke klinik sebab nak tgk dulu
Malam tu mmg dia tk leh tido
merengek je..
mungkin jugak sebb hidung dia sumbat pasal selsema
hari selasa petang tu baru aku bawak g klinik
time tu demam dia dah reda
cuma batuk n selsema je
Doc kata insyaAllah tak de pape since Qisya masih nak menyusu macam biasa dan tak muntah banyak kali
fuhhhh....lega sangat hati aku

budak demam tampal cool fever


Pagi baru dapat tido agak lena




Muka budak demam yang tak bersemangat...
mata pun kuyu je...siannn anak ibu




hari ni aku still tak hantar dia ke BS sebab nak pantau dulu keadaan dia
Alhamdulillah dia ok
Makan banyak sgt hari ni...
Lega hati ibu...
maafkan ibu Qisya
ibu janji pasni ibu tak cuai lagi ea..


Ibu nak lagi!!!



info tambahan dari sini

Jika si manja anda terjatuh tanda2 berikut perlu di pantau dan jika terdapat tanda2 tersebut perlu membawa anak berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.

1. Anak pengsan selepas terjatuh
2. Terdapat darah / cecair jernih keluar drp hidung atau telinga selepas terjatuh
3. Muntah2 memancut
4. Anak tidak aktif seperti biasa
5. Tarik atau sawan (fit)
6. Lebam pada bahagian belakang telinga
7. Perubahan fizikal spt muka herot ketika menangis, lemah bahagian anggota bdn spt tangan atau kaki
8. Tidak stabil semasa berjalan

Semua tanda2 yg dinyatakan perlulah diperhatikan terutamanya dlm tempoh 24 jam selepas terjatuh. 

Jun 3, 2012

6 months

Assalamualaikum

Alhamdulillah atas segala rahmatNYA...
hari ni genap umur Qisya 6months old
rasa baru je bersalinkan Qisya tetibe dah 6 bulan dah hihi
bersyukur sangat atas anugerah Allah ni..


Qisya...
ibu nak Qisya tau yang ibu saayaaanggg sangat kat anak ibu ni
ibu happy sgt jadi ibu untuk anak ibu ni..
kamu besar jadi anak yang sihat, berjaya dan beriman ye

 Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah s.w.t. dan orang yang takutkan Allah s.w.t., akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.


Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah). Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

Makanya ibu belikan Qisya hadiah sempena dah masuk umur Qisya 6 months ni
semoga anak ibu happy dapat MRS.BIG BUN dari ibu... =)


Ni dia Mrs Big Bun tu...sebab ape nama dia mcm tu?
sebab buntut dia beso...hahaha


P/S to ayah : ayah...anak kita dah besar...makin manja dia ni..
mesti ayah rindu kan?hihi sayang ayah jugak!mmuuaah