Dec 13, 2012

2nd visit: Big Bad Wolf Sale 2012

Assalamualaikum

Yes...Againnn.....
aku pergi ke Big Bad Wolf lagi!!
kali ni pergi dengan adik aku
hokeh...ku akui...memang tak tenteram sejak pergi pertama kali nya hari tu..
rasa jiwa memberontak nak pergi jugak lagi walaupon gaji tak masuk lagi..hihu
kali ni aku pergi weekdays jugak..hari khamis 13hb
after kelas amik adik aku terus pergi ke syurga buku tersebut ;)
pergi dalam lunch hour gitu..
orang tak ramai sangat
buku pon diorang dah susun and top up
aku tengok banyak buku2 yang best daripada yang aku pergi hari isnin tu
especially buku kanak2
maybe sebab hari isnin tu diorang tak sempat nak susun and topup balik buku after misi 63hours yang diorang buat tu...
jom tengok ape aku sambar

ok...ini sahaja...sebab bajet cuma RM100...poket suda kering meh =)
and of course banyak buku untuk si kenit ku hihi
Buku 1: One Lonely Star RM8..
board book saiz A4...
siap keluar lampu blink2 lagi kalau anda press star kat cover tu..syok bukan???
mak yang teruja nyahhh....haha
Buku 2 : Rhythm book RM8
beli sebab familar ngan lagu monkey ni selain design buku yang menarik

 Buku 3 : for first time reader..RM8 ade 4 buku dalam tu
tapi nipis2 and simple je words dia

Buku 4 : Ladybugs counting book RM10
pakej sekali ngan puppet tu
beli sebab menarik ladybugs tu timbul2..hihi

 Buku 5 : Chick RM10
pop up book...sangat menarik
ikut kan hati nak je ku beli banyak2 pop up book
tapi qisya tak reti lagi karang sia2 je dikoyak..
tapi memang banyak yang menarik p-op up book dia..
harga pon dalam RM8-15 je dan kebanyakan pop up book ni dia letak kat bahagian luar after payment counter
dia ade counter lain kat luar tu
ramabang mata akuuuusebab haritu tak tengok pon kat situ sebab tatau hihi

 Buku 6: flash card RM6
Saiz lebih kurang saiz A5 kot

Buku 7 : Bugs RM12
Ala2 buku encyclopedia...best sangat sebab besar and banyak gambar yang menarik
puas tengok!sukeeeee

 Buku 8 : Naturalbaby and children care RM25
macam menarik je sebab tu beli..hahaha
bak kata wardina parenting knowledge ni kita kena belajar
kalau tak kita tak dapat nak didik anak kita dengan sebaiknya
banyak yang menarik dalam ni untuk penjagaan bayi baru lahir hingga 5 tahun
berbaloi kan??

Buku 9 : Novel English
sebab beli : saja..haha


yeah!!dapat gak cop sebagai kenang2an
(orang nak cop ko nak jugak...hhaha biarlah)
pergi 1st time haritu tak cop pon sebab tak tau hihi

 Total damage : RM90+RM6 = RM96
ok..still in budget 

hati bahagia sebab puass hati....
ok..tak pergi dah lepas ni...
tahun depan pulak ;p 

Dec 10, 2012

BIG Bad Wolf MEMANG SYIOK!

Assalamualaikum

nak cerita pasal sale buku yang giler heaven ni



BIG BAD WOLF SALE!
Ni 1st time aku pergi lepas tengok review kawan2 yang dah pergi
aku ajak my friend, yati pergi..
saja ajak dia sebab tau dia kaki buku ;) and dah pernah pergi last year
yeah..naseb yati nak temankan..tq yati =)
Tujuan utama aku nak cari buku untuk Qisya
nak jadikan anak aku ni minat membaca..tapi ibu dia malas ape cer??hahaha
tak pe yang penting niat kan..in sya ALLAH....

