Aug 14, 2012

penin mikir!

1 sept ni besday en.suami...
present ape nk bg eak?
klo nk belikan bj/kasut tkut tk berkenan plak...beliau ni agak cerewet bab2 gini..
nk belikan ipad..wallaweiii....mana den mampu...len la klo dpt honus 3-4bulan gaji kan..huuuaaaaaa...
susah jugK dpt laki high taste ni...
en.suami ni nmpk je simple tp sume brg pon nk mahal...klo aku plak...kasi bj pasar mlm pon aku dh suke..jnji cntik..huhu

b bg duit la t ibu belikan hadiah b eak...blh gtu???haha

Aug 12, 2012

pilih kasih

bukan tak bagi nak laksanakan tanggungjawab
tapi sikap KETERPILIHKASIHAN beliau buat aku makan hati
buat aku rasa tak best setiap kali tanggungjawab itu perlu dilaksanakan
terlalu jelas KETERPILIHKASIHAN itu
buat kesannya tak hilang dari hati ini
memang aku berdosa
tapi aku cuma manusia biasa yg tak lari dari perasaan yg tak baik...
astagfirullah...
ampunkan aku ya allah..
ampunkan saya awak...


Aug 6, 2012

Bonus raya!

Yeah...Qisya dapat bonus raya dari ayah!
alhamdulillah...
terima kasih ayah...sayang ayah erat2!
tahun depan ibu plak eak..ibu nk yg besaarrrr punye...hihu


Aug 2, 2012

update via handphone

hello...testing2...testing 1 2 3...
ha..kuar tak post ni??
sj ngetest post guna hp
before ni boleh bukak tp tak boleh post...
klo boleh...rajinlah nk hupdate blog selalu...
'rhajennnnla sgtttt'.....hihi

Qisya sudah 8 bulan!


Assalamualaikum

Alhamdulillah...
Pejam celik pejam celik Qisya dah masuk 8bulan dah hari ni..
Rasa macam begitu pantas masa bergerak meninggalkan kita uhuhu

teringat lagi time bulan puasa tahun lepas..
Qisya masih dalam perut lagi...
Alhamdulillah aku boleh puasa penuh time tu
dan syukur aku lalui bulan yang penuh mulia waktu aku mengandungkan Qisya
hasrat aku nak khatam satu al-quran pun terlaksana..(ye la tak period kan?hihi)
hari2 aku doakan yang terbaik untuk anak aku time bulan puasa tu..
hari lain pun doa jugak tapi orang kata bulan puasa doa lebih makbul kan?
Nak anak yang sempurna..beriman..berilmu..soleh/solehah...

Tapi ada satu waktu tu aku berdoa lebih spesifik pada Allah..
aku doa pada DIA...
aku nak anak aku nanti ada mata yang bulat...
bulu mata yang lentik...
dan ada lesung pipit... 
masa tu aku pun ragu2 boleh ke doa mcm ni?hiihi 
tapi aku yakin Allah tu Maha Mendengar...
dan akhirnya...
lahirlah puteri hatiku, 
Qisya Nur Baheera....



yes...she got a big eyes...bulu mata yang lentik...dah jugak ada lesung pipit...
tapi sebelah je...macam mak aku..and adik aku siti dan amin..
kadang2 je timbul
lesung pipit mahal..hehe
alhamdulillah..agaknya termakbul doa aku time tu
cume aku lupe nak doa anak aku berhidung mancung!!
sebab aku sedar hidung aku pesek..so aku redha je bab hidung...
kuar2 memang pesek hidung Qisya macam hidung ibu kan sayang?hihi

si panda vs rabbit at 8months old

anak memang anugerah yang tak ternilai dari yang Maha Esa
Syukur padamu Ya Allah!
Alhamdulillah




Aug 14, 2012

penin mikir!

1 sept ni besday en.suami...
present ape nk bg eak?
klo nk belikan bj/kasut tkut tk berkenan plak...beliau ni agak cerewet bab2 gini..
nk belikan ipad..wallaweiii....mana den mampu...len la klo dpt honus 3-4bulan gaji kan..huuuaaaaaa...
susah jugK dpt laki high taste ni...
en.suami ni nmpk je simple tp sume brg pon nk mahal...klo aku plak...kasi bj pasar mlm pon aku dh suke..jnji cntik..huhu

b bg duit la t ibu belikan hadiah b eak...blh gtu???haha

Aug 12, 2012

pilih kasih

bukan tak bagi nak laksanakan tanggungjawab
tapi sikap KETERPILIHKASIHAN beliau buat aku makan hati
buat aku rasa tak best setiap kali tanggungjawab itu perlu dilaksanakan
terlalu jelas KETERPILIHKASIHAN itu
buat kesannya tak hilang dari hati ini
memang aku berdosa
tapi aku cuma manusia biasa yg tak lari dari perasaan yg tak baik...
astagfirullah...
ampunkan aku ya allah..
ampunkan saya awak...


Aug 6, 2012

Bonus raya!

Yeah...Qisya dapat bonus raya dari ayah!
alhamdulillah...
terima kasih ayah...sayang ayah erat2!
tahun depan ibu plak eak..ibu nk yg besaarrrr punye...hihu


Aug 2, 2012

update via handphone

hello...testing2...testing 1 2 3...
ha..kuar tak post ni??
sj ngetest post guna hp
before ni boleh bukak tp tak boleh post...
klo boleh...rajinlah nk hupdate blog selalu...
'rhajennnnla sgtttt'.....hihi

Qisya sudah 8 bulan!


Assalamualaikum

Alhamdulillah...
Pejam celik pejam celik Qisya dah masuk 8bulan dah hari ni..
Rasa macam begitu pantas masa bergerak meninggalkan kita uhuhu

teringat lagi time bulan puasa tahun lepas..
Qisya masih dalam perut lagi...
Alhamdulillah aku boleh puasa penuh time tu
dan syukur aku lalui bulan yang penuh mulia waktu aku mengandungkan Qisya
hasrat aku nak khatam satu al-quran pun terlaksana..(ye la tak period kan?hihi)
hari2 aku doakan yang terbaik untuk anak aku time bulan puasa tu..
hari lain pun doa jugak tapi orang kata bulan puasa doa lebih makbul kan?
Nak anak yang sempurna..beriman..berilmu..soleh/solehah...

Tapi ada satu waktu tu aku berdoa lebih spesifik pada Allah..
aku doa pada DIA...
aku nak anak aku nanti ada mata yang bulat...
bulu mata yang lentik...
dan ada lesung pipit... 
masa tu aku pun ragu2 boleh ke doa mcm ni?hiihi 
tapi aku yakin Allah tu Maha Mendengar...
dan akhirnya...
lahirlah puteri hatiku, 
Qisya Nur Baheera....



yes...she got a big eyes...bulu mata yang lentik...dah jugak ada lesung pipit...
tapi sebelah je...macam mak aku..and adik aku siti dan amin..
kadang2 je timbul
lesung pipit mahal..hehe
alhamdulillah..agaknya termakbul doa aku time tu
cume aku lupe nak doa anak aku berhidung mancung!!
sebab aku sedar hidung aku pesek..so aku redha je bab hidung...
kuar2 memang pesek hidung Qisya macam hidung ibu kan sayang?hihi

si panda vs rabbit at 8months old

anak memang anugerah yang tak ternilai dari yang Maha Esa
Syukur padamu Ya Allah!
Alhamdulillah