Nov 10, 2012

aku tak pandai masak!

Assalamualaikum

ye..memang AKU TAK PANDAI MASAK!!
sebelum kawin aku memang jarang masuk dapur
dok kat umah sewa time bujang pun aku jarang ke dapur
sebab apa aku tak pandai masak??
sejak dari form1 sampai la aku habis U hidup aku kt hostel
so time yg aku ada kt umah untuk belajar masak adalah time cuti
dan time cuti tu ape yg aku dambakann adalah masakan emak aku
so mmg tak la aku nk masak sebab aku nk makan masakan mak aku..
adalah aku tanye2 mak time aku tolong2 mak masak tpi idak le aku yg msk..
secara kesimpulannye aku tau teori sahaja..praktikal mmg failed!

aku dah btau sebelum pape..
SAYA TAK TAU MASAK
'takpe katanye boleh belajar..boleh makan kedai...'
tapi la ni bila aku msk..
'knp nasi lembik ni?knp kuah cair ni?knp rasa pelik ni???'
pls la....aku budak br belajar..boleh tk bg UCAPAN MEMBINA/TEGURAN BERSKILL sikit??
tau la mak..kakak..sepupu..kaum kerabat awak pandai masak...
tp pls la hargai..kdg2 beria kita masak..pnt2..BZ2.. pon masakan utk dia..tp itu yg dibalasnye??tak sakit hati ke??
and thats y aku tak msk....or MALAS masak klo family dia datang kt umah aku..
sedangkan makcik dia pon mereka bleh ngumpat kata mcm2...
'apelah masak ni ade ke mcm tu...boleh plak dia masuk ni nk masak tu...tak sedap pon dia masak...'
ha ko bayangkan la lagi aku yg br setahun jagung ni...mmg tk heran klo depa nk ngata aku..
bkn lagi buat aku nk belajo masak
lagi buat aku MALAS adalah...huhu
beruntungla sgt sesapa dpt husband yg tk cerewet bab makan ni...
bile kite masak wlpn tk sdp n org still hargai..semua rs penat pon akan hilang..rasalah dihargai n disayangi..huhu
lg satu aku plg hangin bile aku msk org dok komplen itu ini padahal aku rssa ok je..setakat pedas sikit ke masin sikit ke normal la kn..klo tk ikut exact resepi pon tk pe kot sbb lain tmpt pon lain resepi n cara kn..ni mcm wajib je letak semua...yg dia tau perlu letak tu kene letak..klo yk mmg tk sdp la aku msk wlpn lbh.kurg je rsanye..bile.sedap tak puji pulak...
tp bile dia msk..sendiri puji sedap!apakah????pls la wehhh...

nota kekaki : ye aku emo..sikit punye hal pon nk tulis kt sini..woii!!aku punye sukelah..blog haku!!maaf pada yg terasa...sekadar melepas.kan rasa skit dihati...

Nov 8, 2012

Happy born day!

Assalamualaikum

Happy born day to me......!
ok dah 27tahun...tapi bukan hari ni...dua hari lepas...hihi

7ELEVEN ;)


hadiah tak ternilai buat aku di usia 27tahun ni
husband terchenta 
same 
anak gadis yg tersayang muchuk2..



dan tak lupa
keluarga aku yang penuh dengan kasih sayang
yang setia tatkala susah dan senang
yang sentiasa buat hati aku tenang bila ngan diorang
especially ABAH ngan EMAK

kakak sayang semua dalam2!


ALHAMDULILLAH

Nov 6, 2012

Hadiah untuk kekasih


Assalamualaikummmmmm.....
yuhuuuu.....hihi
ok kali nak share pasal hadiah...
hadiah untuk kekasih.....


kekasih kecil saya ;p
sempena 11bulan umur dia...
ai...tiap2 bulan celebrate besday ke??
haha..takdela..klo mcm tu tauke balak pon boleh bankrupt hihi
bila ade rezeki lebih apa salahnye belikan untuk anak kan..
ape ibu beli untuk Qisya?
ni dia...

Gelang kaki silver
ye jemah....silver je pon..
ibu Qisya tak mampu nk beli emas..nak emas mintak ayah k..kiki
tapi kan gelang kaki ni macam ade magic
semalam ibu pakaikan kat Qisya
hari ni baby sitter qisya kata qisya dah menapak
balik umah try test tgk...
yeah!!!memang dia dh start menapak..
tapi 2-3 langkah da kebabom..
yela ibu..takkan nak terus berlari plak kan..hhihi
practice make perfect sayang
go qisya go qisya
ALHAMDULILLAH

Nov 1, 2012

November is coming!

Assalamualaikum

today is 1st November 2012...
already???
huaaaa...
why la so fast this year come to the end...
ape pun tk boleh
tu la malas lagi!!


and tomorrow will be 2nd November
its mean..Qisya will turn 11months old!!
oh..anak ibu dah besar
makin manja
makin lasak
keje nak memanjat je
manjat katil
manjat sofa
manjat kerusi
manjat meja
tapi tak reti nk turun..haha
sekarang Qisya da pandai berdiri tapi tak menapak lagi
cepatlah anak ibu jalan....mesti cute jalan terkedek2..hihi
ni lah dia pengubat hati ibu
kawan ibu time ibu nangis..time ibu ketawa
I LOVE U sayang...
Doakan ibu jadi rajin ye sayang..hiiihii
mmuuahh!