Dan perghhhh....
memang berbaloi la pergi
lagi2 yang kaki ulat buku tu
buku hard cover pon RM8-10 dah boleh dapat kot..
novel pon sama..MALAY or English semua area RM8 ONLY!
Buku yang paling mahal aku jumpe RM30, tu pun hardcover..
memang best la..
aku yg tak giler buku pon jadi syok tgk buku banyak2..
lagi kat bahagian kanak2 tu
rasa nak rembat je semua kasi penuh satu umah..haha

aku pergi hari isnin 10 Dis
hari bekerj..dalam pukul 10.30am aku samapai
Jalan lengang, parking senang, orang pon tak ramai...memang syiok..
nak bayar pon ade satu worang saja depan aku..suke3!hihi


Pintu masuk

the hall and bookss



 Buku untuk Qisya =)



 Buku untuk Ibu

TOTAL : RM172 for all above


yeah!!
tahun depan nak pergi lagi...
ke next week eak?hahaha
macam tak puas pergi sekali ;P

so sapa yang tak pergi lagi tu..jom p ramai2

MEMBACA JAMBATAN ILMU =)

Dec 6, 2012

JCard day...

Assalamualaikum

fuhhh....baru balik dari JCard day kat IOI Mall Puchong....
kopak duit...nipis dah poket...huaaa.....
memula berbelah hati nak pergike tidak.. tapi pergi jugak lah 
sebab niat di hati nak beli sandal untuk diri sendiri ngan beli selipar untuk Qisya sebab haritu dah berkenan tapi tak beli..kot2 ade sale kan..
aku dah lama tak bershopping sakan macam ni..
last time belajar dulu kot..bile dapat ptptn je panjanglah kaki melangkah..ke mid valley la..ke sogo la...
halamakkkk...kantoi..duit ptptn buat shopping!hahaha
bile dah keje dah ade duit sendiri tk de plak aku nak bershopping sakan
lagi2 dah kawen dan ade anak...
maybe sebab komitmen da makin banyak..
kete lain ..insuran lain..tolong mak and abah lain..itu ini lainn..

ok..back to topic..
memang tak rugi la pergi JCard day ni...
tapi tengok jugak pada certain barang...
yang aku nampak comforter and cadar sale giler..
pastu bra triumph tu less sampai 70% ade yang beli bra saja berbakul2 tau..
mane tak dari rm60-70 jadi rm15-20 jek...berkualiti lagi kan..mmg berbaloi sgt..
tapi aku tak beli pon bra sebab aku bese pakai bra menyusu tu...
shopping tak hengat sampai duit cash kat tangan tak cukup..
ye la bajet dari umah tak mau shopping lebih rm100
tapi ape nak buat bile nafsu menguasai diri..

taktertahan rasanya nak membeli..gileeeeee sale kot...

jadi terpaksa pinjam duit kekanda ku yang emsem tu...(guna debit card)
terima kasih b...ibu dah bayar balik da..tapi kurang rm10..halal ye..kekekekeke
yok tengok ape aku sambar

 baju scarlet..50% less..
ala2 baju punjabi tu..saje beli nak bawak pakai g kelas

 baju Qisya...
yang ni memang tak tertahan la nak membeli
tak salepon beli pe lagi ade sale kan..hihi
aku pilih yang ade less 70% je sebab klo less 50% tu sama je mcm hari bese..
so dari rm40.+ leh dapat RM10 je sehelai..
skirt tu dah lame aku usha..bese dapat half price dalam RM36.+
tapi ni less 70% so cume RM 18 sahaja...sangat berbaloi kan?hihi

ni item time happy hour...
jenama coloris..ntah aku pon tak penah dengar and tatau berapa regenye
tapi org yg dok promote tu kata bese harga sebijik rm180
yang ni 2biji rm80..ok sgt la kan..
aku pon sambar la..dah lama rasanya tak beli handbag
design ok2 je...tak la cantik sgt
sebenarnya berkenan kat handbag sembonia..tapi after less saja sudah RM150
tak jadi la ku mau bili..bili ini pon hokeh la..
satu nak kasi mak..
dah lama jugak rasanye tak belikan mak ape2...huhu
I LOVE U mak =)


Haaaa yang ni tak boleh tahan...
barang yang dibeli mengikut nafsu..jangan tiru perangai ini ye..hihi
selipar qisya tu memang nak beli..tade sale pon tapi mmg dah murah dah..
yang handprint tu ku tengok kat tenet sampai rm50.++ yang ni cume RM25
ade less 10% tu yg sambar tu..
nak cop tangan qisya..buat kenangan bile dia dah besar nanti ;)
yang set barbie tu ade gitar ngan piano..less 50% hadiah ibu untuk besday Qisya..
untunglah qisya..sokmo dapat hadiah ibu kasi ye..tpi sape nak kasi hadiah kat ibu plakkk ni????
kuangkuangkuang...itu lah klo jadi emak..semua pon ank..ank..dan ank lagi...hihi
and last but not least
Mainan gantung2 tu aku nak bagi hadiah kat member man..
baru dapat baby..less 70%...harga asal RM50.++ after less RM18 sahajoo...
alamak...kantoi...dia tatau kot aku ade blog ni..so confrim dia tak baca and tatau rege hadiah tu kan...hihihihhhihii

 yeah....dapat baucer!
boleh shopping lagi pasni..hahahaha
botak kapala meh...!

walaupun duit dah habes tapi rasa puass sgt..
release segala tension...hihi

oppsss....untuk ayah qisya tade ke???next time plak ye b...
duit tak cukup da..over bajet!hihi
mmmuuuahhh! ibu bagi kasih sayang je aci tak?
hahaha


Dec 4, 2012

wordless Wednesday : kemaruk berjalan

video
video


my sweet little pie =)


Dec 2, 2012

Bercuti di GOLDCOAST

Assalamualaikum
korang jangan terpedaya dengan tajuk ok...
bukan Gold Coast kat Aussie tu..
bukan juga Gold Coast kat Sepang yang rege satu bilik paling minimum RM7++ tu
ini GOLD COAST kat Morib je..hihi

This is as my present to my hubby...my princess and me myself
for our besday on 1 Sept (hubby), 7 Nov (haku le tuh) and 2 Dec (Qisya)
ini je la yang ibu mampu..tu pun sebab ade promosi...hihi

aku booked Birthday Package Promotion
RM240
 plus tax bagai = RM280

Includes: 2D1N stay in Studio Suite with attached Jacuzzi
Buffet Breakfast and Dinner for two
Theme Park ticket for two
a birthday gift with 1/2kg cake
certificate for participating in The Malaysia Book of Records
free ATV ride
(yang ni kami dapat pass lambat so tak sempat nak naik)

komen :

  • puashati dengan bilik yang luas...dan ade jacuzzi yang paling BEST! leh berendam sampai kecut...hihi
  • water themepark dia kecik je tapi aku rasa ok je untuk kanak2 sebab aku tengok bapak kanak2 juga turut happy bermain disitu..hihi
  • food untuk dinner and breakfast ok2 je..tak banyak pilihan sangat tapi boleh la nk buat alas perot..lagipon tak susah nak cr makanan dekat2 ngan area hotel..macam kami, petang after check in tu hubby dah lapo sangat..kami jalan2 cari makan kat Pantai Morib tak jauh dari hotel..ada banyak stalls..ade sate yg sedap sgt...kalah sate samuri gitu...hihi


DAY 1
Bilik : 2 single beds

Jacuzzi

view from our room : water themepark

Pantai Morib


Kerang saiz XL...besar punyer....2x hubby order..hihi

Besday gift and cake given by the hotel
sedap gak cake tu


besday gurl ngan ayahnya yang ensem...
(highlight sebab nak bodek suh ayah belanja g GOLD COAST SEPANG plak..hihi)

DAY 2
 ni time breakfast..open breakfast kat tepi pantai

Ditepian pantai...pantai dia tak le cantik sangat..
tak boleh mandi kot sebab mcm keruh semacam je air dia
boleh la buat ade2..hihi
qisya yang macam terkesima kejap bila kaki jejak ke pasir..
geli kot..tk mau bergerak..statik je..hihi

 after jalan2 tepi pantai..kite bercanda di waterpark pulak..
happy punye pasai sampai tak nak naik anak ibu ni =)


tak habis kat waterpark..sambung plak kat jacuzzi bilik..
memang kecut la asek berendam je...hihi


overall aku bagi 4/5 stars
RECOMMENDED sgt klo korang berniat nak ber short break dari kesesakan bandar and kesebokan keroje tu sambil menghappy kan anak2 =)

<3 PERFECT THREE <3
ibu sayang kamu...dan kamu...
mmmuuahh!