Nov 10, 2012

aku tak pandai masak!

Assalamualaikum

ye..memang AKU TAK PANDAI MASAK!!
sebelum kawin aku memang jarang masuk dapur
dok kat umah sewa time bujang pun aku jarang ke dapur
sebab apa aku tak pandai masak??
sejak dari form1 sampai la aku habis U hidup aku kt hostel
so time yg aku ada kt umah untuk belajar masak adalah time cuti
dan time cuti tu ape yg aku dambakann adalah masakan emak aku
so mmg tak la aku nk masak sebab aku nk makan masakan mak aku..
adalah aku tanye2 mak time aku tolong2 mak masak tpi idak le aku yg msk..
secara kesimpulannye aku tau teori sahaja..praktikal mmg failed!

aku dah btau sebelum pape..
SAYA TAK TAU MASAK
'takpe katanye boleh belajar..boleh makan kedai...'
tapi la ni bila aku msk..
'knp nasi lembik ni?knp kuah cair ni?knp rasa pelik ni???'
pls la....aku budak br belajar..boleh tk bg UCAPAN MEMBINA/TEGURAN BERSKILL sikit??
tau la mak..kakak..sepupu..kaum kerabat awak pandai masak...
tp pls la hargai..kdg2 beria kita masak..pnt2..BZ2.. pon masakan utk dia..tp itu yg dibalasnye??tak sakit hati ke??
and thats y aku tak msk....or MALAS masak klo family dia datang kt umah aku..
sedangkan makcik dia pon mereka bleh ngumpat kata mcm2...
'apelah masak ni ade ke mcm tu...boleh plak dia masuk ni nk masak tu...tak sedap pon dia masak...'
ha ko bayangkan la lagi aku yg br setahun jagung ni...mmg tk heran klo depa nk ngata aku..
bkn lagi buat aku nk belajo masak
lagi buat aku MALAS adalah...huhu
beruntungla sgt sesapa dpt husband yg tk cerewet bab makan ni...
bile kite masak wlpn tk sdp n org still hargai..semua rs penat pon akan hilang..rasalah dihargai n disayangi..huhu
lg satu aku plg hangin bile aku msk org dok komplen itu ini padahal aku rssa ok je..setakat pedas sikit ke masin sikit ke normal la kn..klo tk ikut exact resepi pon tk pe kot sbb lain tmpt pon lain resepi n cara kn..ni mcm wajib je letak semua...yg dia tau perlu letak tu kene letak..klo yk mmg tk sdp la aku msk wlpn lbh.kurg je rsanye..bile.sedap tak puji pulak...
tp bile dia msk..sendiri puji sedap!apakah????pls la wehhh...

nota kekaki : ye aku emo..sikit punye hal pon nk tulis kt sini..woii!!aku punye sukelah..blog haku!!maaf pada yg terasa...sekadar melepas.kan rasa skit dihati...

Nov 8, 2012

Happy born day!

Assalamualaikum

Happy born day to me......!
ok dah 27tahun...tapi bukan hari ni...dua hari lepas...hihi

7ELEVEN ;)


hadiah tak ternilai buat aku di usia 27tahun ni
husband terchenta 
same 
anak gadis yg tersayang muchuk2..



dan tak lupa
keluarga aku yang penuh dengan kasih sayang
yang setia tatkala susah dan senang
yang sentiasa buat hati aku tenang bila ngan diorang
especially ABAH ngan EMAK

kakak sayang semua dalam2!


ALHAMDULILLAH

Nov 6, 2012

Hadiah untuk kekasih


Assalamualaikummmmmm.....
yuhuuuu.....hihi
ok kali nak share pasal hadiah...
hadiah untuk kekasih.....


kekasih kecil saya ;p
sempena 11bulan umur dia...
ai...tiap2 bulan celebrate besday ke??
haha..takdela..klo mcm tu tauke balak pon boleh bankrupt hihi
bila ade rezeki lebih apa salahnye belikan untuk anak kan..
ape ibu beli untuk Qisya?
ni dia...

Gelang kaki silver
ye jemah....silver je pon..
ibu Qisya tak mampu nk beli emas..nak emas mintak ayah k..kiki
tapi kan gelang kaki ni macam ade magic
semalam ibu pakaikan kat Qisya
hari ni baby sitter qisya kata qisya dah menapak
balik umah try test tgk...
yeah!!!memang dia dh start menapak..
tapi 2-3 langkah da kebabom..
yela ibu..takkan nak terus berlari plak kan..hhihi
practice make perfect sayang
go qisya go qisya
ALHAMDULILLAH

Nov 1, 2012

November is coming!

Assalamualaikum

today is 1st November 2012...
already???
huaaaa...
why la so fast this year come to the end...
ape pun tk boleh
tu la malas lagi!!


and tomorrow will be 2nd November
its mean..Qisya will turn 11months old!!
oh..anak ibu dah besar
makin manja
makin lasak
keje nak memanjat je
manjat katil
manjat sofa
manjat kerusi
manjat meja
tapi tak reti nk turun..haha
sekarang Qisya da pandai berdiri tapi tak menapak lagi
cepatlah anak ibu jalan....mesti cute jalan terkedek2..hihi
ni lah dia pengubat hati ibu
kawan ibu time ibu nangis..time ibu ketawa
I LOVE U sayang...
Doakan ibu jadi rajin ye sayang..hiiihii
mmuuahh!