Dec 13, 2012

2nd visit: Big Bad Wolf Sale 2012

Assalamualaikum

Yes...Againnn.....
aku pergi ke Big Bad Wolf lagi!!
kali ni pergi dengan adik aku
hokeh...ku akui...memang tak tenteram sejak pergi pertama kali nya hari tu..
rasa jiwa memberontak nak pergi jugak lagi walaupon gaji tak masuk lagi..hihu
kali ni aku pergi weekdays jugak..hari khamis 13hb
after kelas amik adik aku terus pergi ke syurga buku tersebut ;)
pergi dalam lunch hour gitu..
orang tak ramai sangat
buku pon diorang dah susun and top up
aku tengok banyak buku2 yang best daripada yang aku pergi hari isnin tu
especially buku kanak2
maybe sebab hari isnin tu diorang tak sempat nak susun and topup balik buku after misi 63hours yang diorang buat tu...
jom tengok ape aku sambar

ok...ini sahaja...sebab bajet cuma RM100...poket suda kering meh =)
and of course banyak buku untuk si kenit ku hihi
Buku 1: One Lonely Star RM8..
board book saiz A4...
siap keluar lampu blink2 lagi kalau anda press star kat cover tu..syok bukan???
mak yang teruja nyahhh....haha
Buku 2 : Rhythm book RM8
beli sebab familar ngan lagu monkey ni selain design buku yang menarik

 Buku 3 : for first time reader..RM8 ade 4 buku dalam tu
tapi nipis2 and simple je words dia

Buku 4 : Ladybugs counting book RM10
pakej sekali ngan puppet tu
beli sebab menarik ladybugs tu timbul2..hihi

 Buku 5 : Chick RM10
pop up book...sangat menarik
ikut kan hati nak je ku beli banyak2 pop up book
tapi qisya tak reti lagi karang sia2 je dikoyak..
tapi memang banyak yang menarik p-op up book dia..
harga pon dalam RM8-15 je dan kebanyakan pop up book ni dia letak kat bahagian luar after payment counter
dia ade counter lain kat luar tu
ramabang mata akuuuusebab haritu tak tengok pon kat situ sebab tatau hihi

 Buku 6: flash card RM6
Saiz lebih kurang saiz A5 kot

Buku 7 : Bugs RM12
Ala2 buku encyclopedia...best sangat sebab besar and banyak gambar yang menarik
puas tengok!sukeeeee

 Buku 8 : Naturalbaby and children care RM25
macam menarik je sebab tu beli..hahaha
bak kata wardina parenting knowledge ni kita kena belajar
kalau tak kita tak dapat nak didik anak kita dengan sebaiknya
banyak yang menarik dalam ni untuk penjagaan bayi baru lahir hingga 5 tahun
berbaloi kan??

Buku 9 : Novel English
sebab beli : saja..haha


yeah!!dapat gak cop sebagai kenang2an
(orang nak cop ko nak jugak...hhaha biarlah)
pergi 1st time haritu tak cop pon sebab tak tau hihi

 Total damage : RM90+RM6 = RM96
ok..still in budget 

hati bahagia sebab puass hati....
ok..tak pergi dah lepas ni...
tahun depan pulak ;p 

Dec 10, 2012

BIG Bad Wolf MEMANG SYIOK!

Assalamualaikum

nak cerita pasal sale buku yang giler heaven ni



BIG BAD WOLF SALE!
Ni 1st time aku pergi lepas tengok review kawan2 yang dah pergi
aku ajak my friend, yati pergi..
saja ajak dia sebab tau dia kaki buku ;) and dah pernah pergi last year
yeah..naseb yati nak temankan..tq yati =)
Tujuan utama aku nak cari buku untuk Qisya
nak jadikan anak aku ni minat membaca..tapi ibu dia malas ape cer??hahaha
tak pe yang penting niat kan..in sya ALLAH....

Dan perghhhh....
memang berbaloi la pergi
lagi2 yang kaki ulat buku tu
buku hard cover pon RM8-10 dah boleh dapat kot..
novel pon sama..MALAY or English semua area RM8 ONLY!
Buku yang paling mahal aku jumpe RM30, tu pun hardcover..
memang best la..
aku yg tak giler buku pon jadi syok tgk buku banyak2..
lagi kat bahagian kanak2 tu
rasa nak rembat je semua kasi penuh satu umah..haha

aku pergi hari isnin 10 Dis
hari bekerj..dalam pukul 10.30am aku samapai
Jalan lengang, parking senang, orang pon tak ramai...memang syiok..
nak bayar pon ade satu worang saja depan aku..suke3!hihi


Pintu masuk

the hall and bookss



 Buku untuk Qisya =)



 Buku untuk Ibu

TOTAL : RM172 for all above


yeah!!
tahun depan nak pergi lagi...
ke next week eak?hahaha
macam tak puas pergi sekali ;P

so sapa yang tak pergi lagi tu..jom p ramai2

MEMBACA JAMBATAN ILMU =)

Dec 6, 2012

JCard day...

Assalamualaikum

fuhhh....baru balik dari JCard day kat IOI Mall Puchong....
kopak duit...nipis dah poket...huaaa.....
memula berbelah hati nak pergike tidak.. tapi pergi jugak lah 
sebab niat di hati nak beli sandal untuk diri sendiri ngan beli selipar untuk Qisya sebab haritu dah berkenan tapi tak beli..kot2 ade sale kan..
aku dah lama tak bershopping sakan macam ni..
last time belajar dulu kot..bile dapat ptptn je panjanglah kaki melangkah..ke mid valley la..ke sogo la...
halamakkkk...kantoi..duit ptptn buat shopping!hahaha
bile dah keje dah ade duit sendiri tk de plak aku nak bershopping sakan
lagi2 dah kawen dan ade anak...
maybe sebab komitmen da makin banyak..
kete lain ..insuran lain..tolong mak and abah lain..itu ini lainn..

ok..back to topic..
memang tak rugi la pergi JCard day ni...
tapi tengok jugak pada certain barang...
yang aku nampak comforter and cadar sale giler..
pastu bra triumph tu less sampai 70% ade yang beli bra saja berbakul2 tau..
mane tak dari rm60-70 jadi rm15-20 jek...berkualiti lagi kan..mmg berbaloi sgt..
tapi aku tak beli pon bra sebab aku bese pakai bra menyusu tu...
shopping tak hengat sampai duit cash kat tangan tak cukup..
ye la bajet dari umah tak mau shopping lebih rm100
tapi ape nak buat bile nafsu menguasai diri..

taktertahan rasanya nak membeli..gileeeeee sale kot...

jadi terpaksa pinjam duit kekanda ku yang emsem tu...(guna debit card)
terima kasih b...ibu dah bayar balik da..tapi kurang rm10..halal ye..kekekekeke
yok tengok ape aku sambar

 baju scarlet..50% less..
ala2 baju punjabi tu..saje beli nak bawak pakai g kelas

 baju Qisya...
yang ni memang tak tertahan la nak membeli
tak salepon beli pe lagi ade sale kan..hihi
aku pilih yang ade less 70% je sebab klo less 50% tu sama je mcm hari bese..
so dari rm40.+ leh dapat RM10 je sehelai..
skirt tu dah lame aku usha..bese dapat half price dalam RM36.+
tapi ni less 70% so cume RM 18 sahaja...sangat berbaloi kan?hihi

ni item time happy hour...
jenama coloris..ntah aku pon tak penah dengar and tatau berapa regenye
tapi org yg dok promote tu kata bese harga sebijik rm180
yang ni 2biji rm80..ok sgt la kan..
aku pon sambar la..dah lama rasanya tak beli handbag
design ok2 je...tak la cantik sgt
sebenarnya berkenan kat handbag sembonia..tapi after less saja sudah RM150
tak jadi la ku mau bili..bili ini pon hokeh la..
satu nak kasi mak..
dah lama jugak rasanye tak belikan mak ape2...huhu
I LOVE U mak =)


Haaaa yang ni tak boleh tahan...
barang yang dibeli mengikut nafsu..jangan tiru perangai ini ye..hihi
selipar qisya tu memang nak beli..tade sale pon tapi mmg dah murah dah..
yang handprint tu ku tengok kat tenet sampai rm50.++ yang ni cume RM25
ade less 10% tu yg sambar tu..
nak cop tangan qisya..buat kenangan bile dia dah besar nanti ;)
yang set barbie tu ade gitar ngan piano..less 50% hadiah ibu untuk besday Qisya..
untunglah qisya..sokmo dapat hadiah ibu kasi ye..tpi sape nak kasi hadiah kat ibu plakkk ni????
kuangkuangkuang...itu lah klo jadi emak..semua pon ank..ank..dan ank lagi...hihi
and last but not least
Mainan gantung2 tu aku nak bagi hadiah kat member man..
baru dapat baby..less 70%...harga asal RM50.++ after less RM18 sahajoo...
alamak...kantoi...dia tatau kot aku ade blog ni..so confrim dia tak baca and tatau rege hadiah tu kan...hihihihhhihii

 yeah....dapat baucer!
boleh shopping lagi pasni..hahahaha
botak kapala meh...!

walaupun duit dah habes tapi rasa puass sgt..
release segala tension...hihi

oppsss....untuk ayah qisya tade ke???next time plak ye b...
duit tak cukup da..over bajet!hihi
mmmuuuahhh! ibu bagi kasih sayang je aci tak?
hahaha


Dec 2, 2012

Bercuti di GOLDCOAST

Assalamualaikum
korang jangan terpedaya dengan tajuk ok...
bukan Gold Coast kat Aussie tu..
bukan juga Gold Coast kat Sepang yang rege satu bilik paling minimum RM7++ tu
ini GOLD COAST kat Morib je..hihi

This is as my present to my hubby...my princess and me myself
for our besday on 1 Sept (hubby), 7 Nov (haku le tuh) and 2 Dec (Qisya)
ini je la yang ibu mampu..tu pun sebab ade promosi...hihi

aku booked Birthday Package Promotion
RM240
 plus tax bagai = RM280

Includes: 2D1N stay in Studio Suite with attached Jacuzzi
Buffet Breakfast and Dinner for two
Theme Park ticket for two
a birthday gift with 1/2kg cake
certificate for participating in The Malaysia Book of Records
free ATV ride
(yang ni kami dapat pass lambat so tak sempat nak naik)

komen :

  • puashati dengan bilik yang luas...dan ade jacuzzi yang paling BEST! leh berendam sampai kecut...hihi
  • water themepark dia kecik je tapi aku rasa ok je untuk kanak2 sebab aku tengok bapak kanak2 juga turut happy bermain disitu..hihi
  • food untuk dinner and breakfast ok2 je..tak banyak pilihan sangat tapi boleh la nk buat alas perot..lagipon tak susah nak cr makanan dekat2 ngan area hotel..macam kami, petang after check in tu hubby dah lapo sangat..kami jalan2 cari makan kat Pantai Morib tak jauh dari hotel..ada banyak stalls..ade sate yg sedap sgt...kalah sate samuri gitu...hihi


DAY 1
Bilik : 2 single beds

Jacuzzi

view from our room : water themepark

Pantai Morib


Kerang saiz XL...besar punyer....2x hubby order..hihi

Besday gift and cake given by the hotel
sedap gak cake tu


besday gurl ngan ayahnya yang ensem...
(highlight sebab nak bodek suh ayah belanja g GOLD COAST SEPANG plak..hihi)

DAY 2
 ni time breakfast..open breakfast kat tepi pantai

Ditepian pantai...pantai dia tak le cantik sangat..
tak boleh mandi kot sebab mcm keruh semacam je air dia
boleh la buat ade2..hihi
qisya yang macam terkesima kejap bila kaki jejak ke pasir..
geli kot..tk mau bergerak..statik je..hihi

 after jalan2 tepi pantai..kite bercanda di waterpark pulak..
happy punye pasai sampai tak nak naik anak ibu ni =)


tak habis kat waterpark..sambung plak kat jacuzzi bilik..
memang kecut la asek berendam je...hihi


overall aku bagi 4/5 stars
RECOMMENDED sgt klo korang berniat nak ber short break dari kesesakan bandar and kesebokan keroje tu sambil menghappy kan anak2 =)

<3 PERFECT THREE <3
ibu sayang kamu...dan kamu...
mmmuuahh!